@ DATA
Bluman je bio veliki prijatelj ingre dugo dugo vremena predviđao je u jednom postu da će cijena ingre godinu završiti na 80 000 kn eto da ne kaže 100 000. Ove blumanove riječi su bile na vrhuncu graditeljstva u HR. On je tu nešto diskontirao DCF-metoda ali je krivo procjenio u budućim novčanim tokovima umjesto rasta novčanih tokova došlo je do pada i jednadžba je otišla kvragu. U međuvremenu je ingra spiskala dokap mirovinskih fondova, počela raditi sa minusom nisu u stanju servisirat dobavljače, ne mogu iskupit obveznice koje dolaze na naplatu, propao dokap po 80 kn , splitali dionicu nakon koje se nastavio potop dionice. Ne znam da li sam što zaboravio eh da kupovina mavrova pa opet neka kakica u makedoniji pa kupovina nekih dionica pa kakica pa isplata vjerovnika sa dionicama, ne znam nastavite niz …
Nakon svega ovoga uprava kod mene i nema baš neki kredibilitet po meni je ovo spašavanje ingre što se spasiti da.
Da se vratim na bluemana on je bio jako izložen ingri i ne znam kako je svršila ta priča ali imam dojam da je čovjek ogorčen na upravu što su uradili od firme i što su učinili ostalim vlasnicima.
Jednom ako i kad se ingra vrati na pravi put- ulaganje i investicije blueman bi mogao okrenuti ploču, ali kad se ingra vrati na pravi put.
opaka ekipa se sjatila ovdje….lesinari namirisali krv….ide li vladov target za ingr ????
Nažalost krv je sama potekla, a pitanje je može li ranjenik zaliječiti rane.
Čisto tehnički bi mogao odbijanac, jučer je mogao biti prodajni vrhunac (protrgovano preko 100 000 komada u ovoj godini takva količina se trgovala po cijeni 40 kn i onda pad) ali na duži rok trend je padajući ne vrati li se ingra u idućih par dana iznad 20 ja bi je se klonio.
Ovo nije poziv na kupnju ili prodaju dionica samo mišljenje autora.
@ data ma koja ekipa mrzioca ingre ??? Firmi naprosto loše ide i vlasnici su nezadovoljni poslovanjem i rješavaju se dionica. Zašto je ddjh nisko ,vart, opte i more drugih dionica ? Zašto je ADPL , ATGR visoko? ADPL je isto poslovao sa gubitkom pa je preokrenuo rezultat i ulagači su to nagradili podizanjem cijena. ATGR se isto othrvao krizi preuzimanje pa dokap i investitori su to nagradili. Ako ingra sutra-prekosutra sredi poslovanje i počme opet zarađivati investitori će to nagraditi.
… ali na duži rok trend je padajući ne vrati li se ingra u idućih par dana iznad 20 ja bi je se klonio.
a zašto bi se vratila? pa je cijena je već bila skoro na 20 kn, prije nego je izašla ova katastrofalna vijest o dokapu na štetu malih dioničara i podmirenju kooperanata novom tranšom dionica (1.200.000 komada) s vrijednošću od 20 kn! jedina šansa da se cijena oporavi bila bi da ovaj lopovski dokap ne uspije, ali tada Ingra ide u stečaj jer neće moći servisirati obveze dugove kojima je prekrcana!
kombinacija puš-puš kako god okreneš [bye]
…Cijeli prokleti dan, odgađam situaciju na burzi. Neću gledati, a nešto me zebe pri srcu….
Kad sam napokon nakon 15.00 sati otvorila stanje na burzi, zamalo da me nije šlagiralo…
Podebljala sam plus kolegi koji je nazvao Ingru i bolesnog direktora, baš danas, sterao do đavola,
što uopće nije ljudski, ali je barem neka satisfakcija , svima koji su danas izgubila svoj novac!
p.s. i ja sam bolesna , pa ne radim nikome zlo.
Ko to kaže, ko to laže….
Jel, itko ovdje zna koliki će biti novi BVPS ???
P.S.
Nemam Ingru, al’ čisto me zanima profil ulagača….
Nitko ne mrzi niti jednu firmu,.
stovise, najsretniji bi bio da firma posluje dobro, placa dobavljace, isplacuje dividendu vlasnicima, etc…
pustimo sad koliko sam ja izgubio, vjerojatno manje nego vecina ljudi tu jer sam izasao na 4 puta vecoj cijeni od danasnje (istina bog i ulaz je bio puno veci)..
Ono sto smeta je sto je 350 mil kuna dokapitalizacije od mojih i vasih mirovina isparilo…
a ista uprava i danas vodi firmu i nema konzekvenci…
ili si lopov i kreades i kupues po makedoniji i u rh raznorazna zemljista za privatni dzep
ili si nesposoban
bilo kkako moras odgovarati (ako ne kazneno, barem unosom novca u kapital)
Ovo je trebala biti velika firma na najvisoj kotaciji u RH, pojam transparentnosti.
ovako je to samo jos jedna u nizu hrvatskih prica obavijenih laganjem, korupcijom i sve samo ne postenim radom.
Puno se ovdje nakupilo rasprava, mišljenja, prognoza, prozivki, prijetnji i sl., ali ono što je bitno za ovu tvrtku je najava nekog većeg posla.
Bez toga nikakve mjere neće pomoći, niti ublažiti agoniju.
lp
Jel, itko ovdje zna koliki će biti novi BVPS ???
P.S.
Nemam Ingru, al’ čisto me zanima profil ulagača….
Uprava Ingre nije tako loša prema dioničarima…rade po onoj straoj "KRUHA I IGARA"…ali tako što vele" Evo mi vam omogućimo igru, a za kruh se pobrinite sami"…jer se i oni sami brinu za svoj dvopek s kavijarom…a sve na račun vašeg kruha….e pa tko voli nek izvoli [thumbsup] [thumbsup]