INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Verovatno kupuje neko ko mora da drži kajlu Ingri da dokap uspe. Prosto sumnjam da bi se akcionari složili s odlukama da Ingra propane na 10-tak kuna koliko bi posle ovih operasija trebala da vredi. Uprava sve akcionare drži na taj način za jaja, ako dokap ne uspe, sledi momentalni odnosno relativno brzi bankrot, ako uspe onda ćemo tek videti šta će da bude…. Generalno, oni bi trebali ili taj neko ko je zadužen konstantno peglati cenu do skupštine, ako im ne ponestane obrambene municije…. a nakon toga drž te gaće… dragi moji Ingraši.

Potpuni pogodak.

[/quote]
Ne kupuje Igor dionice Ingre zbog "kajle", nego zna što kupuje. Kupit će još, budite bez brige dušebriznici. Nego ako ne vjerujete u firmu nikad Vam nije kasno da mu "uvaljate" svoje koje vjerovatno i ne posjedujete. [cool]
[/quote]
kolega što misliš zašto ingra ne prodaje imovinu koja je veća od dugova, a traži dokapitalizaciju s kojom će tvoje dionice ako ih imaš obezvrijedit za dvij trećine… dokapitalizacijom će kako kažu pokrit dugove a za nove investicije moraju prodati arenu i dvore lapad i onda će prikazat dobit od minimum 300 miliona kuna i cijena dinice bi mogla narast na recimo 50-60 kuna …njihov ulaz je 20 kuna a tvoj i većine dioničara….. kad bi išlo obrnuto prodajom arene i dvora lapad ingra bi prikazala dobit od min 150 miliona kuna pošto su refinacirali obveznice 190 miliona kuna za pet godina cijena dionice bi mogla narast i do 100 kuna… zato ga treba smijeniti ako nećemo mi hoće novi gazda u to budi siguran

bio je prisiljen izvuci i zadnje kune iz carape da vas uvjeri u njegovu zakonsku prijevaru malih dionicara

To je bit svega što se događa zadnjih dana! Pun sam (za moje pojmove) ko brod INGR-e, ali ovo ne valja!
Da se razumijemo, mislim da je ova DOKAPITALIZACIJA (ako se provede) PUN POGODAK za Ingru kao tvrtku! Očuvat će joj stabilnost, izbrisati veliki dio dugova, a novci koji budu dolazili od aktualnih poslova poslužit će za naredne [pray] poslove.

Međutim, dok je ova dokapitlaizacija IZVRSNA za Ingru, za mene kao malog dionicara je KATASTROFALNA! Da bi netko to shvatio treba znati samo elementarnu matematiku. Naime, ako oni povećavaju broj dionica, a ja ne povećam svoj portfelj za jednak postotak povećanja ukupnog broja novoizdanih dionica, naravno da cu uskoro biti teški pušing! A to vrijedi i za ostale dioničare!

SIGURAN sam da Ingra ne ide u stečaj i ti koji stalno navlače na stečaj stvarno su ili priglupi ili bezobrazno pohlepni!
Ali da novonastala situacija ima ogromne šanse da rasturi cijenu Ingre do kraja – i u to sam prilično siguran!
[/quote]
jednom riječju pljačkaju nas… namože onaj ko je uništija nešto biti spasitelj tog istog jer da je zna ne bi ni uništija… jedini način je smijena uprave

molim novinare poslovnog da naprave analizu ingre a ja ću im pomoći ako me budu trebali …………. možda ste nam vi jedna od zadnji nada… unaprid hvala

treba na sve načine zaustaviti ovaj dokap na štetu malih diončara!! sad je čak i Openahajm počeo kupovati da nas navuče da ne prodajemo, vidi se da mu je jako stalo da ovakav dokap uspije. ne dajmo se preveslat, bolje srušit cijenu privremeno na 12 kn do skupštine, pa je poslije vratiti na 20 kn!

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

treba na sve načine zaustaviti ovaj dokap na štetu malih diončara!! sad je čak i Openahajm počeo kupovati da nas navuče da ne prodajemo, vidi se da mu je jako stalo da ovakav dokap uspije. ne dajmo se preveslat, bolje srušit cijenu privremeno na 12 kn do skupštine, pa je poslije vratiti na 20 kn!

kolega sutra ujutro obavijesti uredništvo svih dnevni novina .redakciju poslovnog kluba, redakciju latinice, ured predsjednika s naznakom obavijestiti bivšeg predsjednika ( stipe nije informiran ) …ako se sjetiti još koga obavijestite još koga…ovo vrijedi za sve male dioničare ingre

bio je prisiljen izvuci i zadnje kune iz carape da vas uvjeri u njegovu zakonsku prijevaru malih dionicara

To je bit svega što se događa zadnjih dana! Pun sam (za moje pojmove) ko brod INGR-e, ali ovo ne valja!
Da se razumijemo, mislim da je ova DOKAPITALIZACIJA (ako se provede) PUN POGODAK za Ingru kao tvrtku! Očuvat će joj stabilnost, izbrisati veliki dio dugova, a novci koji budu dolazili od aktualnih poslova poslužit će za naredne [pray] poslove.

