evo kako igleda kada popusi novinar seebiza, a laze da nije kupio;
zadnja tri tjedna samo su plasirali info da navuku kupce valjda da se taj istrese
U subotu svi obavezno popiti jednu Ingru na špici.
Novinar piše jezikom forumaša.
zadnja tri tjedna samo su plasirali info da navuku kupce valjda da se taj istrese
[/quote]
Čuj, ja obično popijem ujutro jedan macchiato, pa ne bih baš volio da u subotu bude vrijedila jednadžba 1 ingra = 1 macchiato.
[/quote]
Čuj, ja obično popijem ujutro jedan macchiato, pa ne bih baš volio da u subotu bude vrijedila jednadžba 1 ingra = 1 macchiato.
[/quote]
U centru, dobro, moze 2 sto se mene tiče, naravno drugi za bolju polovicu [wink]
[/quote]
Tekst boli zato što se ismijava s mojom miljenicom. ALi….kad stavim emocije na stranu, u cemu je tip pogrijesio????
PA SVE STO JE NAPISAO JE ISTINA!
Samo da su nesposobni i****i danas trazili obustavu trgovanja sve bi drukcije bilo, a sada sve sto sutra Opapakhajm kaze bit ce s elementima kaznene odgovornosti jer je danas prevario ZSE kazavši da Nema nikakvih novih spoznaja!!!!!!!!
Molio bih kolege da mi odgovore na par pitanja
1. Dali iznos od 150 mil. kn za koji se smanjuje kapital i prenosi se u rezerve isparava i nestaje ili je i dalje u bilanci društva.
2. Dali iznos dugovanja koji se pretvara u dionice ostaje u obavezama društva ili smanjuje obaveze
3. Dali svježi kapital koji bude uplaćen u dokapu i za njega se izdaju nove dionice povećava kapital društva i dali ikako utječe na vrijednost postojeće dionice.
4. Dionice se izdaju na ime i bez nominalne vrijednosti. Mislite li da je to greška uprave ili za to imaju razlog.
Hvala
1.Kapital ostaje isti_ovo je knjigovodstvena kozmetika koja ne utjeće na bilancu
2. i 3.Dokapitalizacija od 0 do 300 mil kn/koliko bude upisano od vjerovnika/smanjuje kratkoročne
i dugoročne obveze što će vrlo povoljno utjecati na bilancu
smanjenje dugoročnih i kratkoročnih obveza,smanjenje zaduženosti,poboljšanje koeficijenta
likvidnosti,veliki porast i poboljšanje Z sqora.
Sve to bi trebalo povečati vrijednost dionice jer se rješavaju najveće slabe točke u poslovanju firme i otvara prostor za novi investicijski ciklus.
Što veća dokapitalizacija to povoljnije za firmu,a sami time i dioničare.
4.Dokapitalizacija na ime je napravljena da te nove dionice ne mogu na burzu, da nebi bilo brze
prodaje.Vjerovnicima treba keš,ali pokoji put je papir bolji od keša.Npr. danas sam kupio po 19,
pa na 18 pa na 17,50.Za kupnju po 17 nisam više imao keša.I pogodio.Papir mi vrijedi više od keša.
Barem zasada.
Ipak bi netko ove dionice od sadašnjih vjerovnika,a budućih potencijalnih vlasnika trebao kupiti.
Da li će možda netko želiti kupiti Ingrine dugove/obveznice,komercijalne zapise,i potraživanja
iz poslovanja/jer želi preuzeti firmu.Da li će dugovi dobiti na cijeni?
Bože moj što je ova burza komplicirana.I sumnjivo potraživanje može dobiti na cijeni.A cijena preuzimanja ne može biti manja od tromjesečnog
prosjeka koji je preko 20 kn i svatko tko je prodavao ispod te cijene griješi.
Za preuzimanje INGRE u ovom trenu potrebno je 25% od budućih /7,5mil +15 mil tj 22,5 mil/ tj
5.625.000 dionica ,ili 112.500 mil kn.
I sadašnja vrhuška Ingre gubi vlast,ali možda će oni i kupovati Ingru.Valjda su sačuvali lovu od prodaje dionica mirovincima po 60.000 kn.
O ,kako tih 60.000/sadašnjih 400/gordo zvući.
Bitno:sa uspješnom dokapitalizacijom INGRA je dalje od stečaja i zato vrijedi više nego jučer.
Ako dokapitalizacija ne uspije ne vrijedi manje nego jučer.
Ipak je danas u jednom trenu pala za 20% od jučerašnje cijene.Lov u mutnome.
Ludilo brale.Logično postaje nelogično.
Sada mi izgleda da sam pogodio što nisam izletio na nešto ispod 19,nečkao sam se.
[/quote]
[/quote]
U kockarnici hotela sa pet zvijezdica?Da li ste na to mislili?
@lopina
dajte nam objasnite kako ste kupovali na 19,18,17 kn kad tvrdite da ste uvijek 100% u dionicama??? lagali ste prethodnih dana ili danas?
4.Dokapitalizacija na ime je napravljena da te nove dionice ne mogu na burzu, da nebi bilo brze
prodaje.Vjerovnicima treba keš,ali pokoji put je papir bolji od keša.
Dokapitalizacija na ime?! To je neka nova terminologija, vjerojatno si mislio dokapitalizacija privatnom ponudom [huh]
Zašto te nove dionice ne bi mogle na burzu, pa nema tu lock up perioda. [rolleyes]
[/quote]
[/quote]
U kockarnici hotela sa pet zvijezdica?Da li ste na to mislili?
[/quote]
Od silne Ingre na špici pretvorit ću se u Franck [wink]
što se tiče ovog da dionice glase na ime ne znači ništa posebno jer izričito piše da te dionice imaju ISTA PRAVA kao do sada izdane dionice, što znači da će se njima trgovati kao i s ostalim dionicama Ingre….
A ko veli da će vlasnik dat te dionice u prodaju ti možda
sigurno su uložili 300 miljona da bi tebi prodavali dionice…
I malo iz novinskog članka
Nakon bezbroj spekulacija koje sam spomenuo, jučer i danas konačno smo doznali nešto konkretnije o planovima za smanjenje pa povećanje temeljnog kapitala. I kad se konačno doznalo nešto konkretno, potop!
Da se razumijemo, za današnji sunovrat apsolutno je odgovorna Uprava kompanije koja nije na vrijeme servirala potpunu informaciju već kasno poslijepodne najavljuje briefing za sutra!? Hej, a da ste nazvali burzu i zamolili da prekinu s trgovanjem dok se sjetite organizirati briefing? Zaista nevjerojatno, mogu samo zamisliti lica dioničara koji su svega ovoga postali svjesni kasno poslijepodne. Komunikacije s investitorima? Sjedi, jedan!
[/quote]
Dobro kolega , što je sa projektom mali dioničari&Ingra , ja sam ti poslao mail adresu i telefonske brojeve , a ti ni potvrdu primitka da ne kažem povratnicu.
Koje su to finte ???
I još pitanje svima , što ako uz sve ovo bude i objava masnog posla npr. ujutro.