Jel, itko ovdje zna koliki će biti novi BVPS ???
P.S.
Nemam Ingru, al’ čisto me zanima profil ulagača….
BVPS = 28.59
Ako si mislio egzaktno.
P.S.
BVPS = 28.59
Ako si mislio egzaktno.
[/quote]
A koliki je sadašnji BV?
Gledajući matematički…Kapital i rezerve će narasti za 300 mil (a obveze će se smanjiti za isti iznos)…
Negdje ovdje sam pročitao da se radi o novoj svježoj lovi, samo toga ovdje nema…
Novi BVPS je cca. 32 kn…..A prije je bio 55,9…Znači pao je za 43%…
Znači to odgovara najviše cijeni od 11,45 kn ako je prije bila 20 kn realna cijena Ingre….
Zašto najviše ? Zbog ostalih fundamenata prije svega mislim na P/E koji se sada još dodatno kvare…
Naime ubuduće će se dobit (ako je uopće bude) trebati povećati 3 puta (jel ima tolko više dionica) da bi se zadržao P/E od prije ovoga…
Gledajući matematički…Kapital i rezerve će narasti za 300 mil (a obveze će se smanjiti za isti iznos)…
Negdje ovdje sam pročitao da se radi o novoj svježoj lovi, samo toga ovdje nema…
Mislim da je ovo krivo. Po objavljenom pozivu na skupštinu, od najavljene dokapitalizacije u iznosu od 300 milja kuna, nešto manje od 19 milja se odnosi na debt-to-equity, a za preostalih 281 milijun ne piše tko će upisati. Zbroji potraživanja vjerovnika u točki 3 pa ćeš vidjeti. Znači, ako nađu neki “austrijski fond” koji će upisati te preostale dionice, bilanca će se povećati za 281 milju kuna – Kapital i rezerve će narasti za 300 milja kuna, a obveze će se smanjiti za 19 milja kuna.
P.S.
FI3Q2010 100% dokapitalizacija
BVPS 54,11 min. 31,37
Koef.likv 1,11 max. 3,55
koef.zad 66,64 % min. 44%
P/E -3 max -9
P/S 0,6 min. 1,8
Prema koloni dva INGRA postaje stabilno poduzeće ,ali tek nakon dokapitalizacije:
Postavlja s pitanje:Da li se nekome isplati preuzeti INGRU nakon dokapitalizacije po 20 ili max po
tromjesečnom prosjeku.
Prema financijskim pokazateljima kolone dva mislim da to bio bio odličan posao za preuzimatelja i
očekujem da će dokapitalizacija 100% uspjeti.I da će se pojaviti pravi većinski vlasnik koji će
skupiti ovu ponudu po 20 kn možda čak otkupom dugova koji se mogu pretvoriti u dionice.
Procurile su neke informacije da se pojavio kupac koji već nudi otkup dionica/duga/ ovim
firmana koji su odlučile kratkoročna potraživanja pretvotiti u dionice.
Todorić je dao ponudu za Žitnjak po 120 a prije dvije godine je plaćao u preuzimanju 850.
Da li će istu stvar napraviti postojeći većinski dioničari/Igor i Jasna/jer ovo je idealna prilika da se
velika imovina kupi za jako malo novca.
Da li je od loše situacije napravljena još i gora da bi se netko dočepao INGRE jeftino.
Mirovinci/mali udjelničari/ i mali dioničari puše,a netko profitira.Tko?Budući kupac.
Ipak je bitno da taj kupac imati dvostruku korist od dokapitalizacije.Ima i vlast i veći kapital tj.manji dug.Dvostruka korist.Čestitam budućem većinskom vlasniku.
Iskreno ,mislim da je sve dogovoreno,ali ako se pojavi konkurencija moglo bi ovo visoko.
Zamislite da mirovinci počmu napucavati cijenu dionice preko inseidera radi povečanja prosjeka
u budućem preuzimanju.
Pamet u glavu.Ovo može i visoko do 22.12.2010.
Ovo je samo prijedlog za razmišljanje!
Ne prodavati kožu jeftino,pa makar možda bude i
a fi
Čitam ovo očitovanje i obavijest o planu restrukturiranja društa i navode da će svi vjerovnici imati pravo zamjeniti svoja potraživanja (dobavljači, imatelji obveznica, komercijalnih zapisa) za dionice društva.
Znači biti će dionica ko pljeve, a kome će ih prodavati!? Ajoj…
Rezultat su mogli i prikazati bolje za prvi 9 mjeseci mogli su prokazati i dobit od 30 ili 40 milijuna Kn, ali nisu jer su u Računu dobiti i gubitka pod rashode u odjeljak povećanje vrijednosti zaliha nedovršene proizvodnje stavili +63 milijuna dakle i tako utjecali na više rashoda, inače stavljaju minus kako bi općenito smanjili rashode,
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/INGR-fin2010-3Q-NotREV-K-HR.xls
pogledati i prošlih godina način umanjivanja rashoda
ali kako je netko napisao oni to rade sve planski, kako bi netko mogao jeftino preuzeti ingru, riješe se dugova a riješe se i malih dioničara jer veliki dioničari neće prodavati niti pod razno!
Ovo je sve jedna velika planirana akcija, i to se na forumu po drukeraju i vidi!
Meni se čini da ekipa na bidu ne da lovi padajuće noževe nego padajuće sjekire…
Meni se čini da ekipa na bidu ne da lovi padajuće noževe nego padajuće sjekire…
I to leđima…
Novi BVPS je cca. 32 kn…..A prije je bio 55,9…Znači pao je za 43%…
Znači to odgovara najviše cijeni od 11,45 kn ako je prije bila 20 kn realna cijena Ingre….
Zašto najviše ? Zbog ostalih fundamenata prije svega mislim na P/E koji se sada još dodatno kvare…
Naime ubuduće će se dobit (ako je uopće bude) trebati povećati 3 puta (jel ima tolko više dionica) da bi se zadržao P/E od prije ovoga…
Slaba vam je logika.
INGRA sa novih 300 mil kn smanjuje dug za taj iznos.
To više nije firma zrela za stečaj već stabilno poduzeće.
Največi problem su kamate po obvezama koje se smanjuju pa bi Ingra nakon dokapitalizacije
mogla ponovno ostvarivati dobit.Ako dokapitalizacija uspije,a mislim da je to gotova stvar i da ćemo dobiti većinskog vlasnika ,za P/E 10 bi INGRA trebala ostvariti 2 kn po dionici što je
45 mil kn na 22,5 mil kn.A to nebi trebalo biti nedostižno u slijedeće dvije godine.
A sa 22,5 mil kn INGRA po 20 je 450 mil i to ponovno mogu kupovati mirovinci.A sada ne mogu jer
je sadašnji MCAP ispod 7,5 mil.dinica po 20 tj.ispod 150 mil kn,a potrebno je minimalno 300mil.