INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

gledajte sada sta ce se desiti

Vremena su se promijenila tocno.
Stvar je da ljudi ocekuju transparentno poslovanje ako si u prvoj kotaciji.
I projekti Ingre tada a i sada nisu uopce losi, stovise dosta su dobri (biodizeli, staracki domovi i takve stvari).

Samo sto se pokazalo da se to nezna ili ne zeli izvesti na pravi nacin.
Da se samo trazi utrapiti sa strane.

A to ne podnosim

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

E da,
sjetih se ovjde nekih članova koji su hvalili projekte Ingre… Posedarje 100 mil Eur.. alžir 100 mil eur (više projekata), marine oko Dubrovnika 100 mil eur… biodiesel…vjetroelektrane…HE Lešće… (ajd odradili ,no sve odradili kooperanti i naravno.. uzeli maržu)…a onda Mavrovo… [proud]… veliki projekt… a sada je.. u stečaju ??, no neki su na Mavrovu zaradili… i to debelo.. valjda jer su debeli… toko bi to mogo biti ?? hm…

na temelju tih ingrinih projekata.. kolege ovdje su drukali cijenu.. u nebesa.. govorili kak je sve sigurno.. kako je to lijepa profitabilna budućnost.. a koji se od tih projekata realizirao ? koliko su love dobili od tih silnih milijuna ???

nije sve u bilanci, računu dobiti i gubitka, novčanom tijeku.. ako sam nekaj naućio u životu glede financija i financijskih izvještaja… to je da se mogu naštimati kako god želite.. samo prebacujete brojke sa lijeve na desnu stranu i obrnuto… i imate tak lijepu firmu.. na papiru…

have a nice day

FF

Da a pare na ziro racunu????

Imas moj potpis pa mi to objasni

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Ovo mi se čini povoljnim. Pod uvjetom da ne odu u bankrot.

Stvar je u tome da bilo koji projekt Ingra ne može odraditi, nema operativu, nema više stotine kompanija koje su čekale da Ingra dogovori posao pa da ona Ingra podijeli poslove i uzme sebi 6,7 ili 10%. Toga više nema. Svi sada imaju inženjering, svi imaju ekipe koje vode poslove…
a lova , marža, dobit, vrhnje, kako god ga nazvali je u operativi, tj. u kokretnom izvođenju poslova za investitora, a to Ingra ne može ponuditi, nego mora uzimati kooperante za svaki, ali za svaki pa i najmanji poslić, jer nema svoje ljude.
To su htjeli rješiti sa kupnjom Mavrova, pa da makedonci rade po Hrvatskoj i bijelom svijetu za Ingru, a i kada su pregovarali, znali su da imaju 45 mil eur duga, ali su ga ipak kupili.. e onda su odjednom, odnekuda sletjeli novi dugovi, novi milijuni eur… i eto njesra !!
Vrlo dobar due diligence… ah.. da nisu ga napravili, RBA im je bio preskup, pa su ga "sami napravili" !
Jer imaju opake stručnjake, financijske gurue koji sve znaju, koja je kvalifikacija tih financ. stručnjaka… hm.. ček.. koju su ono školu završili… ah da.. jedan je Oppijev netjak, a drugi "prijatelj"… eto.. zagarantirana kvalifikacija za financ. gurua..
Nema tu veze vremena ona , vremena ova…. i prije su brljavili i živjeli na staroj slavi… sada kada se treba kokretno raditi… nastavili su brljaviti .. ali slava se potrošila (čitaj: lova), i nema više….
Vrijeme je za promjene….kao i ovo vrijeme vani… bilo vruće .. sada kiša… bila Ingra.. sada.. nema…… [bye]

E da,
sjetih se ovjde nekih članova koji su hvalili projekte Ingre… Posedarje 100 mil Eur.. alžir 100 mil eur (više projekata), marine oko Dubrovnika 100 mil eur… biodiesel…vjetroelektrane…HE Lešće… (ajd odradili ,no sve odradili kooperanti i naravno.. uzeli maržu)…a onda Mavrovo… [proud]… veliki projekt… a sada je.. u stečaju ??, no neki su na Mavrovu zaradili… i to debelo.. valjda jer su debeli… toko bi to mogo biti ?? hm…

na temelju tih ingrinih projekata.. kolege ovdje su drukali cijenu.. u nebesa.. govorili kak je sve sigurno.. kako je to lijepa profitabilna budućnost.. a koji se od tih projekata realizirao ? koliko su love dobili od tih silnih milijuna ???

