INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo mi nemojte opet reći kako mali opet kupuju. Po toj logici ispadne da mali ulagači imaju nepresušne izvore "keša", a svima je jasno da mali nemaju više ni za "kiflu", a kamo li za neke nove poduhvate.
Pa ja sam mali, smatram se iznadprosječno informiran, nisam plašljivac, ne pušim, ne pijem, ne kockam,nemam kredita, hipoteka, alimentacija i sličnih izdataka, pa sam svejedno "švorc". Kako je tek onim malim koji sve to imaju, a krizi se ne nazire kraj. Prodaju i mali i veliki, a samo "kapitalci" i dnevni trejderi kupuju, i to je sva priča. Ako ova dokapitalizacija prođe, tko kaže da 2011 neće biti nove u kojoj će svi postojeći imati pravo sudjelovanja.
Sve se svodi na to da ako nakon prve dokapitalizacije ne bude nekog većeg posla, onda smo dibi-dus, a ako u međuvremenu krene potpisivanje, onda smo zajahali pobjedničkog konja.
Najgore u svemu tome je što treba vremena za sve to, a malima se žuri da izgube i ono malo što im je ostalo. [rolleyes]

Samo mi nemojte opet reći kako mali opet kupuju. Po toj logici ispadne da mali ulagači imaju nepresušne izvore "keša", a svima je jasno da mali nemaju više ni za "kiflu", a kamo li za neke nove poduhvate.
Pa ja sam mali, smatram se iznadprosječno informiran, nisam plašljivac, ne pušim, ne pijem, ne kockam,nemam kredita, hipoteka, alimentacija i sličnih izdataka, pa sam svejedno "švorc". Kako je tek onim malim koji sve to imaju, a krizi se ne nazire kraj. Prodaju i mali i veliki, a samo "kapitalci" i dnevni trejderi kupuju, i to je sva priča. Ako ova dokapitalizacija prođe, tko kaže da 2011 neće biti nove u kojoj će svi postojeći imati pravo sudjelovanja.
Sve se svodi na to da ako nakon prve dokapitalizacije ne bude nekog većeg posla, onda smo dibi-dus, a ako u međuvremenu krene potpisivanje, onda smo zajahali pobjedničkog konja.
Najgore u svemu tome je što treba vremena za sve to, a malima se žuri da izgube i ono malo što im je ostalo. [rolleyes]

Verovatno kupuje neko ko mora da drži kajlu Ingri da dokap uspe. Prosto sumnjam da bi se akcionari složili s odlukama da Ingra propane na 10-tak kuna koliko bi posle ovih operasija trebala da vredi. Uprava sve akcionare drži na taj način za jaja, ako dokap ne uspe, sledi momentalni odnosno relativno brzi bankrot, ako uspe onda ćemo tek videti šta će da bude…. Generalno, oni bi trebali ili taj neko ko je zadužen konstantno peglati cenu do skupštine, ako im ne ponestane obrambene municije…. a nakon toga drž te gaće… dragi moji Ingraši.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

…tebi mora da je dosadno u životu….

Kolege, Burza je igra za ljude sa puno živaca, i one kojima novac koji ulažu na burzi neće trebati u skoro vrijeme, naravno da morate imati i malo sreće, ali prvenstvneo znanja, jel jedina prava vrijednost je vaš novac, a oni koji se sentimentalno vežu za neku od dionica, obično idu kući sa gačama na štapu…

@meister

A majke ti, pa zar ovdje nitko ne zna čitati bilancu?
Pa "Rezerve" su stavka iz pasive. Evo link: http://www.investopedia.com pa pogledajte razliku između aktive i pasive.

meni je blisko ovakvo objašnjenje

Rezerve – dio izdvajanja iz neto-dobiti,namjena koje je korištenje kad nastupe nepovoljne okolnosti u poslovanju.

