INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sutra ujutro uprava organizira "brifing" za novinare, opet nešto mute, ili samo žele pojasniti situaciju. Možda ipak bude "pozitiva"!
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/ingra-nemamo-vise-informacija…,97718.html

Svaka nova eventualna informacija iznesena na tom sutrašnjem sastanu s novinarima bila bi protivna pozitivnim zakonima RH. Zašto? Pa ne može se danas u 14h očitovati da nemam nikakvih novih bitnih činjenica osim objavljenih u dopisu ZSE-u o narednoj Skupštinu, a 19 sati kasnije novinarima trabunjati kako ipak ima nešto!?!?! Alooooo Igore, pa nakon blokade utišli smo u minus od još 2 kune zahvaljujući tvojoj šutnji!!!!!

Popenhajm je totalno izgubio pojam o stvarnosti! Ako je, kako kaže bolestan, nek se ide liječiti! Za dobrobit svih nas [lol]

P.S. Ni najmanje me nebi čudilo kad bi sutra otišli u pozitivnu blokadu!

P.S.S. Bilo mi je čudno da se nakon 16h iznenada prestalo s artiljerijskom paljbom drukera po Ingri i pitao sam se nisu li se NAPOKON namirili…kad ono, laka konjica pokalo izbija na “bojiste”… pa cekamo vas! [cool]

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Možeš imati ista prava redovnih dionica ali kada glase na ime ili na donositelja postoji velika razlika. Znači nema niti prodaje niti jedne dionice ako glase na ime na slobodnom tržištu, ali mogu imati sva prava kao i normalni dioničari samo kod prodaje je problem sigurno su htjeli da prebace prodajom te dionice na onoga tko će imati najveći dio tih dionica na ime bez nominale dakle i od manjih vjerovnika…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

kolege samo da vas pitam jednu stvar..
da li je danas ingra pala radi objave povečanja i smanjenja bilane ili je došla neka druga vijest…

neda mi se čitati forum, a imam jednu opako lošu vijest…pa neznam da li je već objavljeno ili ne…

stoga molim samo da napišete razlog ovog pada…lp

Kako bi moglo išta loše biti objavljeno ako su se očitovali da nema nikakvih bitnih činjenica??

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

da li je danas ingra pala radi objave povečanja i smanjenja bilane ili je došla neka druga vijest…

neda mi se čitati forum, a imam jednu opako lošu vijest…pa neznam da li je već objavljeno ili ne…

umjesto da mi šaljete pun k…. PM samo odgovorite…nemam vremena pratiti jer nisam na crobexu, a želim vam pomoći…

uslijed čega je pad uslijedio?

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

To nezna nitko, valjda samo ti ajde izreci to javno!??

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

A što ste se raspisali, pa ujutro na brifingu za novinare neke će se stvari detaljnije saznati. Aj se svi skupa dobro naspavajte, pa nećete pisati po sistemu ili sam unutra ili sam vani, pa pišem ili pozitivno ili negativno. [cool]

2. Sto se tice samog broja dionica, nije mi jasno tko ce dobiti tj. upisati razliku. Naime, u tocki 3. su jasno izlistali tko ce sudjelovati u dokapitalizaciji unosom prava potrazivanja. To su vjerovnici kojima se duguje cca. 19 milijuna kuna. S druge strane, oni ocekuju dokapitalizaciju od cak 300 milijuna kuna. Nije mi jasno tko ce sudjelovati u razlici.

Točka 6
…cilj ove odluke je podmirivanje obveza prema vjerovnicima, dobavljači, imatelji obveznica i komercijalnih zapisa…

Dobavljači će dobiti cca 1,2 mil dionica a prepostavljam da će se obveznice i komercijalni zapisi pretvoriti u dionice i tu će otići onih 13,8 mil dionica.
Obveznice su izdate krajem 2006g i vlasnicima obveznica s obzirom da su već uzeli tri kupona po 6,125 % neće biti problem prodavati dionice i po 10 kn. Gubitak je zanemariv s obzirom koliki je mogao biti…

Ovo sve ružno izgleda ne vidim svjetlo na kraju tunela…

Molio bih kolege da mi odgovore na par pitanja

1. Dali iznos od 150 mil. kn za koji se smanjuje kapital i prenosi se u rezerve isparava i nestaje ili je i dalje u bilanci društva.

2. Dali iznos dugovanja koji se peatvara u dionice ostaje u obavezama društva ili smanjuje obaveze

3. Dali svježi kapital koji bude uplaćen u dokapu i za njega se izdaju nove dionice povećava kapital društva i dali ikako utječe na vrijednost postojeće dionice.

4. Dionice se izdaju na ime i bez nominalne vrijednosti. Mislite li da je to greška uprave ili za to imaju razlog.

Hvala

Što bi se dogodilo s Ingrom – kada bi Mavrovo došlo u blokadu računa?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

umjesto da mi šaljete pun k…. PM samo odgovorite…nemam vremena pratiti jer nisam na crobexu, a želim vam pomoći…

uslijed čega je pad uslijedio?
[/quote]
Zato da bi ja mogao ući na 17 a sutra izaći na 22! [lol] Čut će te ujutro! Sve ste sasvim pogrešno izanalizirali!

Evo i moderator je na mojoj strani. Sve vas ostale protivnike rasta je "izmoderiro" (skratio za tekst). [wink]

Što bi se dogodilo s Ingrom – kada bi Mavrovo došlo u blokadu računa?

Apsolutno ništa, svaka tvrtka ima mjenice i zadužnice sama za sebe!

New Report

Close