INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[ 10.11.2010 ] Izvještaj Uprave o razlozima isključenja prava prvenstva dioničara pri upisu dionica u postupku povećanja temeljnog kapitala unosom prava – potraživanja vjerovnika – u temeljni kapital (Debt to Equity Swap)

http://www.ingra.hr/images/investors/f1_20_izvjesce_Uprave_o_razlozima_iskljucenja_prava_prvenstva_-_cistopis.pdf

kaže uprava da će povećanje temeljnog kapitala dovesti do free floata od 95%!!!! znači da će se sa svim novim dionicama moći trgovati!??!?! [shocked]

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

[ 10.11.2010 ] Izvještaj Uprave o razlozima isključenja prava prvenstva dioničara pri upisu dionica u postupku povećanja temeljnog kapitala unosom prava – potraživanja vjerovnika – u temeljni kapital (Debt to Equity Swap)

http://www.ingra.hr/images/investors/f1_20_izvjesce_Uprave_o_razlozima_iskljucenja_prava_prvenstva_-_cistopis.pdf

Bla, bla, bla… kao što sam rekao banke i mirovinski će konvertovati debt to equity odnosno vlasnici komersijalnih i bondova. Razvodnit će vas kapital x3, a onda će (paz sad ovo) verovatno još pokušat učinit jedan dokap (barem tako najavljuju)?!

E sad se ja pitam, a ko bi njima više uopšte ikada dao i jedne pare?

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Drugim riječima , gotovi su ako im ovo ne prođe , a ako im prođe gotovi smo mi.

Drugim riječima , gotovi su ako im ovo ne prođe , a ako im prođe gotovi smo mi.
[/quote]

Nisi to mogao jednostavnije i lepše da kažeš.

http://www.ingra.hr/image…_prvenstva_-_cistopis.pdf

Molim ljude da dobro proćitaju što piše unutra jer
istina se već poćela izvrtati…

No neki su ipak sami pročitali i imaju svoju glavu
Što se vidi po rastu dionice

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Jel, itko ovdje zna koliki će biti novi BVPS ???

P.S.
Nemam Ingru, al’ čisto me zanima profil ulagača….

FI3Q2010 100% dokapitalizacija
BVPS 54,11 min. 31,37
Koef.likv 1,11 max. 3,55
koef.zad 66,64 % min. 44%
P/E -3 max -9
P/S 0,6 min. 1,8

Prema koloni dva INGRA postaje stabilno poduzeće ,ali tek nakon dokapitalizacije:
Postavlja s pitanje:Da li se nekome isplati preuzeti INGRU nakon dokapitalizacije po 20 ili max po
tromjesečnom prosjeku.
Prema financijskim pokazateljima kolone dva mislim da to bio bio odličan posao za preuzimatelja i
očekujem da će dokapitalizacija 100% uspjeti.I da će se pojaviti pravi većinski vlasnik koji će
skupiti ovu ponudu po 20 kn možda čak otkupom dugova koji se mogu pretvoriti u dionice.
Procurile su neke informacije da se pojavio kupac koji već nudi otkup dionica/duga/ ovim
firmana koji su odlučile kratkoročna potraživanja pretvotiti u dionice.
Todorić je dao ponudu za Žitnjak po 120 a prije dvije godine je plaćao u preuzimanju 850.
Da li će istu stvar napraviti postojeći većinski dioničari/Igor i Jasna/jer ovo je idealna prilika da se
velika imovina kupi za jako malo novca.
Da li je od loše situacije napravljena još i gora da bi se netko dočepao INGRE jeftino.
Mirovinci/mali udjelničari/ i mali dioničari puše,a netko profitira.Tko?Budući kupac.
Ipak je bitno da taj kupac imati dvostruku korist od dokapitalizacije.Ima i vlast i veći kapital tj.manji dug.Dvostruka korist.Čestitam budućem većinskom vlasniku.
Iskreno ,mislim da je sve dogovoreno,ali ako se pojavi konkurencija moglo bi ovo visoko.
Zamislite da mirovinci počmu napucavati cijenu dionice preko inseidera radi povečanja prosjeka
u budućem preuzimanju.
Pamet u glavu.Ovo može i visoko do 22.12.2010.

