INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega blueman, već sam rekao da su kod ove dionice najzanimljiviji socijološki aspekti…
Inače, vrlo lijepa i sažeta rekapitulacija trgovanja i pisanja u posljednjih godinu dana.

Parafrazirat ću vas kolega frckavi pa ću reći:
Inače vrlo lijepa i sažeta kapitulacija cijene u posljednjih godinu dana.

A ljudi i dalje drukaju na rast.

Pa koliko moraš bit očajan da napišeš ovo: Sada tresu i posljednje dionice iz portfelja na cca 23 vani u nadi da će sutra ponovo uspijet rušit cijenu i jefitnije kupiti.

Pa kolega loris dobro je, shvatili smo, popušili ste i sad vam je krivo jer toliko pada a ne možete ni približno utopit svoje skupo plaćene dionice. Shvatite da svojim pisanjem nećete nikog nagovorit ni da kupi ni da proda, al da ste više dosadni s obranom polupropale firme, bogami jeste!

Nego, nema tu potpore na 20-22 kune kako neki misle. Da bi bolje dočarao šta slijedi s potporom na 20-22, opisat ću to sa par pojmova:
– vruć nož
– maslac

never surrender

Prognoza rasta ili pada dionica je vrlo nezahvalan posao i za najvece gurue, ali vidim da se ovdje mnogi ne libe biti veci i od najvecih.
Kako je jednom rekao M. Filipovic " samo u mojoj ulici ima 10 jacih od mene kada ih se pita"

Nelikvidnost nosi velike bolesti, a jedna od njih je i ovaj nacin komunakacije koji je posebno izrazen na ovoj dionici, kao da su na jednom mjestu svi najmanji dionicari crobexa.
ingra je sam kriva sto je dopustila ulazak malih na "velika" vrata, a trgovanje na pad tecaja je glavno nacelo malih i nespretnih dionicara.
Dvostruka korist je trgovanje s pozitivnom tendecijom rasta u kojoj se broj predmetnih dionica kolicinski ne favorizira ispred vrijednosti kapitala, te rast broja dionica je usporen, ali vrijednost znatno uvacana. Kod trgovanja na pad tecaja efekat je obrnut, a rupa koja nastaje ponekad i kobna za povratak gubitkom interesa svih ulagatelja.
Mnogi ovdje prizeljkuju ingru na 15 ili 12 kuna, ali povratak onda i nemoze biti brzi od toliko mjeseci.

Ili ti ga po narodni
Rast od 23 kn na 40 kn recimo (sot do jucer je bio minimum odnosno ATL) je 73%.
Danas se trguje za burek od 5%.

a posla ko u prici, samo frca dobit ingre.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Prognoza rasta ili pada dionica je vrlo nezahvalan posao i za najvece gurue, ali vidim da se ovdje mnogi ne libe biti veci i od najvecih.
Kako je jednom rekao M. Filipovic " samo u mojoj ulici ima 10 jacih od mene kada ih se pita"

Nelikvidnost nosi velike bolesti, a jedna od njih je i ovaj nacin komunakacije koji je posebno izrazen na ovoj dionici, kao da su na jednom mjestu svi najmanji dionicari crobexa.
ingra je sam kriva sto je dopustila ulazak malih na "velika" vrata, a trgovanje na pad tecaja je glavno nacelo malih i nespretnih dionicara.
Dvostruka korist je trgovanje s pozitivnom tendecijom rasta u kojoj se broj predmetnih dionica kolicinski ne favorizira ispred vrijednosti kapitala, te rast broja dionica je usporen, ali vrijednost znatno uvacana. Kod trgovanja na pad tecaja efekat je obrnut, a rupa koja nastaje ponekad i kobna za povratak gubitkom interesa svih ulagatelja.
Mnogi ovdje prizeljkuju ingru na 15 ili 12 kuna, ali povratak onda i nemoze biti brzi od toliko mjeseci.

"Trgovanje na pad tečaja"? Što je to točno?

Nije da ovo nema baš nikakve veze s Ingrom…..

http://www.finance.si/284708/Komac-najve%E8ja-brezposelnost-v-gradbeni%B9tvu-%B9ele-prihaja [cry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

slabo se nešto pikara ovdje-sutra blokada? vani sve zeleno

Danas bi mogli malo u zeleno? Ako krene na otvaranju gore odmah po asku a ako krene dole čekam do stabilizacije ili odbijanca.

neće uvijek biti ovako.

Danas bi mogli malo u zeleno? Ako krene na otvaranju gore odmah po asku a ako krene dole čekam do stabilizacije ili odbijanca.

