Iskreno ne trejdam jer mi ne ide najbolje. Držim u prosjeku 3-6 mjeseci.
Najave za sutra su velike, samo kupnja i kupnja .
Kako nema izbora neko čekati da malo pogledamo novu analizu TA analitičara uz novi izvještaj ;
Aha, sad je red za drukiće prema dole …
Kad ono idu pozitivni postovi? Oko 22, ili tek sutra ujutro…
Daj Loris ne šaraj u stilu toplo-hladno! Evo ja imam ingru, u minusu sam i nikad nisi pročitao moj post koji govori da je ovo podcijenjeno, da treba bar na 35 i slično. Ali, kad prodam ne govorim ni obrnuto. Prodao sam dio na 23,7x prije par dana i ni u jednom trenu nisam pisao negativne postove. Doduše kraj svih na ovom topicu to ni ne treba.
Nisam vam želio dati kompletnu TA projekciju, ali kada me prozivate i za ono što profići rade, a ja prenosim crno na bijelo onda da dopunim uz vašu iskrenost ;
1. Ingra je dodatno dužna po novo izvještaju.
2. Ingra je na staklenim nogama pogotovo bez radne snage
3. Cijena dionice prihvatljivog rizika iz projekcije 12-16 Kuna
4. Ingra sama u izvještaju navodi teško stanje bez ( za sada ) vidnog rješenja izlaska iz krize
Ovo situacija, kao i dug, kao i vrijednost kompanije, je ista kao Đakovština, a tamo sam se debelo opekao.
Stoga s pravom se postavlja pitanje ; ne što će banke i / ili fondovi napraviti jer im stečaj ne odgovara, ali oni to nisu ni u Đakovštini napravili već radnici su pokrenuli stečaj, te postavlja se pitanje da li INgra rješava dobavljače i ostale "sitne" vjerovnike jer oni predstavljaju opasnost od mogućnosti prisilne naplate.
Zanimljivo je i da je cijena dionice isto tako i na Đakovštini dosta dugo stajala na 22-25 Kuna, pa veliko pražnjenje na 12, pa konačno ( moje pražnjenje ) na 6-7 Kuna.
Nadam se prije svega radi sebe da neću dvaput isto proći, te nadam se da će nas Ingra vrlo skoro najaviti više neki posao, neki pozitivan signal, ali ovo trejdanje na sitno za gore do velikog pražnjenja viđeno na DKVS. Sa 12 na 25 uz mali promet pa veliki promet i nazad na 12.
Stoga moj prijedlog je stagnacija dionice, ne prodavati i ne kupovati, a dok se ne riješi prvi posao Ingre, a onda svi idemo u stampedo. Cijena od 16 Kuna možda je tehnički ispravna, ali i sada je već dovoljno niska .
@ loris
Kolega nisam vidio luđi post, pun je kontradiktornosti, prvo crnite Ingru i uspoređujete je s DKVS koja je na 7-8 kn, pa govorite da možda ide u stečaj, pa kao zaključak da je 16 kn fair cijena ali je ipak treba držati. Koji likovi ovdi pišu, svašta.
29.07. 10:52
…
Na kraju mislim da si upravu, mičem se s ove teme .
A odonda (od jutros) 7 postova. Među ostalim i ovakvi komentari:
…
13:42 – Trend se okrenuo, navlakuša je na asku, a ne na bidu. Vrijeme je za kupovinu ?
…
15:21 – Realna cijena kod ovog izvještaja je cca 30-34 kune, a može biti samo bolje .
…
15:55 – Opet ne prihvaćate igru, netko se lagano krca dok se vi raspravljate .
…
19:33 – 1. Ingra je dodatno dužna po novo izvještaju.
…
Pa dokle ovako?
Iskreno rečeno, očekivao sam puno veći gubitak. S obzirom na situaciju ovo i nije loše, čak što više-dobro. Ide se na BID pa što bude.
Nije poklopilo? Sutra po ASK!
[/quote]
Dovoljno da se tako i učini.
Ovo neke novine nisu prenijele. Hmmm.