Ovo je samo prijedlog za razmišljanje!
Ne prodavati kožu jeftino,pa makar možda bude i
a fi
[/quote]
Svaka čast na komentaru Ja bih još dodao da će kupac u dokapu biti isti onaj koji je trebao kupit Arenu Zagreb Arena se prodavala za 100milja eura pa se u kuhinji uprave prije svega diše skuhalo kako cijelu Ingru kupiti zajedno sa Arenom u pola cijene ,15mil dionica puta 20kn =300mil kn a kontroliraš 2/3 dionica i ponuda za otkup ovig drugih 7.5mil dionica po 20 i neku kn može iznosit maksimalno150-200 mil kuna Malo ko će pristat na tu cijenu I ekipa dobije 80% Ingre za 350mil kn Svaka čast sve regularno i Podravkašiim im mogu pozavidjeti Zašto dati 100 mil eura za Arenu kad za 50 dobiješ sve

samo da podsjetim
1. 2008 uplaceno u drustvo 350 mil kuna svjezek kapitala u novcu (bez duga, cisti cash)
2. vec godinu i pol se ceka objava posla iz Alzira koji su vec objavili

mene samo zanima kako ovakva firma sa ovakvom upravom nije izbacena sa burze.

ali kao sto dopis kaze, sada je free float 95%-super to ce povecati atraktivnost dionice..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

P.S.

BVPS 54,11 min. 31,37
Koef.likv 1,11 max. 3,55
P/E -3 max -9
P/S 0,6 min. 1,8

Prema koloni dva INGRA postaje stabilno poduzeće ,ali tek nakon dokapitalizacije:
Postavlja s pitanje:Da li se nekome isplati preuzeti INGRU nakon dokapitalizacije po 20 ili max po
tromjesečnom prosjeku.
Prema financijskim pokazateljima kolone dva mislim da to bio bio odličan posao za preuzimatelja i
očekujem da će dokapitalizacija 100% uspjeti.I da će se pojaviti pravi većinski vlasnik koji će
skupiti ovu ponudu po 20 kn možda čak otkupom dugova koji se mogu pretvoriti u dionice.
Procurile su neke informacije da se pojavio kupac koji već nudi otkup dionica/duga/ ovim
Todorić je dao ponudu za Žitnjak po 120 a prije dvije godine je plaćao u preuzimanju 850.
Da li će istu stvar napraviti postojeći većinski dioničari/Igor i Jasna/jer ovo je idealna prilika da se
Da li je od loše situacije napravljena još i gora da bi se netko dočepao INGRE jeftino.
Mirovinci/mali udjelničari/ i mali dioničari puše,a netko profitira.Tko?Budući kupac.
Ipak je bitno da taj kupac imati dvostruku korist od dokapitalizacije.Ima i vlast i veći kapital tj.manji dug.Dvostruka korist.Čestitam budućem većinskom vlasniku.
Iskreno ,mislim da je sve dogovoreno,ali ako se pojavi konkurencija moglo bi ovo visoko.
Zamislite da mirovinci počmu napucavati cijenu dionice preko inseidera radi povečanja prosjeka
u budućem preuzimanju.

a fi
[/quote]
Svaka čast na komentaru Ja bih još dodao da će kupac u dokapu biti isti onaj koji je trebao kupit Arenu Zagreb Arena se prodavala za 100milja eura pa se u kuhinji uprave prije svega diše skuhalo kako cijelu Ingru kupiti zajedno sa Arenom u pola cijene ,15mil dionica puta 20kn =300mil kn a kontroliraš 2/3 dionica i ponuda za otkup ovig drugih 7.5mil dionica po 20 i neku kn može iznosit maksimalno150-200 mil kuna Malo ko će pristat na tu cijenu I ekipa dobije 80% Ingre za 350mil kn Svaka čast sve regularno i Podravkašiim im mogu pozavidjeti Zašto dati 100 mil eura za Arenu kad za 50 dobiješ sve
[/quote]

Oprosti o kakvom ti pričaš kupcu u dokapu, alo… vasiona zove zemlju!!!

