INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-ingra-i-ht-zadrzali-crobex-iznad-1.900,93057.html
Slijedeći tjedan će pisati samo INGRA bez HT-a! [wink]

Zato jer Ingra jedina ima 7,5 m eura sigurno od najma pa može bar platit kamate za dug i nešto ostaje a ovi drugi moraju zaradit za kamate pošto su svi prezaduženi

Hm, nije baš tako. Točno je da dobija tu lovu (tj. trebala bi dobijati, ali grad Zagreb i država sve više kasne s plaćanjem), ali onda je samo proslijedi banci za plaćanje kredita za Arenu. Problem je što je Arenu Ingru koštala više od plana i tu je čak napravila gubitak umjesto zarade. Osim toga Ingra ima još kredita koje mora vraćati + obveznice koje je izdala. Nije vesela situacija. [embarass]
[/quote]

Da sam ja to napisao onda bi bio druker koji laže da bi jeftinije kupio!

Arena je koštala 115 mil Eura, kamate na kredite su trenutno iznad 9% što znači da Ingra plaća cca 10 mil Eura kamata banci za Arenu tj. na najmu puši 2,5-3 mil eura.

[/quote]
ako niste znali ingra je arenu izplatila 80% i prosjećna kamatna stopa po kojoj se zadužuju je 7% piše u izvješću

''The type of car you drive doesnt matter. The only thing that matters is the SIZE of the arm hanging out the window''

Zato jer Ingra jedina ima 7,5 m eura sigurno od najma pa može bar platit kamate za dug i nešto ostaje a ovi drugi moraju zaradit za kamate pošto su svi prezaduženi

Hm, nije baš tako. Točno je da dobija tu lovu (tj. trebala bi dobijati, ali grad Zagreb i država sve više kasne s plaćanjem), ali onda je samo proslijedi banci za plaćanje kredita za Arenu. Problem je što je Arenu Ingru koštala više od plana i tu je čak napravila gubitak umjesto zarade. Osim toga Ingra ima još kredita koje mora vraćati + obveznice koje je izdala. Nije vesela situacija. [embarass]
[/quote]

Arena je koštala 115 mil Eura, kamate na kredite su trenutno iznad 9% što znači da Ingra plaća cca 10 mil Eura kamata banci za Arenu tj. na najmu puši 2,5-3 mil eura.
[/quote]

Problem je što je teško odoljeti dionici koja je nedavno vrijedila 400 Kuna, a sada 22-23.
Ova Ingra dođe kao Rolex, ali made in China, sada.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Antiša:

Vlada je najavila nove projekte od kojih još nema ništa tko zna hoće li uopće išta biti s obzirom na situaciju u državi i veliki deficit. Ingra već dvije godine nije ugovorila niti jedan posao.

Kako ti misliš da će dionica Ingre rasti uz ovakve gubitke u bilanci koja se uza sve to i frizira

Nije mi jasno kako možeš pisati takve neistine da u zadnjih dvije godine nije dobila nikakav posao! Traži malo pa ćeš naći, samo nemoj po onoj staroj špekulantskoj da su to neisplativi poslovi i da će tu više izgubiti nego li dobiti. A da frizira bilance, kao neki, bila bi u pozitivi. Odmorite malo od ovog foruma jer Ingru niti imate niti želite. (Naravno da želite zato i drukate da kupite jeftino, ne znajući da je ova cijena superjeftina-pa čak i za trejdere).

neće uvijek biti ovako.

[/quote]

[/quote]
Ali nije baš tako kao što pišete. Ne ide sve na otplatu a koliko se sjećamo neke važne otplate su odgođene za 5 godina tako da novaca ostaje. Nije li tako?

neće uvijek biti ovako.

Dobitnik tjedna je Ingra (ZSE:INGR-R-A) koja je ojačala 5,1 posto, na 23 kune, uz 2,3 milijuna kuna čime je predvodila građevinski sektor.

A novinari -plaćeni-možda? pišu kako su taj promet napravili mali špekulanti. Hehehehe, koji humor su ti novinarčići.

neće uvijek biti ovako.

Nije mi jasno kako možeš pisati takve neistine da u zadnjih dvije godine nije dobila nikakav posao! Traži malo pa ćeš naći, samo nemoj po onoj staroj špekulantskoj da su to neisplativi poslovi i da će tu više izgubiti nego li dobiti. A da frizira bilance, kao neki, bila bi u pozitivi. Odmorite malo od ovog foruma jer Ingru niti imate niti želite. (Naravno da želite zato i drukate da kupite jeftino, ne znajući da je ova cijena superjeftina-pa čak i za trejdere).

Šta ti misliš dali poslovima od 4 mli Eura u Iraku i Makedoniji treba davati na važnost?
Evo šta sam našao na webu u zadnje dvije godine su objavili poslove od 16 mil Eura ili 110 mil kn.
Postojeći vlastiti projekti su završeni a nema nikakvih novih projekata.
Kako dalje što će oni raditi, dovoljno ti govori broj zaposlenih s 1000 ljudi 2008g su pali na 144.

U bilancama ne prikazuje amortizaciju Arene, vrijednosna uslađenja potraživanja šta je to ako nije friziranje?

U bilancama su im također nekretnine koje su uvedene po cijenama znatno višim od trenutnih tržišnih pa tako sada ispada da se Ingra trži na 0,4 booka a zapravo je na 1 booku.

Mene Ingra ne zanima bar još godinu, dvije dana jer ako ne bude nikakvih konkretnih promjena ovo će se moći kupovati po jednoznamenkastim cijenama.
Ovo je dionica koja se trenutno kupuje samo za trejdanje i to samo uz dobro poznavanje TA!!!

Dećki, pogledajte desni grafikon. I uz probleme koje imaju građevinari- investitori smatraju
da je cijena za sada realna.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Megido1, NE PODCJENJUJ NOVINARE U HRVATSKOJ. Iznenadio bi se kako su dobro informirani-
kako permanentno primaju informacije – i kako je ta INDUSTRIJA INFORMACIJA- fantastično plaćena! Znam zašto to sada govorim…. možda ću ti se javiti na p.p.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

[/quote]

[/quote]
E moj prijatelju ti se razumješ u to ko Mara u k…. k…. Ingra nikad nije rekla da je je koštala 1115m eura već 100 a vjerujem da su to malo napuhali radi javnosti a kredit je uzet od Belgiske banke po 5% jer su tad kamate bile puno povoljnije Ingra bar pokrije kamate na sveukupni dug bez ikakvog rada a drugi građevinari moraju oteglit m… da zarade za kamate na dug koji je velik

…. a kredit je uzet od Belgiske banke po 5% …

Što nisu uzeli kredit kod BKS-a? Koliko znam, to je austrijska banka.

Antiša Antiša, a zašto onda pišeš NITI JEDAN POSAO NIJE DOBILA, kada vidiš da jeste. Nadalje nisi uračunao sve dolazne uplate odrađenih poslova, prodaja nekternina i ulaz od Arene. Joj, joj, druk ti je slab. Formula tvojih i sličnih napisa o bilo kojoj dionici je ista i jasna. Uskoro je objavljujem.

miami, znam i ja dobro koliko su mediji moćni i koliko plaćeni da budu mašinerija koja radi u interesu brutalnog kapitala.

neće uvijek biti ovako.

New Report

Close