INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kao prvo, želio bih reći da na ovoj temi u raspravi sudjeluju definitivno najzanimljiviji likovi na hrvatskom tržištu kapitala.

Kao drugo, pošto sam oduvijek bio dobra duša prema napaćenim dioničarima Ingre, želio bih vam sugerirati da si malo pogledate Zakon o trgovačkim društvima. Na primjer, od članka 349. nadalje.

Milosrdan pozdrav.

prosto je nevjerojatno da je toliko pohlepnih dioničara upalo u paukovu mrežu koju su ispleli Ostoja i Kostrenčić?Da,oovi likovi su nabildali dionicu i odmaglili,oni imaju lovu a vi papire i dugove,sada na scenu stupaju bankari koji će vas dodatno ošišati.pozvan je vatrogasac Mesić da otvori vrata prema arapima,logično,ali nije s njima jednostavno trgovati pogotovo bez operative.Sve u svemu izgleda crno,vidjet će se što će lešinari ostaviti.

obožavam strvine-posebno ovce

Za sve vas koji blebleble-nije isto isplatiti kooperantima u dionicama(kao što je bilo prije) i pretvoriti potraživanja u udio u INGRI kroz vlasničku strukturu. Razmislite prvo nego li pišete. Ili vjerovatno znate ali obmanjujete neuke i tjerate ih u paničnu rasprodaju.

neće uvijek biti ovako.

A meni je fascinrajuće to da dobre i kvalitetne akcije niko više ni ne gleda, a s ovom propalom i promašenom pričom se svi natežu od nemila do nedraga. Semantički, Ingra je već bankrotisala, tehnički rade se predradnje da se spasi što se spasiti da… Da je car go, svi već odavna znaju, a zašto ćute o tome… e to je pitanje za milion dinara. Neko će jednom da napiše bajku po predlošku propasti Ingre…. lepe pare bi mogo da zaradi.

Reci čoveče da svi znamo-ZAŠTO BI TEBI ODGOVARALO DA INGRA PROPADNE??? Vidimo da navijaš iz sve snage i trošiš puuno vremena na ovom forumu. KOJI TI JE CILJ??? Ajde bre priznaj nam napokon. HVALA!

neće uvijek biti ovako.

Kome se ne sviđa INGRA a ima ih puno ovdje takvih koji se znoje od
muke pišuči danonočno po dvadeset postova na dan kao broj1 faust fotije frckavi
naprimjer

gospodo imate drugih savršenih dionica na ZSE pa produžite molim vas

No vi ste se ovdje sjatili glumite da vas dionica ne zanima a u biti vas baš ona zanima najviše

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Večer svima

Nekoliko pamtenih stvari koji sam čuo danas, a to je da ću biti otac [cool] , i neke sitnice od Bluemana, vezano za bilancu i vrijednost dionice.

Ingrina bilana ca uz sav Loreal i Labutinice vrijedi nula, ali uz dugotrajan napor i rad može postati…

Uživajte mi [thumbsup]

Čestitke i odmah na drugo da se dijete samo ne igra, a dok je žena još topla nije loše započeti. [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kao prvo, želio bih reći da na ovoj temi u raspravi sudjeluju definitivno najzanimljiviji likovi na hrvatskom tržištu kapitala.

Kao drugo, pošto sam oduvijek bio dobra duša prema napaćenim dioničarima Ingre, želio bih vam sugerirati da si malo pogledate Zakon o trgovačkim društvima. Na primjer, od članka 349. nadalje.

Milosrdan pozdrav.

Članak 349.

(1) Temeljni kapital društva može se smanjiti na pojednostavnjeni način ako se to čini radi izravnavanja niže vrijednosti, da bi se pokrili gubici ili sredstva prenijela u kapitalnu dobit. U odluci o smanjenju kapitala mora se odrediti da se kapital smanjuje u tu svrhu.

Članak 342. ( TU JE SANSA MALIH DIONICARA )

(1) Za donošenje odluke o smanjenju temeljnoga kapitala društva potrebno je da se za nju dadu glasovi koji predstavljaju najmanje tri četvrtine glasova temeljnoga kapitala društva zastupljenoga na glavnoj skupštini društva pri donošenju odluke. Statutom se može odrediti da je za to potrebna veća većina a može se zahtijevati i ispunjenje dodatnih pretpostavki.

vidim da me neki nisu shvatili što sam mislio pod točkom 2.
dakle, moje mišljenje je da trebamo pustiti pad cijene što niže prije skupštine, čime bismo odaslali jasnu poruku upravi i kooperantima da im neće upaliti to da mi mali dioničari nakon skupštine isplaćujemo kooperante na burzi po 20 kn!
niskom cijenom ingre na burzi prje skupštine bismo im jasno poručili: ako na taj način mislite da ćete dobiti 20 kn po dionici rasprodajom na burzi, varate se!
mi vam nećemo plaćati toliko, u vrh glave 10 kn! kooperanti ne prihvaćajte takav obračun po 20 kn jer ćete na burzi dobiti najviše 10!

