INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fondovi vrebaju posrnule , kupuju , nabildaju i prodaju sa zaradom .

A ovo je upravo idealna dionica za takvu radnju. Slažem se u cijelosti sa Vašim komentarem! [thumbsup]
[/quote]

pričate gluposti oboje, mirovinac rasprodaje Ingru, dakle ne vrebaju oni nikoga nego bježe van….
[/quote]
Bježe van! Kolega vidjet ćeš u petak tko bježi van! Čudi me da niste do sada pobjegli.

Shvatio sa što svi vi ovdje želite

Najbolje da vam prodamo svoje dionice jeftino

pa da vi na njima dignete 20% u mjesec dana

Odlična ideja !!!! [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

Zanimljivo je da od dvije i nešto milje prometa nema ništa novih vlasnika koji
brane dionicu na forumu
Pa koji su to mali kupili trebalo bi vrviti od novih vlasnika koji navijaju za rast..
Ali njih nema što znači da veliki konstantno kupuju i oni stoje
iza ekipe što ovdje ruši dionicu..

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Večer svima

Nekoliko pamtenih stvari koji sam čuo danas, a to je da ću biti otac [cool] , i neke sitnice od Bluemana, vezano za bilancu i vrijednost dionice.

Ingrina bilana ca uz sav Loreal i Labutinice vrijedi nula, ali uz dugotrajan napor i rad može postati…

Uživajte mi [thumbsup]

Večer svima

Nekoliko pamtenih stvari koji sam čuo danas, a to je da ću biti otac [cool] , i neke sitnice od Bluemana, vezano za bilancu i vrijednost dionice.

Ingrina bilana ca uz sav Loreal i Labutinice vrijedi nula, ali uz dugotrajan napor i rad može postati…

Uživajte mi [thumbsup]

čestitam matrix…

Ovaj forum postaje hebeno interesantan. Ne zbog dionce INGRE vec radi patologije ponašanja.
Ljudi vjeruju u ono šta žele vjerovati a ako si 100x ponove laž onda ona postaje istina.
Hitler je slom video tek kad su mu rusi došli na 500m od bunkera.
Koji je vaš limit 10kn, 5kn za dionicu ?

Dionicu ingre ruši Chuck Norris u dogovoru s Don Kaćunkom !

brane dionicu na forumu
Pa koji su to mali kupili trebalo bi vrviti od novih vlasnika koji navijaju za rast..

kolega, ovako ne pomazete ni sebi ni drugima.
svi koji su u dionicama kao i oni koji bi zeljeli biti sada trebaju biti zajedno protiv uprave ili ove dokapitalizacije. vama kao trenutnom dionicara odgovara samo da se ova dokapitalizacija rusi i nade novo rjesenje podmirenja vjerovnika.
zar vi stvarno ne razumijete da uprava pokusava vrijednost dionice podijeliti s 3 ili svesti je na razinu 11 kuna jer time teret dugova i svoj opstanak uz blagoslov predsjednika nadzornog odbora, svaljuju na dosadasnje dionicare, ali ne i nove nakon dokapitalizacije koji ce dobiti velike postotke ingre ne za 20 kuna kako govore ( jer se rjesava trecina duga ) nego za 11 kuna.

gledajte sto je igor napravio i rekao u ova dva dana : za rusenje cijene dionica okrivio nedovoljnu informiranost, a tko nas je informira, miami na ovom forumu ili biskavi ? on nas je informirao, ali kada je skuzio da dionicari i nisu tako blesavi i cijena je pocela leteiti dolje, a to mu ne odgovara zbog dokapitalizacije, vec je unaprijed kod auctora spremio novac za 10000 ili vise dionica da sam spasava sto se spasiti da, a onda cinicno u medije pusta info da je i on kupio dionice, a ja vas pitam zasto i mesic nije ili svih ostalih 40 radnika u ingri ?
————————————————————————————————————————
matrix i moje cstitke naravno, nego kada ce drugo da se zena ne opusti previse ?

