Ja ne mislim da je dobro to što Mesić volontira. Pa nije to državna firma i ne obraća se partizanima koji eto čuli smo jučer šire ljubav po svijetu s petokrakom na čelu. Ako ništa ne traži znači da ništa i ne vrijedi. Bolja poruka bi bila da će godišnje dobivati 2 milijuna eura.
Pa i sam je rekao da ga ne zanima plaća, a sada bonusi ili provizije zato nije ništa rekao i to je vani normalno……
1 posto na 100 milijuna Eura je milijun a na 200 2 milijuna eto ti ta tvoja dva milijuna Eura……
Vani neki menađeri imaju plaću od 1 dolara godišnje, ali zato imaju bonuse u dionicama ili provizije….
Čekajte pa zar INGRA ne dobiva 52 milijuna kuna od grada Zagreba i RH za Arenu? Zašto to ne spominjete.
Evo bigboss što je spekulacija ; ( izvor :http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-ingra-na-meti-spekulanata,86895.html )
Ingra je u četiri dana izgubila gotovo 15 posto tržišne kapitalizacije, ali se jučer dogodio veliki povratak i skok od 6,4 posto, na 23,49 kuna, također najviša cijena dana. Zanimljivo, nabijanje cijene dogodilo se na samom kraju trgovine što se lijepo može vidjeti u kategoriji prosječne vrijednosti (22,54 kune) koja je niža od prekjučerašnje (23,23 kuna) i zapravo najniža u dva tjedna.
Neznam tko je jučer dizao Ingru na sitno kao što danas pokušava pa odjednom sve istrese, ali već sam rekao; Majtore skidam kapu, imaš osiječaj za pravi trenutak ", a prema Zakonu o tržištu vrijednosnim papirima i to je dozvoljeno odjeljak 1 čl.34
Hmm, dali če se uprava uskoro malo oglasiti???
Molim komentar
Lp
Neznam tko je jučer dizao Ingru na sitno kao što danas pokušava pa odjednom sve istrese, ali već sam rekao; Majtore skidam kapu, imaš osiječaj za pravi trenutak ", a prema Zakonu o tržištu vrijednosnim papirima i to je dozvoljeno odjeljak 1 čl.34
Dečko ti stvarno ne znaš najosnovnije. Zakon o tržištu vrijednosnih papira već dugo ne vrijedi. Sabor je odavno donio novi Zakon o tržištu kapitala.
Hmm, dali če se uprava uskoro malo oglasiti???
Molim komentar
Lp
Čiji, naš ili uprave?
Naše odgovore valjda znaš (neće), a upravin komentar …
Dečko ti stvarno ne znaš najosnovnije. Zakon o tržištu vrijednosnih papira već dugo ne vrijedi. Sabor je odavno donio novi Zakon o tržištu kapitala.
[/quote]
Majsore svakako imaš znanje i iskustvo, ali i ja imam neke godine. Kod tebe mi jedino nije jasno zašto nikada ne završiš započetu misao, a da nije neka šala u pitanju? Za homor imaš 100%.
OK postoji Zakon o tržištu kapitala, a sada moli te radi svih izvadi članak istog koji se odnosi na našu temu, hvala.
Čekajte pa zar INGRA ne dobiva 52 milijuna kuna od grada Zagreba i RH za Arenu? Zašto to ne spominjete.
mislim da ingra te pare uopće ne vidi jer idu ravno banci za vraćanje kredita . problem nastaje kad grad zagreb i država sve više kasne s plaćanjem, pa ingra još onda plati i penale zbog toga [embarass]
Evo bigboss što je spekulacija ; ( izvor :http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-ingra-na-meti-spekulanata,86895.html )
Ingra je u četiri dana izgubila gotovo 15 posto tržišne kapitalizacije, ali se jučer dogodio veliki povratak i skok od 6,4 posto, na 23,49 kuna, također najviša cijena dana. Zanimljivo, nabijanje cijene dogodilo se na samom kraju trgovine što se lijepo može vidjeti u kategoriji prosječne vrijednosti (22,54 kune) koja je niža od prekjučerašnje (23,23 kuna) i zapravo najniža u dva tjedna.
Obavijest malim dioničarima
Za unapređenje cjelokupne burze zvati Hanfu i prijaviti jučerašnju trgovinu dana 26.07. kao moguću manipulaciju cijenom, ja sam već to napravio vi isto napravite, neka se vaš i naš glas čuje pa neka Hanfa malo podrobnije povede računa o namještanjima posebno o rušenjima cijene…….
http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=HR&AKCIJA=22
Ma kolega, pogledajte malo jučerašnje i današnje trgovanje. Nije cijena jučer skrkana nego danas. Jučer je prošlo 45000 komada po prosječnoj cijeni od 23,32 a zadnji nalog od 6000 komada je samo s par transakcija otišao skroz nisko.
Danas je prošlo 32600 komada s prosječnom 22,54. I to se jutros na otvaranju lijepo lupalo po bidu na 22 – 22.20.
Jučer se nama što prijaviti. Netko je stresao 6000 komada i to od 22,9x – 22,30 i 22,08 (zadnje dvije transakcije). Današnja prosječna je skoro na jučerašnjem dnu. To je problem.
A da ima manipuliranja cijenom – mislim da ima i to dosta.
Uz to i mediji kumuju svemu tome. Jučer su napisi bili ‘potop ingre’, a danas je ‘uzlet’. Jučerašnja prosječna cijena uz 50% veći promet je 4% veća nego današnja.
[/quote]
Hm, taj analitičar kao da prepisuje?
[/quote]
Majsore svakako imaš znanje i iskustvo, ali i ja imam neke godine. Kod tebe mi jedino nije jasno zašto nikada ne završiš započetu misao, a da nije neka šala u pitanju? Za homor imaš 100%.
OK postoji Zakon o tržištu kapitala, a sada moli te radi svih izvadi članak istog koji se odnosi na našu temu, hvala.
[/quote]
Moj post se odnosio na tvoje nepoznavanje najosnovnijeg. Zakon o tržištu kapitala je zamjenio Zakon o tržištu vrijednosnih papira 1.1.2009. Znači prije godinu i pol.
A što se tiče predmetnog članka u novom zakonu, sam ga potraži.
quote=frckavi]
[/quote]
[/quote]
Moj post se odnosio na tvoje nepoznavanje najosnovnijeg. Zakon o tržištu kapitala je zamjenio Zakon o tržištu vrijednosnih papira 1.1.2009. Znači prije godinu i pol.
A što se tiče predmetnog članka u novom zakonu, sam ga potraži.
[/quote]
Evo da završim tvoju misao ;
Članak 597.
Postupci pokrenuti pred Agencijom, uključujući i provedbu postupka javne ili privatne ponude vrijednosnih papira, do dana stupanja na snagu ovog Zakona, dovršit će se primjenom odredbi Zakona o tržištu vrijednosnih papira (»Narodne novine«, br. 84/02. i 138/06.).
Članak 599.
(1) Danom stupanja na snagu ovog Zakona prestaje važiti Zakon o tržištu vrijednosnih papira (»Narodne novine«, br. 84/02. i 138/06.).
GLAVA II.
Prestanak i početak primjene pojedinih odredbi ovog Zakona danom ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije
Članak 595.
Izgleda da danas "konzorcij" ima "skupštinu dioničara", dočim je ovako mrtva trgovina. Nitko se više ne zalijeće ni na bid, a ni na ask. Je li prisustvovao netko od forumaša toj "skupštini" i kakvi su zaključci donešeni? [lol]