što mislite, zašto je Oppenheim sada kupovao? da uvjeri nas ostale da kupujemo i mi i da ne prodajemo jer mu je životno važno da uvali kooperantima dionice sada po 20 kn, kao i da Ingru prepusti strateškom partneru po 20 kn, a kad krene ikrcaj kooperanata na burzi, briga njega!

razumijem lopinu koji druka za rast cijene da iskrca ovo što je kupio jučer na 17 kn, ali rast dionice sljedećih mjesec dana nije interes malih ulagača!

Ma nemoj, znači ti koji nemaš dionice , koji nisi osjetio veliki kapitalni gubitak, našao si se pametovati malim dioničarima. Srušit cijenu na 10 kuna da se ne može napravit dokapitalizacija, pa ja bi radije dokapitalizaciju uz rizik rušenja cijene od strane kooperanata ( koji to nece napravit jer im nije u interesu) nego da je cijena sad na 10 kuna i ingra ide u stečaj. To bi ti da se nakrcaš, razumijem.

Molim te za malo za malo suosjećanja, ne moras svima pokazivat svoju sebičnost. Hvala

da rezimiramo
1. nema swapa-ovrsni postupak pocinej, blokira se racun i zapocinej stecajni postupak-dionicari dobijaju 0
2. ima swapa-ne zapocinje ovrsni postupak, racun nije blokiran, cijena oko 10-20 kn buduci da vjerovnici sve rasprodaju da bi mogli svoje dobavljace platiti i nahraniti obitelj.

ako hocete mijenjati upravu odite na skupstinu i predlozite novu.
samo neznam tko bi ovo sada vodio.

Tu nema businessa, samo zavrtanje ruku i kumljenje kod banaka i vjerovnika (vjerojatno za g. Solliera)

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

nadzorni odbor treba pod hitno smijeniti igora, sazvat izvanrednu skupštinu izabrat novu upravu i ingra će se vratit na pravi put. još jedan put ingra ima potraživanja prema gradu zagrebu od 117 mili eura do 2016 koje jednostavno mora prodat. niko me ne može uvjerit da to ne vrijedi 90 mil eura a banke su pune ko šipak ovaj narod štedi. zamislite takvu situaciju recimu u beču tamo bi se banke tukle za preuzimanje takvih potraživanja.za arenu plus upravnu zgradu ( 4 700 m2 .. uprava može ostati ali bi sada plaćali najamninu ) na trnju se može dobiti preko 100 mil eura ccc. 750 miliona kuna s dvorima lapad 350 sve skupa milijardu i sto miliona kuna …sto miliona kuna više od dugova …ne zaboravimo ingra je brend vjerojatno najjača u građevinarstvu

kako se meni čini da vlasnici dionica nisu nasjeli na vaše priće

Ne budete kupili jeftino i zaradili 20% na našim leđima u mjesec dana…

samo vi ovdje trubite po pedeset postova na dan svaki kako INGRA nevalja

ljudi su vas pročitali i kuže da bi vi u stvari brzu zaradu na njihov račun…

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Ja vas stvarno ne razumem. Trebalo vam 5 godina da svatite da će cam razvodnit akcije i da ćete kroz dokap da popušite. Neću uopšte da pominjem one koji još nisu svatili da nema novog ulaska keša, niti novog partnera. Sada kad ste konačno svatili rabotu (čast izuzecima :-), i sad ste protiv dokapa jer će da vas ošteti. Dokap je nužda, bez njega kompanija je momentalno u bankrotu i vaše akcije ne vrede više ništa. Ako dokap prodje, vi ste izgubili jer vaše akcije tada relativno vrede tri puta manje nego dosad, da ne pominjem moguć pristisak na prodaju od strane verovnika koji su takođe u finansijskim problemima. Daklem, pametnom je to dovoljno, a kako me cenzori brišu na svaki pomen Bankrota i prodaje akcija reći ću vam samo ovo: cena na berzi je 18+ dinara, to je pametnom čoveku dovoljno, a za glupake i prolupale luzere je ovo ionako preteška materija. Ako treba da vam se nacrta, nacrtat ćemo… 🙂 Ipak tipujem da će većina da svati… A što se tiče odgovora na pitanje ko je kriv, to rešite sami sa sobom. Ako ništa drugo, nosit ćete jedno iskustvo više i dobru školu za ubuduće.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

New Report

Close