Nema kupca, verovnici menjaju dug za akcije, nema novog ulaza keša, dug se smanjuje iz razloga izbegavanja bankrota. Naravno, ako skupština takvo što amenuje. Na kraju, fućka se bankarima za Ingru, oni spašavaju ovom operasijom sopstveni bilans, jer bi u slučaju bankrota bankama 300 miliona bilo otpisano odma, a ostatak vremenom. Začarni krug i avet.

Hahhahhaahahahahha free float 95%!!!!

Pa jesu oni normalni, di ćeš to ići objaljivati!

The free float of a company is the proportion of shares that are held by investors who are likely to be willing trade.

Drugim riječima, nakok što vjerovnici dobiju svoje dionice kreće RASPRODAJA! Biti će dosta likidnosti, ali cijena će biti 10kn! Pazite što vam sad govorim.

Tvrtka sa toliko vlikim free floatom je tvrtka bez velikih investitora, tvrtka bez zaleđa i smjera. O kakvom oni to investitoru iz austije govore ako je free float 95%, što će taj samo 5% imati? Dajte ljudi, sad su nam sve rekli.

Lopina, iznio sam samo činjenice…

Kada već pišeš da bi da na 45 mil kn bi Ingra imala P/E 10 to znači da je P=20 kn….
To je tužno, jer prije ovoga swapa je na 45 mil kuna dobiti i P = 20 P/E =3,3333

Da ali sa sadašnjim obvezama vrlo teško bi INGRa ostvarila P/E pozitivan.
Sada je otprilike -3 i bez dokapitalizavije bi se teško popravio radi velikih financijskih gubitaka na kamati.
Sa dokapitalizacijom INGRA može postati najprije stabilno poduzeće bez gubitaka sa potencijalno
vraćanjem stare slave u slijedečih nekoliko godina što može biti samo interes dugoročnih investitorta,a i za burek investitore,kao što sam i sam,koji vrebaju povoljnu priliku za špekulaciju.

Hahhahhaahahahahha free float 95%!!!!

Pa jesu oni normalni, di ćeš to ići objaljivati!

The free float of a company is the proportion of shares that are held by investors who are likely to be willing trade.

Drugim riječima, nakok što vjerovnici dobiju svoje dionice kreće RASPRODAJA! Biti će dosta likidnosti, ali cijena će biti 10kn! Pazite što vam sad govorim.

Tvrtka sa toliko vlikim free floatom je tvrtka bez velikih investitora, tvrtka bez zaleđa i smjera. O kakvom oni to investitoru iz austije govore ako je free float 95%, što će taj samo 5% imati? Dajte ljudi, sad su nam sve rekli.

uprava nije normalna!!!
free float 95%!!!! 15 miliona dionica!!!!
cijena dionice za dokap 20 kn!!!!
BV se prepolovio!!!
bolje da su šutjeli nego dali ovakvo pojašnjenje!!!

SVE DRUKERE I NAVLAKAČE TREBA BATINOM !!!!!

P.S.

BVPS 54,11 min. 31,37
Koef.likv 1,11 max. 3,55
P/E -3 max -9
P/S 0,6 min. 1,8

tromjesečnom prosjeku.
u budućem preuzimanju.

a fi
[/quote]

Dobar dan , gosp. Lopina

Ja sam u ovoj kaljuži treću godinu i gubitak mi je ogroman (kupnje od 160,120,90,40 i 23) – za mene pomoći nema – ostaje čekanje …
Al ti si mi čudan – već sam pisao o tvom fetišu – ‘što trg. društvo bliže propasti – stečaju – bankrotu –
tebi bliže i kao takvo te privlači..
Normalne dionice (stabilno poslovanje,bez dugova , sve čisto) – te ne zanimaju.

Komentar?

smanjuje se minus.......

New Report

Close