Večer svima

Uživajte mi [thumbsup]

Čestitka i on mene!

brane dionicu na forumu

svi koji su u dionicama kao i oni koji bi zeljeli biti sada trebaju biti zajedno protiv uprave ili ove dokapitalizacije. vama kao trenutnom dionicara odgovara samo da se ova dokapitalizacija rusi i nade novo rjesenje podmirenja vjerovnika.
zar vi stvarno ne razumijete da uprava pokusava vrijednost dionice podijeliti s 3 ili svesti je na razinu 11 kuna jer time teret dugova i svoj opstanak uz blagoslov predsjednika nadzornog odbora, svaljuju na dosadasnje dionicare, ali ne i nove nakon dokapitalizacije koji ce dobiti velike postotke ingre ne za 20 kuna kako govore ( jer se rjesava trecina duga ) nego za 11 kuna.

gledajte sto je igor napravio i rekao u ova dva dana : za rusenje cijene dionica okrivio nedovoljnu informiranost, a tko nas je informira, miami na ovom forumu ili biskavi ? on nas je informirao, ali kada je skuzio da dionicari i nisu tako blesavi i cijena je pocela leteiti dolje, a to mu ne odgovara zbog dokapitalizacije, vec je unaprijed kod auctora spremio novac za 10000 ili vise dionica da sam spasava sto se spasiti da, a onda cinicno u medije pusta info da je i on kupio dionice, a ja vas pitam zasto i mesic nije ili svih ostalih 40 radnika u ingri ?
matrix i moje cstitke naravno, nego kada ce drugo da se zena ne opusti previse ?
[/quote]

Stvarno ne razumijem vaše računice.

Ako Pero ima 100 krompira i susjed mu donose još 100, zajedno imaju 200 krompira, ali još uvijek Pero ima svojih starih 100 krompira. Znači kod Pere se nije ništa promjenilo.

Ovdje se radi o slijedećem i to da vjerovnici koji odluče zamijeniti potraživanja za dionice ustvari uplaćuju fiktivni novac u zamjenu za dionice i onda im sa tim istim novcem Ingra vraća dugove.
Novac se fiktivno zavrti i rezultat toga je da ingra ima nove dionice koje su plaćene novcem koji je iskorište za povrat starih dugovanja. a bilanca je čistija. Rezultat toga je dionica koja vrijedi više ali se broj dionica povećava pa to poništava povećanu vrijednost dionice i vraća sve na početak.

Ako pretpostavimo da ingrina dionica vrijedi 100 nečega, u vrijednost ingrine dionice prije takve zamjene bio je ukalkuliran i dug prema vjerovnicima te je njena stvarna vrijednost bila 100 – 50 (dug) = 50 nečega. Ako su vjerovnici podmireni tada je vrijednost dionice = 100. Pošto su za vrijednost duga izdane nove dionice u iznosu od 50, tada je nova vrijednost ingrine dionice ponovo 100 – 50 ( nove dionice ) = 50 kao i na početku priče prije pretvaranja potraživanja u dionice.
Vuk sit i ovce na broju samo u drugom obliku ljepšem za poslovanje.

Neznam dali sam bio dovoljno jasan ali sam Vam pokušao objasniti da se za imaoce dionica INgre vrijednosno apsolutno ništa ne mjenja. Promjena nastaje samo u upravljačkim pravima koja mali dioničari ionako nemaju, pa je ovo u svakom slučaju jako povoljno za male dioničare, jer nakon ovog dokapa imaju dionicu koja ima perspektivu rasta, za razliku od dionice koja je bila opterećena velikim dugovanjima i u opasnosti od stečaja. Pozitivno je da firma dobija nove vlasnike koji mogu znatno utjecati na upravljanje kompanijom te što je još važnije i financijski pratiti svoje ulaganje. Tko to ne razumije trebao bi se zamisliti. Hvala

brane dionicu na forumu

[/quote]
tip postaje neuračunljiv a stipe ako želi sačuvat dobar glas neka sazove sjednice NO i smjeni luđaka … banke ne želi imati posla sa njim pa je angažira auctor da mu nađe neke fantomske fondove … vrhunac ludila je kupovanje dionica… slični sanaderu koji je politički mrtvac ai zatvor mu se smiješi …ovaj je u poslovnom svitu mrtvac a po pitanje mavrova i 100 mil kuna gubitaka tek će doć na red

brane dionicu na forumu

[/quote]

