treba na sve načine zaustaviti ovaj dokap na štetu malih diončara!! sad je čak i Openahajm počeo kupovati da nas navuče da ne prodajemo, vidi se da mu je jako stalo da ovakav dokap uspije. ne dajmo se preveslat, bolje srušit cijenu privremeno na 12 kn do skupštine, pa je poslije vratiti na 20 kn!
kolega sutra ujutro obavijesti uredništvo svih dnevni novina .redakciju poslovnog kluba, redakciju latinice, ured predsjednika s naznakom obavijestiti bivšeg predsjednika ( stipe nije informiran ) …ako se sjetiti još koga obavijestite još koga…ovo vrijedi za sve male dioničare ingre
[/quote]
kolege, čitam već tri dana stotine i stotine postova na temi ingre i sad mi se dosita iskristalizirao stav da je sve ovo prljava igra uprave koja je najprije sjebala firmu i uvalila je u ogromne dugove, a sada će napraviti dokap preko leđa malih dioničara, a u korist velikih igrača i famoznog dokapitalizatora koji će potiho, kao trojanski konj ući u ingru, a onda zavladati njome!
sad sve ovisi o nama i da li ćemo im to dozvoliti!?!
1. treba javnost upoznati s muljažom koju nam spremaju
2. nikako ne kupovati Ingru na ovim cijenama jer time branimo cijenu po kojoj žele napraviti dokap, nego je pustiti da potone što niže i time prisiliti upravu da dug kooperantima plati novcem ili prodajom Arene, a ne obezvrjeđivanjem imovine malih dioničara u korist svojih igrača [angry]
Verovatno kupuje neko ko mora da drži kajlu Ingri da dokap uspe. Prosto sumnjam da bi se akcionari složili s odlukama da Ingra propane na 10-tak kuna koliko bi posle ovih operasija trebala da vredi. Uprava sve akcionare drži na taj način za jaja, ako dokap ne uspe, sledi momentalni odnosno relativno brzi bankrot, ako uspe onda ćemo tek videti šta će da bude…. Generalno, oni bi trebali ili taj neko ko je zadužen konstantno peglati cenu do skupštine, ako im ne ponestane obrambene municije…. a nakon toga drž te gaće… dragi moji Ingraši.
Potpuni pogodak.
[/quote]
Ne kupuje Igor dionice Ingre zbog "kajle", nego zna što kupuje. Kupit će još, budite bez brige dušebriznici. Nego ako ne vjerujete u firmu nikad Vam nije kasno da mu "uvaljate" svoje koje vjerovatno i ne posjedujete. [cool]
[/quote]
kolega što misliš zašto ingra ne prodaje imovinu koja je veća od dugova, a traži dokapitalizaciju s kojom će tvoje dionice ako ih imaš obezvrijedit za dvij trećine… dokapitalizacijom će kako kažu pokrit dugove a za nove investicije moraju prodati arenu i dvore lapad i onda će prikazat dobit od minimum 300 miliona kuna i cijena dinice bi mogla narast na recimo 50-60 kuna …njihov ulaz je 20 kuna a tvoj i većine dioničara….. kad bi išlo obrnuto prodajom arene i dvora lapad ingra bi prikazala dobit od min 150 miliona kuna pošto su refinacirali obveznice 190 miliona kuna za pet godina cijena dionice bi mogla narast i do 100 kuna… zato ga treba smijeniti ako nećemo mi hoće novi gazda u to budi siguran
[/quote]
Samo neka ona ode na 50-60 a ti ne brini za naš ulaz tu smo mi u debelom plusu.
treba na sve načine zaustaviti ovaj dokap na štetu malih diončara!! sad je čak i Openahajm počeo kupovati da nas navuče da ne prodajemo, vidi se da mu je jako stalo da ovakav dokap uspije. ne dajmo se preveslat, bolje srušit cijenu privremeno na 12 kn do skupštine, pa je poslije vratiti na 20 kn!
kolega sutra ujutro obavijesti uredništvo svih dnevni novina .redakciju poslovnog kluba, redakciju latinice, ured predsjednika s naznakom obavijestiti bivšeg predsjednika ( stipe nije informiran ) …ako se sjetiti još koga obavijestite još koga…ovo vrijedi za sve male dioničare ingre
[/quote]
kolege, čitam već tri dana stotine i stotine postova na temi ingre i sad mi se dosita iskristalizirao stav da je sve ovo prljava igra uprave koja je najprije sjebala firmu i uvalila je u ogromne dugove, a sada će napraviti dokap preko leđa malih dioničara, a u korist velikih igrača i famoznog dokapitalizatora koji će potiho, kao trojanski konj ući u ingru, a onda zavladati njome!
2. nikako ne kupovati Ingru na ovim cijenama jer time branimo cijenu po kojoj žele napraviti dokap, nego je pustiti da potone što niže i time prisiliti upravu da dug kooperantima plati novcem ili prodajom Arene, a ne obezvrjeđivanjem imovine malih dioničara u korist svojih igrača [angry]
[/quote]
Kolega ovo pod točkom 2 je za [lol]
[/quote]
[/quote]
ne ide mi u glavu kako mirovinski fondovi ovo dozvoljavaju, jel ti ljudi znaju čijim novcima su kupovali udjele u ingri, zašto nisu sazvali izvanrednu skupštinu i pokušali smijeniti upravu…
kolege
vi sete fulali ceo fudbal
kapitala ingre nema zato je svejedno po koliko je dokap jer cijena od 40 ili 30 nije realna jer vidite da firmi trebaju novci.
bez ovoga nazalost firma ide u stecaj jer se
1. arena prodat nemoze-nitko je nece kupiti
2. novaca za plati dobavljace koji cekaju skoro 2 godine nema
bez ovoga nazlost koliko god bolno da je firma ide u stecaj i ne da ne vrijedi 15 kuna ili 20 vec 0 kuna.
vrlo jednostavno.
mirovinci sada nemogu nista.
oni su progrijesili prije godinu dvije kada su mogli utjecati na upravu..