Za Ingru ovo razdoblje obilježio uspješan završetak izgradnje stambeno-poslovnog kompleksa u Dubrovniku. Investicija je vrijedna više od 55 milijuna eura i predstavlja Ingrin trenutno najveći investicijski projekt čiji će efekti biti vidljivi u narednim razdobljima.
Podsjećaju da su u svibnju potpisali ugovor s Ministarstvom industrije Iraka, vrijedan 4,2 milijuna eura. Potpisana su i dva ugovora za makedonsko tržište vrijedna 4,1 milijun eura. Tradicionalno tržište Alžira još uvijek je najveće izvozno tržište Ingre, gdje sudjeluju u natječajima vrijednim 230 milijuna eura.
Nisam vam želio dati kompletnu TA projekciju, ali kada me prozivate i za ono što profići rade, a ja prenosim crno na bijelo onda da dopunim uz vašu iskrenost ;
1. Ingra je dodatno dužna po novo izvještaju.
4. Ingra sama u izvještaju navodi teško stanje bez ( za sada ) vidnog rješenja izlaska iz krize
Ovo situacija, kao i dug, kao i vrijednost kompanije, je ista kao Đakovština, a tamo sam se debelo opekao.
Stoga s pravom se postavlja pitanje ; ne što će banke i / ili fondovi napraviti jer im stečaj ne odgovara, ali oni to nisu ni u Đakovštini napravili već radnici su pokrenuli stečaj, te postavlja se pitanje da li INgra rješava dobavljače i ostale "sitne" vjerovnike jer oni predstavljaju opasnost od mogućnosti prisilne naplate.
Zanimljivo je i da je cijena dionice isto tako i na Đakovštini dosta dugo stajala na 22-25 Kuna, pa veliko pražnjenje na 12, pa konačno ( moje pražnjenje ) na 6-7 Kuna.
Nadam se prije svega radi sebe da neću dvaput isto proći, te nadam se da će nas Ingra vrlo skoro najaviti više neki posao, neki pozitivan signal, ali ovo trejdanje na sitno za gore do velikog pražnjenja viđeno na DKVS. Sa 12 na 25 uz mali promet pa veliki promet i nazad na 12.
Stoga moj prijedlog je stagnacija dionice, ne prodavati i ne kupovati, a dok se ne riješi prvi posao Ingre, a onda svi idemo u stampedo. Cijena od 16 Kuna možda je tehnički ispravna, ali i sada je već dovoljno niska .
@ loris
Kolega nisam vidio luđi post, pun je kontradiktornosti, prvo crnite Ingru i uspoređujete je s DKVS koja je na 7-8 kn, pa govorite da možda ide u stečaj, pa kao zaključak da je 16 kn fair cijena ali je ipak treba držati. Koji likovi ovdi pišu, svašta.
mislim da se kolega zagubio u svemu tome!!! toplo-ladno-toplo-ladno!!! loris???
Napravljeno odlično restrukturiranje obveza iz kratkoročnih u dugoročne, smanjenje broja radnika za 25 post, treba sada unovčiti Lapad, i dobiti par većih poslova i eto jakog uzleta dionice…….
Kako uprava govori u ovome dijelu godine očekuju pozitivni oporavak, a što će se dešavati s dionicom vidjeti ćemo……
Lapad, ako mislite na rezidencije, onda će to potrajati, jer moram priznati lokacija je loša ( blizu autobusnog kolodvora),a gradanja za paprenu cijenu koju traže – nekvalitetna.
Govorim to iz perspektive potencijalnog kupca stana -bio na licu mjesta
http://www.ingra-nekretnine.com/index.php?page=project&project_id=1129
Srdačan pozdrav
[/quote]
kakve veze ima lapad sa autobusnim kolodvorim [undecid]
[/quote]
Lokacija stanova – pogledaj kartu, vidjet ćeš gdje je autobusni kolodvor. Infrastruktura je loša u tom dijelu grada ikao ima svega…općenito je urbnizam nesređen i buka, pa razmislio da li to vrijedi 4000 ojra ?
