Jedno je sigurno ulaskom strateškog partnera vrijednost kompanije višestruko raste jer doći će i jači poslovi, trenutačno tržišna kapitalizacija je samo 160 milijuna Kn………. Eto sve sam napisao
Nešto je tu pobrkano, kako venture capital fond može biti strateški partner???
Nadalje, taj strani partner, tj. fond bi trebao financijski sanirati Ingru kroz dokapitalizaciju što znaći da ulazi u vlasničku strukturu, dakle ili će se izdati nove dionice ili će se upisati u dio Ingrinih nekretnina, u svakom slučaju dobro po tvrtku međutim vrlo upitno po vrijednost dionice.
Jedno je sigurno ulaskom strateškog partnera vrijednost kompanije višestruko raste jer doći će i jači poslovi, trenutačno tržišna kapitalizacija je samo 160 milijuna Kn………. Eto sve sam napisao
Nešto je tu pobrkano, kako venture capital fond može biti strateški partner???
Nadalje, taj strani partner, tj. fond bi trebao financijski sanirati Ingru kroz dokapitalizaciju što znaći da ulazi u vlasničku strukturu, dakle ili će se izdati nove dionice ili će se upisati u dio Ingrinih nekretnina, u svakom slučaju dobro po tvrtku međutim vrlo upitno po vrijednost dionice.
[/quote]
kolega dobar druk vidimo kako tržište reagira
ne mogu virovat da će banke dozvilit ovu svinjariju; za ingrine dugove garantiraju RH i ZG i da to njima nije dovoljno….. valjda će stipe počistit švercere iz NO…..a zbog korupcije u HEP-u lešće 57,7 m eura i termoelektrana sisak 200 mil kuna otišlo u vitar…… za ne virovat…..pa jeli to moguće….
Ajmo ljudi da čujem sad šta imate za reći protiv uprave, a vidit če te što slijedi za koji dan!!
Ne trošite dragocjeno vrijeme pisajuči na forumu ( mislim da su me pametni shvatili što sam htio reći)
Pogledaj sada kompanija vrijedi 167 milijun KN, meni kako dioničaru, ulaskom partnera znači veliko povećanje vrijednosti bilance, a time i vrijednosti dionice. Neka se samo štopa cijena dionice, jer za prave ulagače je puno toga jasnije [thumbsup]
Ma svaka čast neka bude i blokada do kraja dana,nemam ništa protiv ,al činjenica je da se nezna po kojoj će cijeni ići dokapitalizacija,ili s druge strane koja će se cijena odrediti da bude nova nominalna vrijednost dionice.
Dakle jasno je da to više neće biti 40kn.
a hoće li biti 30kn,il možda 20kn ili niže ???
Sve ovisno o tome kakav je dogovor između ingre i venture,a za to ćemo morati počekati još neko vrijeme.
A šta se tiče ludosti držanja cijene na ovim razinama,trebalo bi tu malo više od 100-200k kuna prometa.
a ovi špekulanti koji su uzeli na +7-8% siguran sam da će zaraditi do kraja dana.
… meni kako dioničaru, ulaskom partnera znači veliko povećanje vrijednosti bilance, a time i vrijednosti dionice…
Zar ne misliš da će se ulaskom partnera povećati i broj dionica?
Kakav će to efekt imati na "vrijednost dionice"?
Kakav će to efekt imati na "vrijednost dionice"?
Eto to ćemo vidjeti [lol]
Jer burza je tržište ……..
Eto to ćemo vidjeti [lol]
Jer burza je tržište ……..
Je li ovo nekakav haiku? Imam osjećaj da raspravljam sa samby.
Ulazak partnera znači da ova firma neće propast dapače
ko bi ulagao veliku lovu u firmu za koju misli da neče uskoro
dobro poslovati….
Današnja cjena INGRE je apsolutna glupost dioničara
koji su pod utjecajem nelikvidnog tržišta i gomile drukera na
forumu ingre čij bi se popis trebao sastaviti nešto kao crna lista
da ljudi vide ko to sve ovdje sjedi i mjesecima crno piše o INGRI
očito i lokalne ekipe bi htjele se domoči večih količina
ove dionice a ne samo strani ulagači..
pogledajti koliko im je samo stalo obescjenit ovu diionicu a vidi se da INGRA vuče pametne poteze
a vjesti dolaze dobre redovito nakon svake sljedi udar drukera koji se trude tu
vjest preokrenuti i prikazati u negativnom kontekstu..
zašto bi se tolike osobe trudile pisati crno ako ne žele vaše dionice jeftino
Na INGRI ih ima više negativnpog druka nego na svim ostalim dionicama zajedno..
Za dobrim konjem prašina se diže
Nemojmo se zavaravati da je ovo danas neki rast ova cjena je bila prije par dana
zato su je i počeli rušiti da se nakrcaju jer oni znaju vjesti prije nego ih mi doznamo!!!
Ja ne znam zašto se objavljuje informacija da je Ingra "pri kraju" pregovora s strateškim ulagačem, zašto ne objave da su se dogovorili ili nisu.
Sve me ovo podsjeća:
– Ingra je u završnim pregovorim za posao od 60 mil Eura u Alžiru( na račun tog druka sam na Ingri zaradio 40%)
– Ingra je u završnim pregovorima oko prodaje Arene
Puno se pregovara a ništa se ne može dogovoriti a opet koji bi to strateški partner uložio novce u građevinara sada?