INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Poštovani kolege,postoji još jedan scenarij u kojeg vidim nitko ne vjeruje-ALI-šta ako se netko potrudi dignuti Ingru na nominalu.Probajte malo razmisliti…………pa da ništa ne vrijedi jel bi bilo toliko buke.Uzmite si PTKM na kojoj su me popljuvali kad sam ih pitao zašto dionica u trendu rasta od mjesec dana nijednom nije završila u blokadi.Zato šta bi se saznale negativne vijesti i ne bi bilo napumpavanja cijene.INGRA je nešta sasvim drugo.Firma bauštelska naizgled pred stečajem,ali tiha voda brege dere.Ja sam zadrti Ingraš i skoro svaki dan kupujem i držim do raspleta događaja.Mada me redovito popljuju ja se držim one stare ko se zadnji smije najslađe se smije.Sretno INGRA isvima koji vjeruju u nju.

peyo

-Sve je to isto , svi građevinci , i Viadukt i Industrogradnja i sada bez državnih jasala IGH
…svi imaju kredite i svi nešto ipak rade
-Razlika je u tome šti Ingra ima imovinu (dosta veliku), a ostali samo kredite (IGH ima neke terene
za gradnju )
-To vlasništvo neće djelovati na sadašnju cijenu , ali sigurno sprečava bankrot …

-Treba plivati , a ne plakati [smiley] , ako možete … , a hoće li biti za 3mj. ili godinu dana
iznad 50-60kn …vjerojatno hoće … , ali sada to malo vrijedi

-U zadnjih godinu dana imam 50-ak (sportskih) transakcija na Ingri i sve je to "luk i voda" , ali
"vrtiti" se mora.

Mogu splitat i onda dokapitalizirati po cijeni na ZSE.

U redu, mogu prihvatiti tvoju teoriju, smao molim te da mi objasnis sljedece…
Ako dionicu budu splitali, ni tada cijena dionice nece biti jednaka onoj trzisnoj jer se splitanjem fiktivno umanjuje vrijendost dionice na trzistu (ne znam dali sam se dobro izrazio, ali nadam se da cete me razumjeti o cemu pricam). Dakle, neka se npr. 1 dionica podjeli u 2, opet imamo novu jedinicu vrijednost jedinice na trzisu koja inosi 10,xx kn. Po toj logici nakon splitanja cijena dionice nece opet ODGOVARATI trenutnoj od 20,xx pa ne vidim koja je svrha splitati iz navedenog razloga.

Cini mi se kako je netko ili:
a) pobrkao loncice u cijeloj prici na Forumu pa nas sve odveo na krivi trag
b) jako dobro zna sto radi da male s Foruma otjera u krivi smjer

Ingra Gradnja NIJE član Grupe Ingra! Prodana u 2010. za cca 2mil. KN! Str. 13. REV.IZVJEŠĆA!

Još samo da se nadovežem na svoj post-Nešta ste gospodo svi gadno zainteresirani svi za ingru,jer ste se svi gadno raspisali ačini mi se i puno Vas uletilo jučer jer sa 7 posto plusa,na 3 posto minusa.OVDJE SE GADNO KUHA…………

peyo

ingra ima 430 mil kuna kratkoročni obveza i ne može je spasit dokapitalizacija. financijeri su refinacirali obveznice na 5 god.(velika stvar) slijedeći korak je preuzimanje arene tu nema nepoznanica cijena je utvrđena ugovorom ingra traži 700 mil kuna to ne mogu dobit očito i sa 600-650 je ok moraju se dogovorit. ovaj famozni fond je nešto slično kreditorima iz plavog oglasnika ili gusarima koji spašavaju brodolomca samo da vide jel ima zlata na sebi….. ode ne pomaže ni znanje ni pamet samo razum i odgovornost

zanimljiv je naslov članka u posovnom – ingra pri kraju dogovora sa strateškim ulagačem- sa slikom marijana kostrenčića člana nadzornog odbora ingre – možda on kumuje tom poslu a prilikom ingrine akvizicije mavrova dotični je bio poslan u makedoniju da sredi stvar pa znamo kako je završilo (15-est mil eura minusa) od čega se ingra još nije oporavila a on je u međuvremenu svoj paket dionica rasproda
…igore opameti se dok je vrime….PBZ-CO mir. fond je počeja rasprodavat svoj paket.. vrime ističe

Svako smanjenje temeljnog kapitala u INGRI je protuzakonito tj nemoguće da postoje kapitalne i rezerve iz dobiti, a to onda znači da je nemoguće dokapitalizirati ispod nominale.