Međutim, dok je ova dokapitlaizacija IZVRSNA za Ingru, za mene kao malog dionicara je KATASTROFALNA! Da bi netko to shvatio treba znati samo elementarnu matematiku. Naime, ako oni povećavaju broj dionica, a ja ne povećam svoj portfelj za jednak postotak povećanja ukupnog broja novoizdanih dionica, naravno da cu uskoro biti teški pušing! A to vrijedi i za ostale dioničare!

SIGURAN sam da Ingra ne ide u stečaj i ti koji stalno navlače na stečaj stvarno su ili priglupi ili bezobrazno pohlepni!
Ali da novonastala situacija ima ogromne šanse da rasturi cijenu Ingre do kraja – i u to sam prilično siguran!
[/quote]
jednom riječju pljačkaju nas… namože onaj ko je uništija nešto biti spasitelj tog istog jer da je zna ne bi ni uništija… jedini način je smijena uprave
[/quote]
Eto ja ću predložiti Vas za presjednika uprave, možda Vi uspijete prodati Arenu i dvore Lapad.
Da je se to moglo prodati, već bi bilo prodano.

Da se malo uključim ovdje u raspravu…

Čitam postove i govori se o prodaji Arene kao jednom od rješenja kako doći do svježeg kapitala. Zanima me tko bi je kupio i zašto, pa zar nije već prije cca godinu dana bio neuspješan pokušaj prodaje?

[/quote]
[/quote]
Eto ja ću predložiti Vas za presjednika uprave, možda Vi uspijete prodati Arenu i dvore Lapad.
Da je se to moglo prodati, već bi bilo prodano.
[/quote]
uvaženi kolega ingra dokapitalizacijom samo pokriva dugove lova za nove investicije mora doći od prodaje nekretnina a oni imaju arenu, dvore lapad i upravnu zgradu a vjeruj to vrijedi mimimum svi minimuma 150 miliona eura novi vlasnik će to riješit brzo … svaki dan čitam novine i još nisam vidio reklamu za prodaju stanova i poslovni prostora dvora lapad a ako ne reklamiraju vani kako će prodat.. jeli ko zna kako su izgubili 100 miliona kuna na preuzimanju mavrova… da nije možda ta lova u službi famoznog fonda

kada sva oko dokapitalizaija prode i svi se osvijeste sto se desilo bas se pitam da li ce predsjednik nadzornog odbora ingre nesto znati ili ce kao i uvijek reci da nista nije znao ?

kolega sutra ujutro obavijesti uredništvo svih dnevni novina .redakciju poslovnog kluba, redakciju latinice, ured predsjednika s naznakom obavijestiti bivšeg predsjednika ( stipe nije informiran ) …ako se sjetiti još koga obavijestite još koga…ovo vrijedi za sve male dioničare ingre
[/quote]

What a load of bullshit, šta vas dvojica laprdate, dal su ikad mali dioničari imali pravo glasa u bilo kojoj firmi ? Moš mislit šta bi se promjenilo da se obave sve gore navedene radnje.

Btw fajrunt kako te nije sram drukat "ajmo srušit dionicu na 12 kuna " ?
Misliš da je pravi dioničari sruše da biš mogao u šoping ! Ti bi kupijo ! Odriješi kesu i kupi je sad, pomogni malim dioničarima dušebrižniče !!!

Da se malo uključim ovdje u raspravu…

Čitam postove i govori se o prodaji Arene kao jednom od rješenja kako doći do svježeg kapitala. Zanima me tko bi je kupio i zašto, pa zar nije već prije cca godinu dana bio neuspješan pokušaj prodaje?

ingra je napravila arenu u javno privatnom-partnerstvu s gradom zagrebom detalji ugovora – ugovor je potpisan na 28 godina , grad zagreb i vlada popola moraju paćati ingri 7,2 miliona eura godišnje najamnine a 2016 god. grad zagreb ima pravo otkupa za 80,2 miliona eura što znači da do 2016 ingra ima potraživanja prema gradu zagrebu cc. 117 miliona eura a ako ne otkupe cijena najamnine se usklađiva s inflacijom…… najprirodnije je da banke preuzmu potraživanj a ingri isplate cca. 90 miliona eura i sve je ok niko ništa ne gubi …ionako će grad 2016 otkupiti arenu za 80,2 mil eura s kreditom tih isti banaka….. u svakom slučaju prvo treba prodati arenu pa dvore lapad pa upravnu zgradu (4 700 m2 – ingra koristi oko trećine) pa tek onda dokapitalizaciju a koje ne bi niti trebala jer su refinacirali obveznice 190 mil kuna na 5 god…. jesi zadovoljan kolega?

Fondovi vrebaju posrnule , kupuju , nabildaju i prodaju sa zaradom .

New Report

Close