Manji odbijanac unutar padajućeg trenda je moguć pa tako i ovdje, ali ne vjerujem da će ići preko 25 kn, a onda opet nazad [yawn]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

skok sa 22 na 25, ma turbo

A di je 45 pa 40 je dno, nije 37 je dno, nije 35 je dno, nije 30 je ATL, nije 27 je ATnemoze nize low, nije 25 je da ga ubijes ATLLL i nemoze nize mamu im konzorcijsku, nije 23 je zadnja i ovo su mafije, 22 mozda je ovo dno, 25-kakav rast svi su dobili.

Sto je dobio onaj koji je ulazio na ATL, ATLL, ATLLmamu im konzorcijsku, ATLL mafija a da ne kazem recimo 50 kuna ili 60 kuna

Al dobro je, zanimljiva ekipa.

Odlican post Blueman.To ja zelim da mi objasne.Recimo ,sada ingra skoci sa 22 na 25 i svi vicu: brutalan rast ovo ono…da,AKO SI ULAZIO NA 22! A sta je s onima koji su zaglavili na 50,40,cak i 30,jel i njima to brutalan rast?

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

kupite pa ste mirni, neće biti strašno ako možda padne još koju kunu jer će se brzo vratiti, a vi ćete sačuvati svoje zdravlje.
praćenje bez da ste je kupili izaziva velik stres, to je temelj za psihosomatske bolesti.

Pozdrav svima,
gospodin 333 potpuno dobro konstatirate problem, a kao i gospodin blueman.
Naime biko kakvka anliza ovog vrijednosnog papira izgubila je smisao jos kod tecaja od 40 kuna, a sve ostalo su probijene psiholoske barijere, a kao jedan od glavnih cimbenika raspolozenja ulagatelja.

mislim da su na ingri probijene i zadnje psiholoske okolnosti, a koje su preduvjet za bilo koji rast dionice.
ulagatelji na ovoj dionici su previse novaca izgubili, a povrat kroz tecaj od 22, 18, 15 ili 29 mislim da vise nije privlacan. Neki pomaci mogu se ocekivati kod tecaja od 40 i vise, a za to treba mnogo rana izlijeciti. Dodatni teret se ovdje postavlja cinjenica psiholoske barijere koja nemoze potaknuti ulagatelja na ulog , a time i povrat dionice u pozitivne okolnosti trgovanja. Kada traderi na broj dionica osijete da je dno dovoljno nisko ili da imaju dovoljan broj dionica za njen rast isti nece biti moguc.
Ova dionica bez obzira na kojoj margini zakljuci svoj pad, a nevezano za poruku glavne skupstine, dugo vremena ce se nalaziti u stagnaciji ili minimalnom rastu , a iskljucivo negativnom raspolozenju ulagatelja kao rezultat trgovanja malih neiskusnih dionicara. Tada i ja u ovu dionicu ulazim nevezano za cijenu vec minimalni pozitivan period u nizu od min. radnog tjedna, a uz moje iskustvo to ce biti oko veljace iduce godine.
Ono sto mozda treba naglasiti je ideja vodilja tradera na ovoj dionici koji su odlucili sami sebi dijeliti dividendu, ali u dionicama. Medutim to je samo virtualna marza koja okvir trgovanja predmetnom dionicom s 300-200, pa 200-150, 150-100, 100-40, 40 naprema cca 12 ostavlja prostor trgovanja izmedu tečaja 20 i 10 u konacnici na jaku dugo vremena.

oprostite na smetnji, ali da ne zaboravim;
citam unazad da se dosta pozivate na vrijednost ingrine imovine !
da li je netko izracunao bruto rentabilnost ukupne imovine ili poznatije du pontov sustav pokazatelja ?
mozete se i osloniti na kraci izracun rg ili rentabilnost vlastitog kapitala odnosno ukupna rentabilnost dionica, a koji u svakom izracunu daju pozitivan ekvivalent trazenog postotka .
nemojte zaboraviti ukljuciti i keoficijent fiksne zarade po nekretnini, a u koliko vam je tesko odrediti u ovo slucaju vrijednost sportsko rekreativnog objekta uzmite etalonsku vrijednost kao kod sudskih ovrha koja je u visini knjizenja fiksne imovine, a postoji li kupaca ili ne ispod koje se ne moze ici.
kada bi sportski objekt izdvojili kao cijelinu nevezanu za vlasnistvo ili ingru, vrijednost se znatno uvecava kod koeficijenta obrta imovine izvan bez faktora zaduzenosti ili ciste kupnje objekta.

New Report

Close