Tako bi trebalo biti…….. i to znači skoro dvostruko od sadašnje vrijendosti, zato malim dioničarima je ovo odlična prilika da dokupe još više dionica…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ako dionicu budu splitali, ni tada cijena dionice nece biti jednaka onoj trzisnoj jer se splitanjem fiktivno umanjuje vrijendost dionice na trzistu (ne znam dali sam se dobro izrazio, ali nadam se da cete me razumjeti o cemu pricam). Dakle, neka se npr. 1 dionica podjeli u 2, opet imamo novu jedinicu vrijednost jedinice na trzisu koja inosi 10,xx kn. Po toj logici nakon splitanja cijena dionice nece opet ODGOVARATI trenutnoj od 20,xx pa ne vidim koja je svrha splitati iz navedenog razloga.

[/quote]

Zakon zabranjuje smanjenje temeljnog kapitala ako postoje rezerve, a u INGRI ITEKAKO POSTOJE!
A to što netko lansira takve teze po forumima i po tisku – ipak se radi o lovi zar ne?
INGRI treba kapital da s jakom bilancom može konkurirati za jake i unosne poslove a ne kokošariti.
Naveo sam ti da su se ove vijesti poklopile s sastankom Jandroković Štefanija Balog – Omanski veleposlanik. A Mesić je itekako jak u tim krugovima. Možda se neke stvari privode kraju.
S ovakvim razvojem događaja INGRA definitivno izlazi iz RECESIJE – s jakom bilancom i s jakim Nadzornim Odborom očekujem jake pozitive u poslovanju.

Slušam Upravu a sve piše u izvješću na poslovnom-tu sa strane..br.1

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

[/quote]

Zakon zabranjuje smanjenje temeljnog kapitala ako postoje rezerve, a u INGRI ITEKAKO POSTOJE!
A to što netko lansira takve teze po forumima i po tisku – ipak se radi o lovi zar ne?
INGRI treba kapital da s jakom bilancom može konkurirati za jake i unosne poslove a ne kokošariti.
Naveo sam ti da su se ove vijesti poklopile s sastankom Jandroković Štefanija Balog – Omanski veleposlanik. A Mesić je itekako jak u tim krugovima. Možda se neke stvari privode kraju.
S ovakvim razvojem događaja INGRA definitivno izlazi iz RECESIJE – s jakom bilancom i s jakim Nadzornim Odborom očekujem jake pozitive u poslovanju.
[/quote]

[/quote]

[/quote]
he… t.. koja komedija da ne ide prema tragediji…. smiluj se ….

iz izvješća se vidi da su nešto izgubili, ali su isto tako zadnjih godina puno više zaradili.
to znaju i trejderi na dolje koje smo već ranije mnogi ovdje prijavili, ali ih se štiti sa visokih pozicija jer se na ingri vode velike igre…..
evo ja sam prvo kupovao po većim cijenama od 27-30 kn, a sad mogu smanjiti prosjek. zato nema straha za one koji su kupili jučer na +6%, samo treba dalje dokupljivati jer ovo je rudnik zlata!
evo vidite da se i matrix90 vratio u ingru a prije je drukao protiv, to je logično jer je nanjušio zaradu!
kalkulator u ruke i izračunajte si koliko ćete zaraditi od 21 do 400 kn odakle je INGRA pala!

gospođa Ludviger Jasna navodno ide u penziju a pojeduje priko 300 000 dionica , kostrenčić je svoje rasproda jer nije virova u bolje pa bi bilo najbolje da i napusti nadzorni odbor i neka pomaže drugima a ingru prepusti onima koji su je i stvorili a njemu i dotičnom fonde sve najbolje i što dalje on ingre

New Report

Close