vjeroatno će smanjit nominalnu na 20kn da mogu u dokapitalizaciju tako da isod 20 ne idemo garantirano,sutra +blokada
E, moji momci!? Meni ovo izgleda kao da je Ingra u puno većim problemima, nego što se mislilo!? Zamislite kakva im je krvna slika, kad im ni KPMG nije mogao pomoći u restrukturiranju dugova! Nije sigurno Ingra odustala od toga, već se nije moglo naći kvalitetno rješenje! Equity swap, moš’ mislit kako će banke biti oduševljene, nema problema! No, za početak će sigurno ići u smanjenje kapitala. Nemojte zaboravit, ako odlučite lupati po kupnji, da vi nećete moći sudjelovati u dokapitalizaciji! Ako je uopće bude?
Sve je ovo unaprijed pripremljen scenarij. Dionica se namjerno, mjesecima i držala na ovoj razini, da bi se konačno ostvario plan dokapitalizacije po ovoj cijeni, jer na tu cijenu je ulagač pristao. He, he, kada su bili toliko "jaki" da je mjesecima drže na ovoj cijeni, onda s pravom očekujem stampedo nakon dokapitalizacije, ali sada u suprotnom smjeru od dosadašnjeg. Zato je do sada uprava "mudro" i ćutjela, a skrbnički su se punili. Pogledajte malo zadnji CD, i usporedite ga sa onim iz 4-tog mjeseca. Naravno da nakon dokapitalizacije očekujem i objavu novih ugovorenih poslova. [proud]
vjeroatno će smanjit nominalnu na 20kn da mogu u dokapitalizaciju tako da isod 20 ne idemo garantirano,sutra +blokada
E, moji momci!? Meni ovo izgleda kao da je Ingra u puno većim problemima, nego što se mislilo!? Zamislite kakva im je krvna slika, kad im ni KPMG nije mogao pomoći u restrukturiranju dugova! Nije sigurno Ingra odustala od toga, već se nije moglo naći kvalitetno rješenje! Equity swap, moš’ mislit kako će banke biti oduševljene, nema problema! No, za početak će sigurno ići u smanjenje kapitala. Nemojte zaboravit, ako odlučite lupati po kupnji, da vi nećete moći sudjelovati u dokapitalizaciji! Ako je uopće bude?
[/quote]
imaš pravo, puno je toga ovdje još mutno…treba sačekati službene odluke nadzornog odbora, pa skupštine, pa da li će stvarno doći taj fantomski ulagač (već su nas jednom nasadili tako s dokapom sa OMF-ovima kad je isto sve bilo "dogovoreno"), pa ćemo onda valjda znati na čemu smo?? [undecid]
Ovo je izrazito špekulativna dionica i svima koji su malo duže na burzi je bilo jasno da je ovo veliko rušenje cijene dionice na svega 20kn bilo dobro isplanirano.
Još prije nekoliko mjeseci napisao sam nešto slično tj se vjerojatno radi o igri za dokapitalizaciju.
Ipak su tu u igri veliki igrači ,da ne upotrijebljavam teže riječi, koji s ovom dionicom mogu manipulirati kako hoće,
Ali tu je HANFA,moš milsiti kako će oni takve stvari spriječiti,niti mogu niti žele.
Pa ljudi moji ovo je Hrvatska.
Dakle oni koji su kupovali od 20-30kn ne moraju s e sekirati ,samo biti strpljivi da lovatori odrade svoje tj da se i oni nakrcaju.Njima treba malo veća količina.
Za određeno vrijeme koje ne mora biti tako brzo,recimo godinu ,dvije vidjet ćete što će biti .
Jedno je sigurno ulaskom strateškog partnera vrijednost kompanije višestruko raste jer doći će i jači poslovi, trenutačno tržišna kapitalizacija je samo 160 milijuna Kn………. Eto sve sam napisao
15 do….INGRA dobila naslovnicu na SEEBIZu—–hehehe…kakav drukeraj od portala… [lol]
kako ste i sami rekli drže dionicu na razinama oko 20kn vec dugo vremena,s kojim razlogom bi danas trebali dopustiti cijeni da raste???
Opet će vas ošišati, pojavio se spasitelj u vidu venture capital fonda koji će vam načiniti dillution vaših akcija. Sve skupa na nivou kafanske priče. Istina, možda to i spasi kompaniju od bankrota koji je bio neminovan, a ako ništa drugo, neloša kupovina vremena i nade…
Samo da nije Carlson Private equity.
[/quote]
Upravo suprotno – s ovim potezom INGRA izlazi iz problema.
Dolazi svježi kapital, čisti se bilanca i s takvom novom situacijom možeš krenuti u poslove.
Moraš imati kapital da 3-4 mjeseca radiš a da ne naplaćuješ od investitora.
Tko će ti danas dati avans – nitko!
kako ste i sami rekli drže dionicu na razinama oko 20kn vec dugo vremena,s kojim razlogom bi danas trebali dopustiti cijeni da raste???
za sad smo u +7% do kraja dana blokada
Kada se namjera par igrača otkrije pred javnosti, sada bi bila ludost držati cijenu jer će sve više i više špekulanata ulagati u ingru……..
Kolega moj do sada ste trebali shvatiti da mi mali neznamo razloge velikih niti kada treba gore niti kada treba dole, ali da se mućka mućka se-to mi je jasno od dana kada je propala dokap obveznica. Zašto uprava daje šture info? Pa tako im odgovara kao i niska cijena-ali sve do jednog dana koji je sve bliže. Pozz svima a naroćito strpljivima koji se ne boje sada prikupiti nešto što će uskoro vrijediti kao zlato.