A meni je fascinrajuće to da dobre i kvalitetne akcije niko više ni ne gleda, a s ovom propalom i promašenom pričom se svi natežu od nemila do nedraga. Semantički, Ingra je već bankrotisala, tehnički rade se predradnje da se spasi što se spasiti da… Da je car go, svi već odavna znaju, a zašto ćute o tome… e to je pitanje za milion dinara. Neko će jednom da napiše bajku po predlošku propasti Ingre…. lepe pare bi mogo da zaradi.
Reci čoveče da svi znamo-ZAŠTO BI TEBI ODGOVARALO DA INGRA PROPADNE??? Vidimo da navijaš iz sve snage i trošiš puuno vremena na ovom forumu. KOJI TI JE CILJ??? Ajde bre priznaj nam napokon. HVALA!
[/quote]
Mene baš brige za Ingru, za mene je ona odavna propala. Znaš, medju ovdašnjim svetom ima i onih koji razumeju o čemu ja pričam i oni će mi jednog dana možda biti zahvalni za to. Za ove druge, me ionako nije briga, oni su preteški slučajevi i takvi nikada neće naučiti što znači investirati i kako se treba ponašati na marketu da ostvariš uspeh i zaradiš pare. Simply as that.
Da na kraju parafrišem druga Polančeca, “Istina je voda duboka u kojoj ja ne mogu da se utopim…”
nadzorni odbor treba pod hitno smijeniti igora, sazvat izvanrednu skupštinu izabrat novu upravu i ingra će se vratit na pravi put. još jedan put ingra ima potraživanja prema gradu zagrebu od 117 mili eura do 2016 koje jednostavno mora prodat. niko me ne može uvjerit da to ne vrijedi 90 mil eura a banke su pune ko šipak ovaj narod štedi. zamislite takvu situaciju recimu u beču tamo bi se banke tukle za preuzimanje takvih potraživanja.za arenu plus upravnu zgradu ( 4 700 m2 .. uprava može ostati ali bi sada plaćali najamninu ) na trnju se može dobiti preko 100 mil eura ccc. 750 miliona kuna s dvorima lapad 350 sve skupa milijardu i sto miliona kuna …sto miliona kuna više od dugova …ne zaboravimo ingra je brend vjerojatno najjača u građevinarstvu
Očigledno ne vrijedi 90 mil eura.
da vrijedi već bi to prodali, pa pokušali su prije godinu dana
nadzorni odbor treba pod hitno smijeniti igora, sazvat izvanrednu skupštinu izabrat novu upravu i ingra će se vratit na pravi put. još jedan put ingra ima potraživanja prema gradu zagrebu od 117 mili eura do 2016 koje jednostavno mora prodat. niko me ne može uvjerit da to ne vrijedi 90 mil eura a banke su pune ko šipak ovaj narod štedi. zamislite takvu situaciju recimu u beču tamo bi se banke tukle za preuzimanje takvih potraživanja.za arenu plus upravnu zgradu ( 4 700 m2 .. uprava može ostati ali bi sada plaćali najamninu ) na trnju se može dobiti preko 100 mil eura ccc. 750 miliona kuna s dvorima lapad 350 sve skupa milijardu i sto miliona kuna …sto miliona kuna više od dugova …ne zaboravimo ingra je brend vjerojatno najjača u građevinarstvu
…u sedmom mjesecu ingra je refinacirala obveznice 190 milona kuna a to znači u biti da bi ingra mogla raspolagati o obrtnim kapitalom min 350 mili kuna… zašto to nije tako treba pitat upravu koja je očito van svake pameti … arena je ključ ingre dalje će biti lakše…za ne virovat.. koji bezumnici …
Znate kaj se bu desilo ?
Prvo će smanjiti tem. kapital, kako su najavili (sa 300 na 150 mil) i umanjiti vrijednost dionica.
tu će dionice past ko trule kruške,
A u dokapitalizaciji neće skupit kune, nema strateškog partnera… i onda će uprava koja je namaknula velike količine love prodajom dionica po ogromnim (napuhanim) cijenama, kupiti sve za đabe na burzi i od "čuvara" i eto, uprave kao 100% vlasnika.