Osobno da je Ploče ili nešto slično, dobro bi razmislio, ovako rađe kupiš u Mokošici za 2.5 puta manje i voziš se na kupanje, ako ti je do toga ili što već.
Srdačan pozdrav
[/quote]
Kolega, ako je netko odlučio kupiti u Dubrovniku onda će kupiti u Dubrovniku, pa da je i duplo veća cijena, a da može svatko išli bi i nas dvojica
Ne kupuje tamo bilo tko nego onaj koji ima lovu i stil te imiđ, a imiđ je jednom rječju Dubrovnik, a što se tiče autob. kolodvora , pa nije to kolodvor u Doboju ili Derventi nego u prestižnom Dubrovniku i da mi je love kupio bi prvom prilikom bilo gdje u Dubrovniku
Do sutra [bye]
[/quote]
Kolega ne ponašamo se svi prema novcu kao pijani ruski milijarderi. Bez uvrede vidim da nemate predodžbu o Dubrovniku, jer da imate ne biste pričali o imageu i sl stvarima…Daleko je još Dubrovnik od top destinacije ,ali na pravom putu da i postane.
U samom Dubrovniku nekretnine su precijenjene, što su mi i rekli sami inozemni investitori, koji imaju za naše okvire brutalni kapital.
Treba razlikovati dijelove Dubrovnika, a ne govoriti Dubrovnik, jer svaka budala može uvaliti svoje čudi i reći – this is the miracle.
Realno, jest to da Ingra te stanove neće prodati barem godinu dana od završetka, jer su bjesne kvadrature u pitanju, kao i prveliki balkoni.
Brinem za svoj kapital, stoga se ne razbacujem s k eura.
Srdačan pozdrav
Nije loše imati Ingru prije objave novog posla .
Jesti ćuli za žensku intuiciju ?
Jeste ćuli za činjenice, projekcije i prepostavke ( želje ) ?
Ponovo zadnja dva moja ( bez ovog ) posta treba pročitati i neka svatko za sebe odabere što mu odgovora, prošlost, sadašnjost ili budućnost, pa ne mogu vam ja reči napravite to ili to .
Vidim da vas i buni moje okolišanje oko cijene od 12-32, ali to je jedini način da vidim ocjene i da li se inverter, bigboss, ….. spremaju navlakušu po bidu ili asku, a bez obzira na realno stanje.
Budimo iskreni već nekoliko puta sam im poremetio druk na burzi, ali nije svaki dan nedjelja, te isto tako i promašio, pa ratovao samo sa sobom na burzi.
Zato zaključujem, Ingra realno vrijedi malo, ali kako je rekla kolegica samby i puno .
@stfaca ( meni odgovara i toplo i hladno, OK )
@honda s400
[thumbsup]
Što je ovo!?
Danas ni jedan post!?
Je li konzorcij otišao na produženi vikend da potroši zarađeno ili…
Evo, što znači kad ministri imaju dionice. Po izvješću pad dobiti preko 90% a cijena dionice ne pada!!!
Što bi dali da ovdje ima takvog obrambenog garda [wink], ili možda ova dionica to ipak ne zaslužuje [angry]
30. srpanj 2010.
Ingra potonula s 25 mil. kuna minusa
Početkom lipnja započela je priprema za prolongiranje dospijeća 200 milijuna kuna obveznica s prosinca 2011. na prosinac 2016. godine
Za razliku od istog prošlogodišnjeg razdoblja kada je ostvarena dobit od 234.000 kuna Ingra je u prvom polugodištu ove godine ostvarila gubitak od 24,7 milijuna kuna.
Prema podacima iz konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi, ukupni su prihodi Ingre u prvoj polovici ove godine iznosili 145,5 milijuna kuna i smanjeni su 58,7 posto. Prihodi od prodaje, koji čine glavninu prihoda, smanjeni su sa 314,6 milijuna kuna na 127,8 milijuna kuna, a pali su i financijski prihodi, za 29 posto na 16,57 milijuna kuna. Ingra u prvom polugodištu bilježi i pad ukupnih rashoda, za 52 posto, …