Poštovane kolege
da je stanje ovdje dobro – nije.
Da ovdje na forumu bilo tko zna u kojem će smjeru cijena dionice u dogledno vrijeme – ne zna.
Jednostavno, informacije koje su dostupne dioničarima su takve,
da se rasplet može samo nagađati na osnovu rakla – kazala pretpostavki.
Tko može punim imenom i prezimenom tvrditi da je bilo koje od gore navedenih predviđanja točno.
Pa pogledajte samo što se sve kemijalo i iskemijalo na Petrokemiji, a da nitko nije ni trepnuo,
a kako je bilo dosad vjerojatni i neće, mada se neki prijete tužbama i sl.
Ne tvrdim da nije pametno uzeti bolje išta nego ništa, ali ja ću odavde sa štitom ili na njemu.
Pa ako tonemo, tonemo do kraja. Osobno mi je draže tako nego da kojekakvi zajebanti
zarađuju na malim ulagačima igrajući toplo- hladno.
PBZ Croatia osiguranje prodalo 11.850 dionica Ingre ,ovo vam je jako ljepa vjest…. dokup i samo dokup …
Ako tako nastave sa iskrcajem, uopće ne sumnjam da će ih na ovoj cijeni "progutati" tržište. Ni te 192 tisuće što su im preostale nisu neki impozantan broj. Sve u svemu sretan im put, a onoga tko im je kupovao na 400, a sada prodaje na 21 trebalo bi u svakom slučaju u "ludaru", ili još bolje u remetinec. Iako mislim da bi naseljavanje Golog otoka bilo idealno rješenje za takove upravitelje fondova, a najmanji trošak za državu.
[/quote]
190.000 dionica za prodati je OGROMAN BROJ u ovoj situaciji jer ne zaboravi da su mali ulagači već tako nakrcani ingrom da im izlazi na uši.
posebno loše je što sad i veliki koji su plaćali po 300-400 kn prodaju po 21 kn, što jasno govori da napuštaju brod koji tone po principu "daj što daš" samo da nije 0 kuna.
ovo su sve jako loše vijesti i treba dobro razmisliti na kojoj cijeni špekulativno ući u ingru? na 15 kn? ili čekati 10 kn kao VLDS? [undecid]
[/quote]
Vi niste ništa bolji od njih(PBZ)a možda ste i dio njih. Prodali su siću dionica a vas koriste da uvučete paniku pa da spustite do 15 a onda ćete se vi i oni zajedno nakrcati. HEHEHEHE, ali taj film nećete gledati-barem kod mene i pravih INGRINIH investitora. Naivne ovčice možete upecati a ako ih ošišate i spustite eto i mene sa vama na kupnji. Stvarno ste drukerajem pali na mniske grane. Koriste se tako niske bedastoće da bi se upropastili mali dioničari. Naravno živimo u doba divljeg kapitalizma-ništa čudno, no čudno je što smo manje više vjernici a kopamo jamu drugima. No tko na to više misli. Ajde uživajte.
Pa dobro kolege nemojte me sada plašiti ovim silnim negativnostima o INGRI, sad kad sam ušao na 20,60 -21,17 Vi se nadmećete sve loše o INGRI..NEMOJTE
Ipak je strateški partner sa INGROM ako prije ne ode u stečaj!
[thumbsup]
@Megido1
Štovani kolega ,nema ovdje nikakve panike ,niti šišanja ovčica koje naivno razmišljaju,mali dioničari su najviše upropašteni pasivnošću uprave ,i njenim potezima u nedavnoj prošlosti,ovdje se događa slobodni pad vrjednosti dionica u zadnjih godinu i pol ,od vremena kada su svoje obaveze počeli plaćati sa ustupanjem dionica ,sada pogledajte gdje je to razdoblje po cijeni od 60-65-70 kn.
Samo u zadnjih godinu dana imate pad od 54 kn na 20 kn,to vam je 60% gubitaka,zar je potrebno razgovarati o drukanju na ovoj dionici ,mislim da ne ,jednostavno nema potrebe.
