INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dajte nemojte se zezati ………….situacija je ozbiljna. Operateri znaju zaje…..ti. Prate vas svaki put kad stisnete
miša, i onda vam štopaju Mostich,ne bi li se dokopali što jeftinije kupnje.
A otkud bi bio, iz malog metalurškog gradića Clariton. Tamo često idem u lov na jelene.

Nek je Sila s vama.

[color=blue]Paaaa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol...pa po lojtrici gooorrr i doooollll...........[/color]

Dajte nemojte se zezati ………….situacija je ozbiljna. Operateri znaju zaje…..ti. Prate vas svaki put kad stisnete miša, i onda vam štopaju Mostich,ne bi li se dokopali što jeftinije kupnje. A otkud bi bio, iz malog metalurškog gradića Clariton. Tamo često idem u lov na jelene. Nek je Sila s vama.

Šteta što se nisi rodio prije G. Orwella, bio bih siguran da si mu poslužio kao inspiracija, a ovako neznam tko ga je inspirirao,,,,

Dođite i hurdite....

Jel može jedan brzi odgovor?
Postoji li prospekt izdanja novih Ingrinih dionica u elektronskom izdanju i gdje se može do njega doći.
Najljepše zahvaljujem! [smiley11]

La vita e bella!

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=b69e5782-92a2-424e-a798-e049c159d30a&ref=lastadd

Eto, nešto je i ostalo.

Al pošto mali investitori imaju pravo petokupa (nakon mirovinaca i inih), ne vjerujem baš da ću se omastiti.

Btw. službenica u RBA mi rekla da ti jave 20. da li ti je prošla ponuda. Ako ne nazovu, nikom niš. Ako da, uplata do 22. Ponude se ne mogu dati u svim poslovnicama, nego samo u nekim. Ne znam napamet – ko oće nek provjeri telefonski…

Jel može jedan brzi odgovor?
Postoji li prospekt izdanja novih Ingrinih dionica u elektronskom izdanju i gdje se može do njega doći.
Najljepše zahvaljujem! [smiley11]

Statut ti je na http://www.hanfa.hr. Vidi pod odluke agencije i tamo ti je negdje link…

Mislim da je još uvijek K:P 1:4 iako na mom mostiću piše drukčije…. Bit će da me ovi operateri s burze i iz ht-ja opet zakidaju…. Ali, eto, dok je još uvijek tako širim malo dezinformacije ovim forumom[smiley1][smiley2]

Dođite i hurdite....

koja komedija………

drugi krug ingre mogu upisat SVI koliko ko hoće dionica, a da li će imat pravo na njih odabirat će se očito ko na kolu sreće!

živjela lutrija! [smiley2]

koja komedija……… drugi krug ingre mogu upisat SVI koliko ko hoće dionica, a da li će imat pravo na njih odabirat će se očito ko na kolu sreće! živjela lutrija! [smiley2]

NE!!!!

Još je malo gore.
Evo izvatka iz teksta HANFINOG odobrenja prospekta.

“…Drugi krug upisa započinje teći trećeg radnog dana od dana završetka upisa u prvom krugu. U
drugom krugu, ulagatelji mogu upisati eventualne preostale dionice koje nisu upisane u prvom krugu, čiji će
broj utvrditi Uprava Izdavatelja i objaviti trećeg radnog dana od dana završetka upisa u prvom krugu u
najmanje jednim dnevnim novinama koje se redovito prodaju na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. U
drugom krugu, upis dionica trajat će 5 (pet) radnih dana računajući od trećeg radnog dana od dana završetka
upisa u prvom krugu s tim da završava istekom osmog radnog dana računajući od završetka upisa u prvom
krugu, koji dan se smatra danom završetka upisa u drugom krugu. Ulagatelji moraju cijenu za alocirane im
nove dionice uplatiti na način da je uplata evidentirana na posebnom računu Izdavatelja u roku od 3 (tri)
radna dana od dana završetka upisa u drugom krugu do 14 sati. Time završava rok za upis i uplatu novih
dionica.
Nakon iskorištavanja prava prvenstva upisa te u slučaju iskazivanja većeg interesa za nove dionice u
postupku izdavanja dionica javnom ponudom, davanjem ponuda za kupnju novih dionica za veći broj od
ukupno ponuñenog, Uprava Izdavatelja će u suradnji s agentima izdanja, a u skladu s kriterijima iz Odluke
Glavne skupštine Izdavatelja od dana 26. lipnja 2007. godine, o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju
novih nematerijaliziranih redovnih dionica na ime javnom ponudom, uz uplatu uloga u novcu, izvršiti
odgovarajuću alokaciju novih dionica. Pri alokaciji novih dionica koristit će se sukcesivno sljedeći kriteriji:
1. do 100% ukupno ponuñenih novih dionica bit će alocirano dobrovoljnim i/ili obveznim
mirovinskim fondovima, ali najviše do 25% ukupno ponuñenih novih dionica jednom fondu
2. sve moguće preostale dionice bit će alocirane investicijskim fondovima, ali najviše do 10% ukupno
ponuñenih novih dionica jednom investicijskom fondu
3. sve nakon toga preostale dionice bit će alocirane ovlaštenim brokerskim društvima, bankama i/ili
društvima za osiguranja, ali najviše do 10% ukupno ponuñenih novih dionica jednom ovlaštenom
brokerskom društvu, banci i/ili društvu za osiguranje
4. sve potom preostale dionice bit će alocirane pravnim osobama, ali najviše do 10% ukupno
ponuñenih novih dionica jednoj pravnoj osobi
5. sve nakon toga preostale dionice bit će alocirane fizičkim osobama, ali najviše do 1% ukupno
ponuñenih novih dionica jednoj fizičkoj osobi.
…”

La vita e bella!

Pas mater italicu….[smiley5][smiley5][smiley5]

Ovo pod rednim brojem 1 – 5 vam sve govori o tome kako mi fizičke osobe nemamo nikakve šanse u nabavci ingrinih dionica. [smiley15]

La vita e bella!

naravno da nemamo…………..dokapitalizacija uspješna!

ko što već reko, da imam odma bi onih 40 na 48k popapao! [smiley2]

1. do 100% ukupno ponuñenih novih dionica bit će alocirano dobrovoljnim i/ili obveznim
mirovinskim fondovima, ali najviše do 25% ukupno ponuñenih novih dionica jednom fondu
2. sve moguće preostale dionice bit će alocirane investicijskim fondovima, ali najviše do 10% ukupno

Eto kad niste uspijeli upisat sve uz pravo prvenstva…..
No nije ni to loše da ovih cca 25 % nose mirovinci…. oni ih ionako neće prodavati na 40, 45, a boga mi niti na 70….što je za nas dobra solucija.

Scio me nihil scire

….ovdje je sve jasno ko dan………RAST, RAST i samo RAST….!!!!!!

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

New Report

Close