INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čini mi se da se neki nisu pomakli od ideala samoupravljanja gdje svi trebaju raditi za opće dobro.
Sad smo u novom stoljeću, i u novom ekonomskom sustavu. U kapitalizmu je nečiji dobitak jako često nečiji gubitak. Tigrusov cilj je privatna zarada i to je dobro odradio. I, ako ćemo već o idealima, ta njegova zarada će donijeti nekakav boljitak općoj ekonomiji. "Invisible hand" i tako to…

@frckavi
istinu gledaš jednosmjerno ?
Točno si napisao, ali u koliko se radi o dogovornim manipulacijama, a kao što nije slučaj na INgri, ali u IGH jest, onda to više nije kapitalizam nego komunizam.

Što je Tigrus napravio ; jefitno napominjem jeftino je drukao na dolje kada je želio kupiti, ali ne zato jer nezna pametnije nego ostavlja prostor da ga se pročita.
Kada je želio prodati samo se maknuo s foruma i pustio drugima da se hrabre i dižu cijenu Ingre.
Ingra je debelo podcjenjena i to svi znamo, ali se i klacka između euforije uspijeha ( prodaja dvorane prije svega ) ili stečaja ( bankovna ovrha ), te kao takva je predmet niskog rizika ulaganja.

Danas gotovo pola prometa napravila je osoba koja je izlazila iz Ingre bez povrataka ( nisam ja ), a što je dobar pokazatelj jer cijena se nije srušila i povrh toga.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Zadnji pametan post koji sam ovdje pročitao bio je prije otprilike 2 godine, kada je kolega Matrix napisao legendarnu rečenicu, a glasila je:
ULAŽITE U ZNANJE, ULAŽITE U INGRU!
Od tada do danas ništa pametno, samo prepucavanja tipa tko je nešto sitno utrejdao, i kako je upozoravao da će Ingra na ove razine. Čitajući sve to dobije se dojam da su svi u plusu, ali prava istina je da su trenutno na ovoj cijeni gotovo svi u minusu.(moguće da neki imaju veći broj dionica nego prije, ali i oni su trenutno u minusu, kada se uzme cijena puta broj dionica glavnica je još nedostižna)
Osobno imam oko 50% više dionica nego prije dvije godine, ali i dalje sam u minusu. Jedino kada bude kakva dividenda u budućnosti mogao bih se dobro "omrsiti" s obzirom na broj dionica. Sada bi mi i 1 kuna dividende donijela lijepu peterocifrenu svoticu. Toliko o ulaganju na "duge staze".
Firma vrijedi onoliko koliko vrijede ljudi koji u njoj privređuju, a u ovoj firmi ima i školovanih i vrijednih i prekaljenih. Kriza ih je mnogočemu naučila, to se iskustvo koje su stekli ne može kupiti nikakvim novcem.
Idemo dalje – target 100 kuna u roku od najduže godinu dana. Pozdrav! [thumbsup]

Zadnji pametan post koji sam ovdje pročitao bio je prije otprilike 2 godine, kada je kolega Matrix napisao legendarnu rečenicu, a glasila je:
ULAŽITE U ZNANJE, ULAŽITE U INGRU!

Čitajući sve to dobije se dojam da su svi u plusu, ali prava istina je da su trenutno na ovoj cijeni gotovo svi u minusu.(moguće da neki imaju veći broj dionica nego prije, ali i oni su trenutno u minusu, kada se uzme cijena puta broj dionica glavnica je još nedostižna)
Osobno imam oko 50% više dionica nego prije dvije godine, ali i dalje sam u minusu.

Koliko je ta škola Matrix-a koštala, za te novce je mogao završiti Oxford?

Ja sada mogu imati oko 100x više ingre nego prije dvije i pol godine kad sam počeo, a ne želim.
Sve o čemu vi pišete ovdje su laži i jeftine bajke, daj izvucite posao od 100 mil Eura i možemo pričati o Ingri.

Posao od 100 mil. eura! He, he! Kakvi investitori! Pa onda ce svi htjeti pricati o Ingri, naravno preko aska! Treba malo imati "muda" pa predvidjeti buduce dogadjaje prije ostalih.
Naravno da bi svi usli prije kada bi im netko dao bankovnu garanciju da ce Ingra za godinu biti preko 100 kuna.

Posao od 100 mil. eura! He, he! Kakvi investitori! Pa onda ce svi htjeti pricati o Ingri, naravno preko aska! Treba malo imati "muda" pa predvidjeti buduce dogadjaje prije ostalih.

Zadnje dvije godine nisu ništa ugovorili, hvale se poslom u Iraku od 4mil eura.
HE Lešće je završena, Lapad je gotov, autoput pušiona šta će oni raditi iduće godine?
Meni se čini da je jedan posao od bar 50 mil Eura nužan samo za preživljavanje.

Zašto riskirati s Ingrom bez jasnih naznaka promjene trenda u poslovanju.

Imaš i druge građevinske firme koje su ove godine nešto i ugovorile pa dionica opet u pušioni, zašto očekujete da će se ovdje nešto promijeniti tako brzo bez čvrste podloge?

E moj Antiša baš si mene uvjeravo kako je INGRA najbolji i najpotcjenjeniji građevinar
prije par mjeseci i prićo totalno suprotnu priču
sada kada si prodao INGRU promjenio si spiku i uvjeravaš ovdje ljude u suprotno
a i nemaš dionicui više …
baš ste svi slićni na ovoj dionici mjenjate dlaku kako vam paše uvjeravate ljude
u vašem interesu i onda bez imalo srama tvrdite suprotno !!!

