INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@pozitiva

za začin su mediji dodali i ovo http://www.poslovni.hr/vijesti/svi-gradevinci-nece-prezivjeti-153926.aspx da slučajno ne bi previše uzletjeli

Sad je trenutak da odnosi s javnošću INGRE reagiraju na navedeni članak te prezentiraju svoj položaj na vanjskim tržištima i na taj način uliju povjerenje dioničara i ulagatelja te stabiliziraju svoju poziciju i na domaćem tržištu

Bojim se da će im to pasti na pamet jer tako su trebali reagirati več nekoliko puta!

@loris

Moram priznati da mi je tvoje pisanje sve manje jasno.
Najprije napišeš da braniš cijenu. Nakon toga rušiš. Negdje u letu se nakrcaš s nekoliko tisuća komada samo zato što je ‘se bum vas tužil’ minimini pisao svoje postove pa to rasprodaješ jeftinije i sad opet spominješ stečaj ingre.
Pa daj se saberi. Ako već želiš prodati drukaj za gore. Ako nisi dovoljno pokupovao drukaj za dole. Ali ulovi kompas a ne krivudaj ovako.

E da, nisam u ove kasne sate baš previše koncentriran na litanije po forumima, ali nisam primjetio da na tehnici spominju stečaj ingre, već samo to koliki je gubitak tehnika imala sa svojih 6% udjela u ingri uslijed pada cijene za 12,x kn/dionici.

[thumbsup]

ZAGREB – Donedavni predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić imenovan je u Nadzorni odbor tvrtke Ingra (na sjednici Skupštine 22. srpnja), koja se bavi energetikom, industrijom, graditeljstvom, montažom, telekomunikacijama i trgovinom, a već pedesetak godina posluje na inozemnim tržištima.

Kod nas je Ingra (ZSE:INGR-R-A) najpoznatija kao korporacija – graditeljica i vlasnica sportske dvorane Arena Zagreb, a 1979. godine, za potrebe Mediteranskih igara, izgradila je i stadion na Poljudu.

Mesić je izabran na mjesto koje je do tada držao predsjednik Hrvatske gospodarske komore i kandidat na nedavno održanim predsjedničkim izborima Nadan Vidošević. Ingra je, podsjetimo, 2005. godine za Mesićevu kampanju uplatila 150.000, a dvije tvrtke kćeri su toj sumi dodale još po 100.000 kuna, dok je nekadašnji predsjednik Uprave Mladen Šarić bio pojedinačno najizdašniji donator.

– Vjerujem da će Mesićevo iskustvo pomoći poslovanju naše kompanije. Njegova poznanstva s čelnim ljudima zemalja Srednjeg istoka i Sjeverne Afrike mogla bi biti ključna za sklapanje budućih unosnih poslova, pa smo vrlo zadovoljni njegovim angažmanom u Nadzornom odboru našeg poduzeća – rekao nam je glasnogovornik te tvrtke Danko Deban.

Sam bivši predsjednik je kratko potvrdio svoj novi angažman.

– U Ingri očito smatraju da i njima mogu pomoći kao što sam pomagao svima koji su to od mene tražili dok sam bio na poziciji šefa države – ocijenio je Mesić, ističući kako će u NO-u Ingre volontirati.

Mesićeva mirovina je, prema objavljenim podacima, nešto viša od 18 tisuća kuna, a spomenuto volontiranje se može smatrati uvjetnim. U poslovnom svijetu je uobičajeno da se, kao nagrada za lobiranje u uspješno sklopljenim poslovima, pregovaraču uplati određeni postotak od ukupne vrijednosti ugovora.

ODLIČNA OBJAVA! Pogotovo je dobro što će raditi za postotak od sklopljenog posla-trud i zalaganje će biti veći.

neće uvijek biti ovako.

@loris

Najprije napišeš da braniš cijenu. Nakon toga rušiš. Negdje u letu se nakrcaš s nekoliko tisuća komada samo zato što je ‘se bum vas tužil’ minimini pisao svoje postove pa to rasprodaješ jeftinije i sad opet spominješ stečaj ingre.
Pa daj se saberi. Ako već želiš prodati drukaj za gore. Ako nisi dovoljno pokupovao drukaj za dole. Ali ulovi kompas a ne krivudaj ovako.

E da, nisam u ove kasne sate baš previše koncentriran na litanije po forumima, ali nisam primjetio da na tehnici spominju stečaj ingre, već samo to koliki je gubitak tehnika imala sa svojih 6% udjela u ingri uslijed pada cijene za 12,x kn/dionici.