U zadnjih nekoliko dana naslušao sam se o Ingri , previše, čak bi kazao da me od silnog nerviranja veseli da se Ingra proziva da je krivnjom svojih poslova dovela samu sebe na ovakve razine, koje nisu prema mnogima obećavajuće…
Slažem se malo je zeznuto stanje u sektoru u kojem posluje,ali očito da se već dulji vremenski period računa na tzv. spasitelja, samo je problem sto će taj spasitelj itekako naplatiti (čitaj vl udjelom – dionicama) SOS…
Da li je tu interes poltike ili ljudi koji u krajnju ruku lobiraju za nju…najvaznije je prije svega da iz ovoga izvuku poruku za budućnost,ali i očvrsnu izvoznu preferensu koja im je jedina solucija i opcija za budućnost.
Kako god bilo ljudovi, ovo će biti ili tursko groblje ili omanovo vjenčanje, pa sada čitajte između redaka.
I da još jedna stvar – Ulažite u znanje, ulažite u Ingru [proud] [cool]
Meni se za par % zarade na dionicama – neda šetati sa tisućama dionicama gore-dole-
to nek rade oni- koji od toga žive !
Nemam dakle, ništa protiv toga, jer to je burza. Dugoročno vjerujem u dionicu .Kad malo
jače krene građevina- a evo, vidimo da se ipak malo kreće nabolje, neće biti problem
postići i više od sadašnjih rezultata…
Splitanje dionica ili obrnuto splitanje vam nikako nece pomoci. Naime, ako naprave 1:2 split, cijena temeljnog kapitala ce se dijeliti sa duplo vise dionica i nominalna vrijednost dionice ce pasti na 20 kn. Na trzistu pak ce biti duplo vise dionica i njihova trzisna vrijednost bi trebala pasti za cca. 50% tj. negdje na cca. 10 kn. S time bi opet dosli na isto.
Ako bi radili obrnuti split, npr. 2:1, onda bi se temeljni kapital dijelio na duplo manje dionica i nominalna vrijednost jedne dionice bi narasla na 80 kn. Sto se tice trzisne vrijednosti dionica, njih bi sveukupno bilo duplo manje i trzisna cijena bi trebala narasti za 100% na cca. 40 kn. I s time bi opet dosli na isto.
Samo na Ingri…
pozivam sve imaoce ingrinih dionica da na Emil:ingra@ingra.hr izvrše pritisak na upravu da ne žele nikakvu dokapitalizaciju s bilo kojim fondovima, nego da se vrate bankama radi završenja pregovora o najavljenom podizanju sindiciranog kredita tj. prodaji arene. tražimo da se uprava ogradi od novinskog članka u poslovno klubu ili neka trasparentno da izjavu na koji način misli dokapitalizirati tvrtku ili jednostano napišite igore ingra nije tvoja prćija a arena ne treba postati ingrin nadgrobni spomenik nećemo drugo mavrovo — najbitnije je da daju izjavu kako nisu odustali od prodaje arene
Kako god bilo ljudovi, ovo će biti ili tursko groblje ili omanovo vjenčanje, pa sada čitajte između redaka.
I da još jedna stvar – Ulažite u znanje, ulažite u Ingru [proud] [cool]
Ovo prvo otpada – drugo je jedna od mogućnosti, treće……Demjan je refinancirao 400 milijuna eura pa možda objedini Lanište?
Ingra je rudnik zlata…ali samo za one strpljive…oni koji misle da se ovakve dokapitalizacije, debt-equity swapp-ovi i slične rekonstrukcije ne dešavaju vani onda se varaju. Ingra je phoenix koji će iz pepela izrasti u jaku pticu, s Arenom ili bez nje…svi znamo da je Arena politička igračka Grada i Države i da Igor i Uprava Ingre nisu baš sasvim samostalni u određivanju njene sudbine…ali je ujedno i adut tvrtke u pregovorima…
pozivam sve imaoce ingrinih dionica da na Emil:ingra@ingra.hr izvrše pritisak na upravu da ne žele nikakvu dokapitalizaciju s bilo kojim fondovima, nego da se vrate bankama radi završenja pregovora o najavljenom podizanju sindiciranog kredita tj. prodaji arene. tražimo da se uprava ogradi od novinskog članka u poslovno klubu ili neka trasparentno da izjavu na koji način misli dokapitalizirati tvrtku ili jednostano napišite igore ingra nije tvoja prćija a arena ne treba postati ingrin nadgrobni spomenik nećemo drugo mavrovo — najbitnije je da daju izjavu kako nisu odustali od prodaje arene
O čemu pričas,gledaj i miruj.