Kolega ovo pod točkom 2 je za [lol]
[/quote]
Pod točkom 2.predlažete upravo ono što budući potencijalni preuzimatelj,a to će biti sadašnji
vjerovnici INGRE ili netko tko je spreman otkupiti njihove pakete po 20 kn.Ali tada mora dati
i obvezujuća ponuda za sve ostale dionice po tromjesečnom prosjeku.
Do prije dva dana je taj prosjek iznosio cca 22 kn.
Sa ciljano nedostatnom informacijom o dokapitalizaciji dionica je u jednom danu pala na 17 kn
tj za dvadesetak posto.I kao slučajno gosp Igor dokupljivao i branio cijenu.
Nije,iskoristio je to kao inseider i kupovao jeftino.Od 10 do 20 % jeftinije nego dan dva ranije.
Vrlo lijepi zub.Mislim da bi Hanfa trebala poništiti njegove kupnje.
Istovremeno je u ova dva dana napravljen izuzetno veliki promet zbog panike,u kojoj su popušili mali dioničari/ i malo veći/tako da je prosjek spušten na 20,87 kn u razdoblju od
23.09. uračunavajući i današnji dan.Dakle,možemo očekivati i daljnje stiskanje cijene potencijalnog
preuzimatelja i onemogučavanje rasta.
23.09.2010 prosjek cca 20,87 KN već znaćajno pao pa će eventualni preuzimatelj proći jeftinije.
Kako bi i u slijedećem razdoblju cijena trebala tavoriti do 20,a za to bi se trebala pobrinuti ekipa.
jedni način da im se pomrse računi nebi trebao biti pad cijene nego rast.Neka plate skuplje,a da
bi se to dogodilo mali investitori/puno ih je izginulo u ovoj podvali/bi trebali stalno tući poi BIDU
i pokušati podići cijenu i prosjek ili ga barem održati.
Jer ne treba očekivati da će preuzimatelj dati neki bonus na prosječnu cijenu jer se štanca
dvije dionice na sadašnju jednu i preuzimatelj vrlo lako ulazi po 20 i dobiva većinski paket.
A mali mogu samo čekati a imaju i zašto jer INGRA nakon dokapitalizacije će vrijediti po dionici više nego sada radi bolje buduće bilance.
[/quote]
[/quote]
ne ide mi u glavu kako mirovinski fondovi ovo dozvoljavaju, jel ti ljudi znaju čijim novcima su kupovali udjele u ingri, zašto nisu sazvali izvanrednu skupštinu i pokušali smijeniti upravu…
[/quote]
koji mirovinci,pa to su stranci,tko ih je osnovao,ERSTE ne prvi,reiffeisen a ne rafajzen,ALLianze a ne zajednica_okupirali su nas stranci
a oppenheimer,ludviger isto stranci,ruka ruku mije……
vidim da me neki nisu shvatili što sam mislio pod točkom 2.
dakle, moje mišljenje je da trebamo pustiti pad cijene što niže prije skupštine, čime bismo odaslali jasnu poruku upravi i kooperantima da im neće upaliti to da mi mali dioničari nakon skupštine isplaćujemo kooperante na burzi po 20 kn!
niskom cijenom ingre na burzi prje skupštine bismo im jasno poručili: ako na taj način mislite da ćete dobiti 20 kn po dionici rasprodajom na burzi, varate se!
mi vam nećemo plaćati toliko, u vrh glave 10 kn! kooperanti ne prihvaćajte takav obračun po 20 kn jer ćete na burzi dobiti najviše 10!
što mislite, zašto je Oppenheim sada kupovao? da uvjeri nas ostale da kupujemo i mi i da ne prodajemo jer mu je životno važno da uvali kooperantima dionice sada po 20 kn, kao i da Ingru prepusti strateškom partneru po 20 kn, a kad krene ikrcaj kooperanata na burzi, briga njega!
razumijem lopinu koji druka za rast cijene da iskrca ovo što je kupio jučer na 17 kn, ali rast dionice sljedećih mjesec dana nije interes malih ulagača!
svim malim dioničarima nit kupujte nit prodajte dok se god ne riješi ova famozna dokapitalizacija i dok se ne sazove izvanredna skupština dioničara koja bi trebala odlučivati o povjerenju upravi i nadzornom odboru… a što se tiče današnje igorove kupovine dionica neka stavi se u kožu onoga ko ih je prodava, koji ih je kupova u dobroj vjeri da uprava radi na dobrobit svoji dioničara a on ih je svojim obećanjima i izjavam potica na takvu radnju tj. lagali ste, varali,muljali i sad nas na kraju želite opljačkat .. u večernjem je izjavio da ingra posjeduje imovinu veću od dugova… daj ostavku i spasi barem kolko tolko obraz
sada treba srušit cjenu što više prije skupštine
da se vi nakrcate što bolje
Pa da možete masnije zaradit…
[thumbsup]
I buck moj interes nije slušati tebe da mi govoriš što je moj interes
kao malom dionićaru niti ikome ko ima INGRU
Fondovi vrebaju posrnule , kupuju , nabildaju i prodaju sa zaradom .
A ovo je upravo idealna dionica za takvu radnju. Slažem se u cijelosti sa Vašim komentarem! [thumbsup]
A ovo je upravo idealna dionica za takvu radnju. Slažem se u cijelosti sa Vašim komentarem! [thumbsup]
[/quote]
pričate gluposti oboje, mirovinac rasprodaje Ingru, dakle ne vrebaju oni nikoga nego bježe van….