Pišu na Tehnici na veliko kao da je stečaj Ingre gotova činjenica i to likovi koji se ne pojavljuju ovdje, a ja pokušavam naći slamku spasa od informacije jer od uprave izgleda nećemo dočekati neke vijesti.. Posebno me iziritiralo ovo što je seebiz napisao o Mesiću i budućim znanstvenim fantastikama, kao da je informacija korjena dok se netko ne iskrca jer nema veze s činjenicama već samo nagađanjima.
Uostalon vidio si što je @starmaster napisao o meni " lobira pro, a ovisno tko ga plaća", nekoga jako smeta moje pisanje bez začina i/ili dvosmislenosti.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

@loris

pišu neki kao gotovu činjenicu i da ide smak svijela ili da su ih vanzemaljci oteli …

P.S. A ono što je starmaster pisao ipak je preko svake granice dobrog ukusa.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Ma koji stečaj, pa mirovinci imaju 1 milijun komada, Ingra neće NIKAD u stečaj.

Živjela naša vječna INGRA, Hezbollah i Bashar Al-Assad.

@loris

Pišu na Tehnici na veliko kao da je stečaj Ingre gotova činjenica i to likovi koji se ne pojavljuju ovdje, a ja pokušavam naći slamku spasa od informacije jer od uprave izgleda nećemo dočekati neke vijesti.. Posebno me iziritiralo ovo što je seebiz napisao o Mesiću i budućim znanstvenim fantastikama, kao da je informacija korjena dok se netko ne iskrca jer nema veze s činjenicama već samo nagađanjima.
Uostalon vidio si što je @starmaster napisao o meni " lobira pro, a ovisno tko ga plaća", nekoga jako smeta moje pisanje bez začina i/ili dvosmislenosti.
[/quote]

DAJTE malo samopoštovanja, kako se palite na svakakve napise, pa dajte malo razuma zar bi se Mesić kompromitirao u firmi u kojoj ima ikakvih naznaka o stečaju, ovdje se lupeta da čovjek treba tablete za smirenje ako pročita desetak postova za redom….

Davno sam pisao da ovdje ima javašluka od pojedinih likova, a najžalosnije je da pojedinci nasjedaju na te cirkuse od izjava

kolega mrasic6

kako su mnogi ovdje davili s TA analizama jednostavno sam platio nekoliko TA analiza i dobio pokazetelje ;
1. Ingra – tren kratkoročni – u padu, dugoročni u padu
2. Vidim da netko radi navlakušu kao na IGH, Vlds i Hgsp, identična igra, polako i jeftino diže, a kada se nakrcamo s nalozima na bidu iznad njega samo istrese

Pitanje , evo obično pitanje koje me mući ;

ako krenem opet braniti proboj ispod 20 ili čak 18 napuniti ću se još kojom tisućom dionica, a da li mi to išta garantira, da li sam napravio posao ili glupost do kraja kao do sada ????

Mislim da se netko ovdje jako lijepo zabvlja i puca od smijeha na ove naše komentare !

I nemoj zaboraviti da Mesić inzistira na VOLONTIRANJU

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Pišu na Tehnici na veliko kao da je stečaj Ingre gotova činjenica i to likovi koji se ne pojavljuju ovdje, a ja pokušavam naći slamku spasa od informacije jer od uprave izgleda nećemo dočekati neke vijesti.. ", nekoga jako smeta moje pisanje bez začina i/ili dvosmislenosti.

Tehnika je (gle čuda) isto građevinska firma i na neki način propast konkurencije u ovim vremenima kad kruha nema za sve čini se dobra opcija (bez obzira na činjenicu da imaju nešto dionica Ingre).

Kad su ovdje najveći dušobrižnici prestali učestalo pisati o stečaju, onda te ti natpisi (a i neke druge činjenice) ne trebaju zabrinjavati, osim ako želiš niži dokup
[wink]

pa dajte malo razuma zar bi se Mesić kompromitirao u firmi u kojoj ima ikakvih naznaka o stečaju

pa bio je predsjednik hrvatske 10 godina. [lol]

Ja ne mislim da je dobro to što Mesić volontira. Pa nije to državna firma i ne obraća se partizanima koji eto čuli smo jučer šire ljubav po svijetu s petokrakom na čelu. Ako ništa ne traži znači da ništa i ne vrijedi. Bolja poruka bi bila da će godišnje dobivati 2 milijuna eura.

Prvo: nitko od nas se nije rodio s garancijskim listom tako da nam u životu ništa nije zagarantirano a pogotovo cijene dionica koje želimo da rastu ako ih imamo u protfelju ili da padaju ako ih želimo nadokupiti
Drugo: "Zašto Mesić volontira?" Pa zato što gubi dio mirovine ako uđe u radni odnos ili potpiše ugovor o djelu, radu i sl. Ovako prima sigurnih 18000 kuna mirovine i na dogovoreni posao dobije proviziju, a nemora biti 24 sata angažiran u INGRI tako da te nemora zabrinjavati volontiranje

New Report

Close