Možda vjerovnici upišu malo dionica, no kao nekuki dioničarski igraći (uspoređujući ih sa upravom) neće znati što sa dionicama i tu će izgubiti na vrijednosti (potraživanje od 10 mil, nakon pada vrijednosti i neuspjele dokapitalizacije će im biti 1 mil) i eto rješenja.
Nema vjerovnika, uprava većinski vlasnik za male pare, onda budu izvukli lovu neku (iz iznenadno pronađenih rezervi) i odraditi će neki manji prijektić (ionako su se velike većine zaposlenih već riješili) i to je to…..
super.. svaka čast..
FF
vladov target sve blizi na ingr [bye]
dva zanimljiva posta iz 31.05 2010 [tongue] 1004 stranica
Velikim uspjehom ističe i to što je hrvatska građevinska operativa od Ministarstva graditeljstva i Ministarstva zdravstva dobila projekt gradnje bolnice u gradu Duhoku na granici s Turskom. Zanimljivo, na Vukasovu sugestiju, iračko je ministarstvo projekt izravno ponudilo baš hrvatskim tvrtkama. – Vrijednost je građevinskog dijela 50-60 milijuna dolara, a s opremom doseže i 100 milijuna. Preko HGK kontaktirali smo s tvrtkama koje su zainteresirane za sudjelovanje u projektu od ideje do izvođenja, a natječaj još traje. Četiri su takva projekta i nadamo se kako ćemo dobiti još jedan – objašnjava Vukas te dodaje kako se, uz ostale, na natječaj dosad javila i Ingra.
Stručna znanja
Ta kompanija na iračkom tržištu djeluje od 1964. Premda na sajmu nije bilo konkretnih dogovora o novim projektima, Ingra je ove godine jedan već dobila, a o dva pregovara. Pregovara se o rekonstrukciji ministarstva nafte u Bagdadu vrijednoj 5,7 milijuna eura te osposobljavanju jedne hidrocentrale. Već im je od iračkoga ministarstva industrije odobren ugovor vrijedan 4,2 milijuna eura na temelju kojeg Ingra osposobljava parne turbine tvornice fosfata u iračkom gradu Al Qaimu.
Posrijedi su nabava i isporuku opreme te inženjering i specifična stručna znanja. U 46 godina Ingra je radila na nizu investicijskih projekata kao što su hidroelektrane, cementare, bolnice i drugo.
dva zanimljiva posta iz 31.05 2010 [tongue] 1004 stranica
Da. Gotovo da mi malo nedostaje kolega Loris… Njegova predviđanja su uvijek bila… ako ništa, zanimljiva.
Ajde bluman ne glumi naivćinu
nije da ne vrjedi nego ko danas može prodat nekretninu…
uprava ingre o postupku povećanja kapitala temaljnog kapitala
projevod: iz ingre poručuju svim postojećim dioničarima da samo pronašli rupu u zakon o trgovačkim društvima kako da vas prevarimo i opljačkamo a da time ne ugrožavamo svoju slobodu. istina je da ingra ima imovinu ali je ne želimo trenutno prodati jer čekamo da kamata na depozite u bankama padne sa sadašnji 4-5 % u RH na razine zemljama EU 1-2 % pa će se shodno tomu ingra moći zadužiti kod domačih banaka od 4,5-5 % tako da ća naš projekat ARENA moći poslužiti kao kolaterala odnosno naša potraživanja prema gradu ZG ustupit ćamo za cca 97 miliona eura umjesto sadašnjih cca.90. srdačan pozdrav i njiskrenije nam je žao što smo izletom u Makedoniji nesretno zagubili 100-tinjak miliona kuna.nismo mi krivi prevarili su nas pa mi sad moramo vas.ako trebate finacijski savjet kako se izvući iz ovog gliba mi samo vam najaboji primjer……iskreni pozdrav i namojte se ljutit..vaša ingra