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

P

Kakve veze ima kupuje li "mali" ili "veliki"
Na burzi postoje male budale i velike budale, mali znalci i veliki znalci…
L.P

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

P

Kakve veze ima kupuje li "mali" ili "veliki"
Na burzi postoje male budale i velike budale, mali znalci i veliki znalci…
L.P
[/quote]
Pa o tome sam i pisao, ovdje se stalno izlazi s informacijama kako sve što se proda kupuju mali. Ta izjava nema veze s mozgom! [rolleyes] A u koju grupu od ovih gore navedenih svrstavate sebe? [rolleyes]

Verovatno kupuje neko ko mora da drži kajlu Ingri da dokap uspe. Prosto sumnjam da bi se akcionari složili s odlukama da Ingra propane na 10-tak kuna koliko bi posle ovih operasija trebala da vredi. Uprava sve akcionare drži na taj način za jaja, ako dokap ne uspe, sledi momentalni odnosno relativno brzi bankrot, ako uspe onda ćemo tek videti šta će da bude…. Generalno, oni bi trebali ili taj neko ko je zadužen konstantno peglati cenu do skupštine, ako im ne ponestane obrambene municije…. a nakon toga drž te gaće… dragi moji Ingraši.
[/quote]

Jedino, ako je MSFT odnosno MRS-evima moguće da konvertovani dug u equity banke i ostali finansijski verovnici u sopstvenim knjigama vode odnosno akcije po metodi nabvne cene bez uskladbe, a ne na tržišnom principu, tada je bankama svejedno kolika je cena Ingre na berzi. Fondovi to zasigurno ne mogu, no banke bi već mogle pronać neku rupu i složit stvari da trik uspe. To zaista ne znam, nisam nikad proučavao mogućnost za takve računovodstvene operasije.

Naravno, moguće je i da im bude svejedno kakva će cena akcije biti do dokapa na berzi, a onda da nakon dokapa popeglaju i usklade tržišnu cenu sa nabavnom. To bi bilo logičnije, iako bi to bio totalan moralni hazard i pokazna vežba kakvo se sve djubrivo moze pronaci u bankarskim aktivama.

U Ingri nisu zabrinuti gubitkom od 36 milijuna kuna. Direktor za financije Krunoslav Lisjak kazao je da je taj gubitak daleko ispod vrijednosti imovine Ingre, koja je znatno veće vrijednosti i od Ingrinih obveza pa su, kako je rekao, nagađanja o stečaju neutemeljena. Čelnici Ingre istaknuli su da su izgledni novi poslovi Ingre ukupne vrijednosti veće od 500 milijuna eura, a uglavnom je riječ o poslovima u arapskim zemljama.

Najavili su i da će Ingra registrirati tvrtku u Njemačkoj koja bi joj omogućila samostalno sklapanje poslova u Europskoj uniji, a ne na temelju detašmana.

@meister

A majke ti, pa zar ovdje nitko ne zna čitati bilancu?
Pa "Rezerve" su stavka iz pasive. Evo link: http://www.investopedia.com pa pogledajte razliku između aktive i pasive.

meni je blisko ovakvo objašnjenje

Rezerve – dio izdvajanja iz neto-dobiti,namjena koje je korištenje kad nastupe nepovoljne okolnosti u poslovanju.

[/quote]

Takve rezerve ne postoje, to je samo ime pozicije u bilansu u pasivi. U stvarnosti tamo nema para, pare su u aktivi, a kod Ingre ih uopšte nema ni tamo.

…bilo od iznimne važnosti razmotriti opcije
restrukturiranja poslovanja Društva s prvenstvenim ciljem smanjenja ukupnog duga radi
poboljšanja financijskog položaja Društva i olakšavanja njegovog daljnjeg poslovanja i razvoja.
…realizacije namjeravanih investicija i projekata neophodno potrebnih za daljni
razvoj poslovnih aktivnosti Društva.

Naravno sve dobro se može izokrenuti u loše. Nije to problem ako to netko čini iz neznanja no teško onima koji to rade smišljeno, namjerno iz sebičnih pobuda na štetu drugih.
Zadovoljan sam ovim informacijama a i mišljenja sam da se cilj postigao i nema više razloga za paniku i rušenje.

neće uvijek biti ovako.

dečki ako zaista imate dionice ingre a ništa ne poduzmete da smijenite dosadašnju upravu koja je krivim potezima dovela do ruba ponora a vaše vlasništo za 2/3 umanjuju onda smo stvarno jadni obični kockari, probisvjet…zašto niko nije odgovara za krive poteze 100 mil. kuna gubitaka – mavrovo- navodno su na areni imali 10 % veće troškove…i sad ti isti pričaju da će oni spasit firmu… još jednom velikom i malim dioničarima treba treba smijenit upravu, prodati postojeću imovinu i tek onda ići u dokapitalizaciju ako bude potrebe… ingra je građevinska tvrtka koja gradi a ne bavi se iznajmljivanjem..

New Report

Close