Što bi samo bilo da svi vi dobrotvori koji uvjeravate ljude da treba prodat i kupit nešto drugo
napokon kupite neku drugu dionici i napustite forum INGRE jer ju uopće ne posjedujete

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

ONOG TRENUTKA KAD NETKO OD VELIKIH IGRAČA ODLUČI PREUZETI RIZIK I DIGNUTI INGRU 10 PUTA GORE HRVATSKA ĆE LAGANO VAN IZ KRIZE.TAD SE OSLOBAĐA ZAROBLJENI KAPITAL,KUPUJU SE OSTALE DIONICE ,ULAŽE SE U KUĆE STANOVE ….GRAĐEVINCI POČINJU SVOJ OPORAVAK,PONOVNO SE OSLOBAĐA ZAROBLJENI KAPITAL LOVA DOLAZI ISTO ONAKO KAKO JE I OTIŠLA.TO JE TAJ ZATVORENI KRUG KOJEMU JE VEĆ VRIJEME DA SE POČNE OKRETATI U KONTRA SMJERU.SRETNO SVIMA.

peyo

E moj Antiša baš si mene uvjeravo kako je INGRA najbolji i najpotcjenjeniji građevinar
prije par mjeseci i prićo totalno suprotnu priču
sada kada si prodao INGRU promjenio si spiku i uvjeravaš ovdje ljude u suprotno
a i nemaš dionicui više …
baš ste svi slićni na ovoj dionici mjenjate dlaku kako vam paše uvjeravate ljude
u vašem interesu i onda bez imalo srama tvrdite suprotno !!!

Što bi samo bilo da svi vi dobrotvori koji uvjeravate ljude da treba prodat i kupit nešto drugo
napokon kupite neku drugu dionici i napustite forum INGRE jer ju uopće ne posjedujete

prvenstveno uvjeravaju sebe da su dobro postupili kad prodaju , ali na ovim cjenama kapitulirati ,nije bas mudar potez ….ps. nemam ingr ,niti me interesira…

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

pa naravno da će doći posao od 100 milja eura, kao što će doći i kraj ove vražije krize, a bogme i kraj vladajućeg IGH

A tada se budu češali mnogi koji se tješe a prodali su i misle da će ova situacija vječno trajati u zloj namjeri na vlasnike dionica INGRE

Ako ima ovdje starijih kolega koji se ovim bave 15 i više godina jako dobro znaju o čemu govorim, odnosno kakvih je sve padova i vakuma u oscilacijama cijena dionica bilo, a jako dobro poznajem mnoge koji su sve izgubili (nestrpljivi) a i one koji su danas vlasnici mnogih nekretnina i pokretnina jer su VJEROVALI u svoju investiciju te čekali i DOČEKALI (a sve to vrijeme dok su čekali da im svane sunce mnogi, pa i najbolji prijatelji su ih pravili budalama i govorili prodaj, spasi bar neku kunu…

A ja pitam ovdje: koja je logika prodavat nešto sa gubitkom od 30, 40 pa i 50 % gubitka, a JASNO JE I NAJDUGOTRAJNIJEM STANOVNIKU VRAPČA da svaka kriza ima svoj rok trajanja.

P.S. razumijem jedino one kojima su banke sjele za vrat poradi kredita ili nedaj Bože bolesti i sl.
Savjet: (ne dižite kredite za dionice!)

Nemate škart u vlasništvu nego tvrtku koja sudjeluje na natječajima vrijednim preko milijardu dolara, oli ti eura, (u svijetu, a ne u opljačkanoj Hrvatskoj) a vi meni napišite poznate li još takvih tvrtki u našoj zemlji koje imaju reference za, uopće poslati obični dopis na takve natječaje, a da stane na prste jedne ruke?!

Koliko tvrtki poznajete u europi da bivši predsjednik države sjedi u nadzornom odboru?

Ostvariti svoje snove, a da vam pritom nitko nemože prigovoriti da ste to napravili preko noći!

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/recept-za-vladine-projekte-domaci-konzorcij-gradi%2c-kinezi-financiraju%3f,93014.html

Neka se ostvari 20% od ovoga za naše tvrtke dovoljno!

…ako se promijeni vlast nagodinu možda bude i više (..za INGRU)

ONOG TRENUTKA KAD NETKO OD VELIKIH IGRAČA ODLUČI PREUZETI RIZIK I DIGNUTI INGRU 10 PUTA GORE HRVATSKA ĆE LAGANO VAN IZ KRIZE.TAD SE OSLOBAĐA ZAROBLJENI KAPITAL,KUPUJU SE OSTALE DIONICE ,ULAŽE SE U KUĆE STANOVE ….GRAĐEVINCI POČINJU SVOJ OPORAVAK,PONOVNO SE OSLOBAĐA ZAROBLJENI KAPITAL LOVA DOLAZI ISTO ONAKO KAKO JE I OTIŠLA.TO JE TAJ ZATVORENI KRUG KOJEMU JE VEĆ VRIJEME DA SE POČNE OKRETATI U KONTRA SMJERU.SRETNO SVIMA.

ja Vama zelim jako puno srece, jer Vam ocito nista drugo ne moze pomoci.

sto se tice ingre – ide dole.
kraj.

[smiley]

New Report

Close