nije sve u bilanci, računu dobiti i gubitka, novčanom tijeku.. ako sam nekaj naućio u životu glede financija i financijskih izvještaja… to je da se mogu naštimati kako god želite.. samo prebacujete brojke sa lijeve na desnu stranu i obrnuto… i imate tak lijepu firmu.. na papiru…

have a nice day

FF

Da a pare na ziro racunu????

Imas moj potpis pa mi to objasni
[/quote]

A obaveze po žiro-računu ?? a priliv ? .. nebu dugo Düselldorf mogo futrat novce.. i tamo je ograničen izvor… i tamo imaju limit…
jedina lova je ona koju budu (ako) dale banke..
eto, obveznice reprogarm.. a koliko još obveznica, blagajničkih zapisa izdanih u zadnjih par godina dolazi na naplatu ??
keš na računu.. imaš Bon-2 ?
to bi bilo lijepo za vidit.. ono.. priliv u zadnjih 100 dana..
sorry

Ovo mi se čini povoljnim. Pod uvjetom da ne odu u bankrot.

Uvjet ti je malo opak..
ali rizični poslovi su uvjek najunosniji… ako uspiju !
Tako su se stvarali multimilijarderi…
ali su i multimilijarderi… se hitali sa nebodera..
a nebodera u Zg imamo fakat dosta..
FF

Izgleda su dioničari poslušali kolegu lorisa i krenuli ingru spustiti na 1 kn. nekome to očito ne odgovara ali dobili su što su htjeli jer su dioničari očigledno izgubili živce i iz revolta udaraju po kupnji pa neka ekipi jeftinih dionica kad su ih toliko htjeli. samo neka pripaze da nebi i njihovi margini počeli pucati pa će tek onda biti rasprodaje i po onih željenih 15 kn koje su neke kolege toliko prizivale.

a nebodera u Zg imamo fakat dosta..

Nisu dovoljno visoki i uglavnom su sve prazniji. [kiss]

Stvar je u tome da bilo koji projekt Ingra ne može odraditi, nema operativu, nema više stotine kompanija koje su čekale da Ingra dogovori posao pa da ona Ingra podijeli poslove i uzme sebi 6,7 ili 10%. Toga više nema. Svi sada imaju inženjering, svi imaju ekipe koje vode poslove…
a lova , marža, dobit, vrhnje, kako god ga nazvali je u operativi, tj. u kokretnom izvođenju poslova za investitora, a to Ingra ne može ponuditi, nego mora uzimati kooperante za svaki, ali za svaki pa i najmanji poslić, jer nema svoje ljude.

Jer imaju opake stručnjake, financijske gurue koji sve znaju, koja je kvalifikacija tih financ. stručnjaka… hm.. ček.. koju su ono školu završili… ah da.. jedan je Oppijev netjak, a drugi "prijatelj"… eto.. zagarantirana kvalifikacija za financ. gurua..

Izgleda mi da si ti ili bivši djelatnik Ingre ili njen (bivši) kooperant!?

Kod nas nažalost najbolje prolaze firme bez operative, koje ugovore poslove i poberu vrhnje, a stvarni izvođači muku muče da sve naplate
[angry]

Neka svatko od manjih dioničara nazove na ovaj broj i prijavi moguću manipulaciju nad ingrom.

Posebno onaj veliki nalog od 13000 komada od jučer koji je nasilno spuštao cijenu dionice….
na telefon

01 6173 200

http://www.hanfa.hr/index.php?ID=0&LANG=HR&AKCIJA=22

Ja ću to napraviti baš sam zvao i zauzeto…….

Kako sam napisao tako sam i napravio, zovite više malih jači glas…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

gledajte sada sta ce se desiti

?

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

New Report

Close