Kolega cjena dionce će biti 20 kuna jer će kapital biti umanjen
kada se kapital vrati dionica će vrjedit više

također uprava radio odlične poteze
vama bi valjda pasalo da INGRA ode u stećaj pa da izgubite sve

problem je u vama što gledate kratko kao većina špekulanata ovdje
bilo koji pametni vlasnik zna da mu ovo osigurava zaradu na duži rok jer
se firma time izvlaći iz problema…
To što vi ovdje želite izokrenuti pametne poteze uprave i pratim to već dulje vrijeme
kad god bude dobar potez tumaći se naopako

no kolega ja ipak nisam veslo siso

vi slobodno navijajte za stećaj a meni paše da INGRA grabi naprjed….

Niko od ozbiljnijih vlasnika INGRE ne prodaje čak ni onaj fond nije ništa prodo osim siču
biti će da su to sve budale pa neznaju
što će biti sa dionicom..
ja isto imam znatnu kolićinu INGRE i nebi prodo da ovdje trubite o crnoj smrti..

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Kako možete mislit da su Igor i uprava sretni sa ovakvom situacijom. Zar Igor nebi više volio pretvaranje dugovanja po 40 kuna. Do ovoga je došlo diktatom i ucjenom vjerovnika, tj. banaka i njihovih fondova ( pri tome mislim i na mirovince ), koji su ovim potezom preuzeli upravljanje kompanijom. Igor koji je imao 10 % vlasničkih prava sada će ih imati samo trećinu od toga.
Sada je jasno zašto je cijena dionice konstantno rušena na ove razine i kome na kraju to najviše odgovara. Ovaj potez se može i tumačiti na način " Banke i fondovi uzvraćaju udarac ".
Vidjeti ćemo što je sa cashom koji je uprava dobila od fondova kada im je prodavala dionice po 60000kn. Dali će se taj novac sada vratiti nazad ili su i njega negdje spiskali.
Što se mene kao dioničara tiče ovo je bolja situacija od stečaja jer ipak daje šansu kompaniji da preživi i dalje radi i tako podigne vrijednost. Nakon ovog dokapa banke i fondovi će vrlo brzo dići cijenu na razinu koja im tada bude odgovarala jer će oni tada biti u situaciji da svoje dionice uvale nekom trećem. Do tada savjetujem kolegama da ne prodaju ako ne moraju jer gore od ovoga nadam se nemože.

Neznam dali sam bio dovoljno jasan ali sam Vam pokušao objasniti da se za imaoce dionica INgre vrijednosno apsolutno ništa ne mjenja.

Mijenja se i te kako, ako im ovakav dokap prođe, uvaljat će kooperantima 1.200.000 dionica Ingre! Zamisli kako će biti na burzi kad kooperanti odluče pretvoriti svoje dionice u keš i počnu tući po bidu? Ovo što se događalo zadnja 2 dana bit će mišji kašalj prema potopu dionice koji će tek uslijediti!
Zato se slažem s buck-om, okO-om i broj1 da treba sve napraviti da dokap ne uspije i da cijenu treba stisnuti prema dolje tako da kooperanti ne prihvate isplatu u novim dionicama koje će potopiti Ingru na burzi jer će cijena na burzi biti prepolovljena!
Tko to ne shvaća ili je zlonamjeran jer radi za Oppenheima ili mu moždane vijuge ne rade kako treba!

New Report

Close