INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ Pobjeda javi see!!!

Zašto ljudima savjetuješ da prodaju svoje dionice dok predsjednik uprave istovremeno kupuje 10.000
komada???????
Ja znam zašto ih je on sad kupio, a ti???

kupio je samo zato da pokušava zaustaviti potop ingre i pad na 10-12 kuna prije skupštine jer koji bi vjerovnk pristao na obračun duga u dioncama po 20 kn, ako ih nakon toga može prodat na burzi sa -50%???
međutim, nsu mali ulagači budale i rasprodaja će se nastavit do fer vrijednosti [bye]

moji postovi su osobno mišljenje te nisu investicijski savjeti niti poziv na kupoprodaju dionica!

tih 10000 komada ili ti ga 200,000 kuna je vjerojatno njegova mjesecna placa ili 1% onoga sto je zaradio 2007 kroz famoznu prodaju xxx komada po 60,000 kn.

ako nastavi kupovati hvalevrijedno
ako ne onda je ovo samo mali marketing

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Jedna stvar me živo interesira kod ovih pesimista!
Zašto Igor nije dignio cijenu dionice(s 10.000 komada je mogao komotno) ako mu je u interesu spašavanje situacije???? Ma dajte ljudi pa u biznisu NEMA EMOCIJA!!!!
Uostalom sad mislim da se trebamo strpiti još i kraće nego što sam mislio
Strpljen-spašen [thumbsup]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Kaj nije gosp. Predsjednik Uprave…bolestan ….pa jučer je bio ? Ozdravio je?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

bio je prisiljen izvuci i zadnje kune iz carape da vas uvjeri u njegovu zakonsku prijevaru malih dionicara

To je bit svega što se događa zadnjih dana! Pun sam (za moje pojmove) ko brod INGR-e, ali ovo ne valja!
Da se razumijemo, mislim da je ova DOKAPITALIZACIJA (ako se provede) PUN POGODAK za Ingru kao tvrtku! Očuvat će joj stabilnost, izbrisati veliki dio dugova, a novci koji budu dolazili od aktualnih poslova poslužit će za naredne [pray] poslove.

Međutim, dok je ova dokapitlaizacija IZVRSNA za Ingru, za mene kao malog dionicara je KATASTROFALNA! Da bi netko to shvatio treba znati samo elementarnu matematiku. Naime, ako oni povećavaju broj dionica, a ja ne povećam svoj portfelj za jednak postotak povećanja ukupnog broja novoizdanih dionica, naravno da cu uskoro biti teški pušing! A to vrijedi i za ostale dioničare!

SIGURAN sam da Ingra ne ide u stečaj i ti koji stalno navlače na stečaj stvarno su ili priglupi ili bezobrazno pohlepni!
Ali da novonastala situacija ima ogromne šanse da rasturi cijenu Ingre do kraja – i u to sam prilično siguran!

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

uf kako se ovdje svi prave naivni. znalo se da će završiti na ovakav neki način i to je odavno bilo uračunato u cijenu. zato ingra već mjesecima tavori na oko 20 kuna a nije na 50.

odsad je ovdje jedino bitno poslovanje.

Barbosa, 10.11.2010. u 17:01

Igor Oppenheim, predsjednik Uprave iz INGRA d.d prijavljuje stjecanje 10000 komada dionica Društva temeljem transakcija na Zagrebačkoj burzi d.d. koje čine 0,13 % temeljnog kapitala i daju 0,13% glasova na Glavnoj skupštini.

I obaveza mu je vratiti dionicu na 20 kn inaće ode cijeli plan restrukturiranja u mp4.
Ja ipak mislim da je on te dionice kupovao jučer iza obustave da sprijeći daljnji pad, u petak će se vidjeti promijene na SKDD da li je kupovao danas ili jučer.

Ps.
Zna li tko da li Uprava INGR od ZSE može tražiti obustavu trgovanja dok se stvar ne riješi?

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

za mene kao malog dionicara je KATASTROFALNA! Da bi netko to shvatio treba znati samo elementarnu matematiku. Naime, ako oni povećavaju broj dionica, a ja ne povećam svoj portfelj za jednak postotak povećanja ukupnog broja novoizdanih dionica, naravno da cu uskoro biti teški pušing! A to vrijedi i za ostale dioničare!

SIGURAN sam da Ingra ne ide u stečaj i ti koji stalno navlače na stečaj stvarno su ili priglupi ili bezobrazno pohlepni!
Ali da novonastala situacija ima ogromne šanse da rasturi cijenu Ingre do kraja – i u to sam prilično siguran!

ima još jedna matematika. pogledaj druge građevince, njihove rezultate prije krize i sadašnje cijene. sve se drže više manje negdje na 5-6 puta EPS iz 2007. a ingra je sada sa 7,5 mil dionica na manje od 2 puta. tek s planiranim povećanjem na 22,5 mil i sadašnjom cijenom dolazi na sektorski prosjek od 5-6. dosad je bio diskont zbog prijetnje stečaja, sada više ne prijeti stečaj pa neće biti ni diskonta.

trebate se tješiti jer će sada svaki gubitk koji ingra napravi biti podjeljen na više dionica pa će gubitak po dionici pa tako i vašima biti manji [thumbsup]

bilo bi dobro postaviti pitanje zašto postojeći dioničari ne mogu sudjelovati u dokapitalizaciji sa gotovinom pa se sa tom eventualno prikupljenom gotovinom može lako isplatiti vjerovnike.
dali netko želi preuzeti ingru ovakvom dokapitalizacijom!!!????

http://www.seebiz.eu/hr/burze/oppenheim-smanjuje-stetu%2c-kupio-10.000-dionica-ingre,97828.html

Verovatno kupuje neko ko mora da drži kajlu Ingri da dokap uspe. Prosto sumnjam da bi se akcionari složili s odlukama da Ingra propane na 10-tak kuna koliko bi posle ovih operasija trebala da vredi. Uprava sve akcionare drži na taj način za jaja, ako dokap ne uspe, sledi momentalni odnosno relativno brzi bankrot, ako uspe onda ćemo tek videti šta će da bude…. Generalno, oni bi trebali ili taj neko ko je zadužen konstantno peglati cenu do skupštine, ako im ne ponestane obrambene municije…. a nakon toga drž te gaće… dragi moji Ingraši.

Potpuni pogodak.

[/quote]
Ne kupuje Igor dionice Ingre zbog "kajle", nego zna što kupuje. Kupit će još, budite bez brige dušebriznici. Nego ako ne vjerujete u firmu nikad Vam nije kasno da mu "uvaljate" svoje koje vjerovatno i ne posjedujete. [cool]

Ne kupuju ni mali, ni veliki, kupuju "kapitalisti", i oni su dočekali svojih 5 minuta. Naravno da to uvijek čine na dnu dna. Tko zna, i ima, a tko ne zna i nema! [rolleyes]

New Report

Close