bananarama@ ako si tako siguran u svoju investiciju INGR , zasto imas potrebu po cjeli dan ovdje uvjeravat sebe i ostale u tvoju odluku….?????
dug-1,x mlrd kuna
imovina – Arena 7,5 mil eur na 27 god sa kamatom od 8%-cca 82 mil eur cca 600 mil kuna
Rupa 500 mil kuna
Ostalo- lapad, zgrada
Koliko moze vrijediti???
500 mil kn.
Ok
KApital=0
dug-1,x mlrd kuna
imovina – Arena 7,5 mil eur na 27 god sa kamatom od 8%-cca 82 mil eur cca 600 mil kuna
Rupa 500 mil kuna
Ostalo- lapad, zgrada
Koliko moze vrijediti???
500 mil kn.
Ok
KApital=0
Kolega, sukladno revizorskom izvješću, Ingra cjeni Arenu na 900 mil. kn (stavak 18). Vi ste izračunali cca. 600 mil. kn. A svi smo vidjeli kako je prošao pokušaj prodaje.
Lapad procijenjuju na cca 300 mil. kn (stavak 19) s time da je tu i zalog kao osiguranje za kredite banaka u iznosu od 283.083.000 kn.
Zgradu procijenjuju na 80 mil. kn. I zgrada i nekretnine su dane kao garancija za kredite i zajmove (stavak 12)
Sve obveze prema financijskim institucijama sa navedenim zalozima su u stavci 24.
bananarama@ ako si tako siguran u svoju investiciju INGR , zasto imas potrebu po cjeli dan ovdje uvjeravat sebe i ostale u tvoju odluku….?????
U pravu si, ali zar isto ne vrijedi i za sve one koji tvrde da ovu dionicu nemaju i da je ne misle kupiti, ali po cijele dane svih ovdje uvjeravaju da ingra ništa ne vrijedi i da ide u propast.
Dokle god se dug prolongira jer se nema za vratitii pitanje je da li ima igdje kapitala.
Pustite ATH, to nista ne znaci, apsolutno nista.
I da je 1% toga.
Firma nemoze vratiti dugove
Nabrojite mi jednog građevinara koji nije zadužen. Drugi samo mudro šute i ne pokušavaju napraviti reprogram, pa kada puknu biti će svega. Na jednoj strani je dug a na drugoj strani je imovina.
Ingri je dužna država i Zagreb, a ingra je dužna bankama.
ingra ima puno velikih ulagača koji će uložiti dodatna sredstva prije nego da im propadne već uloženo.
ingra je vrlo ugledan firma u arapskom svijetu sa bogatim referencama.
ingra ne ovisi samo o poslovima koje joj dijeli država.
ja vjerujem u ingru i zato sam kupio dionice i bez obzira trpim gubitak i čekam bolje dane.
[/quote]
-Tu leži poanta.POVJERENJE.
-Ako imaš dovoljno povjerenja (firma,uprava,rezlultati..etc.etc.) ulažeš, a ako ti ponestane povjerenja (kao npr.bluemanu) ne ulažeš, čekaš signal povjerenja (opet blueman,jer nas stalno prati i blati i traži dlaku u jajetu da ne uloži sada.)
@inverter
-Kolega, nitko nije siguran u ništa, pogotovo ne u investiranje u dionice, ali, no risk-no profit.
ps.Jeste li sigurni u održivost kapitalizma, jeste li sigurni da je privatno vlasništvo neotuđivo ?
-Kolega, sigurna je jedino smrt, ali čak i to postaje upitno.
INGRA nije loša kompanija – naročito za bagatelu koja se sada nudi.
Ima sitnih financijskih problemčića ali tko ih nema, a za razliku od nekih ima i imovinu kojom garantira povrat dugova.
I ovo s reprogramom je odlično i za Ingru ali i za Investitore.
Ne bi bilo dobro da se proda nešto od imovine a onda to ode na plaćanje obveznica, bolje to iskoristiti u nekim od potencijalnih poslova. I bilanca će puno ljepše izgledati – dugotrajne obveze pokrivene s dugotrajnom imovinom.
Bolje da su se sada odlučili nego čekali zadnji trenutak.
Sebe sam odavno uvjerio, trenutno zelim Vas razuvjeriti! LP [thumbsup]
Osim toga ja sam i dionicar Ingre, i red je da lijepo pisem o firmi ciji sam dionicar.
Veci su problem oni koji nisu dionicari Ingre i ne zele to biti, a gube vrijeme pisuci po cijele dane. [kiss]
Kolega, sukladno revizorskom izvješću, Ingra cjeni Arenu na 900 mil. kn (stavak 18). Vi ste izračunali cca. 600 mil. kn. A svi smo vidjeli kako je prošao pokušaj prodaje.
Nitko osim najužeg vodstva INGRE nije vidio kako je prošao pokušaj prodaje. Oni što mi znamo jest da Arena nije prodana, a zašto, možemo nagađati.
INGRA nije loša kompanija – naročito za bagatelu koja se sada nudi.
Ima sitnih financijskih problemčića ali tko ih nema, a za razliku od nekih ima i imovinu kojom garantira povrat dugova.
I ovo s reprogramom je odlično i za Ingru ali i za Investitore.
Ne bi bilo dobro da se proda nešto od imovine a onda to ode na plaćanje obveznica, bolje to iskoristiti u nekim od potencijalnih poslova. I bilanca će puno ljepše izgledati – dugotrajne obveze pokrivene s dugotrajnom imovinom.
Bolje da su se sada odlučili nego čekali zadnji trenutak.
Uzalud vam trud kolega. Sada će se pojaviti standardni pljuvači i kolege sa više nickova, pa udri.
Još jednom vas uvjeravam da je razlog ovom rušenju ingre namjerno rušenje margina od strane hijena na zse.
Jedno je kada upadnes u probleme a znas na sto je otisao dug (tipa Dioki za postrojenje) pa se imas cemu nadati.
Drugo je kada upadnes u probleme a imas kvartalni prihod od 20 mil kuna.
Bas me zanima sto ce biti sa prihodima u 2 kvartalu 2010???
Bolnica Alžir???
Pogledajte malo bilancu hgspota i njegov omjer duga i imovine, pa će vam sve biti jasno.
ako je hgspot preživio i banke i veliki ulagači u su ga pristale održavati na životu nevidim razlog zašto se ingri nebi raprogramirao dug i omogućilio normalno poslovanje, pogotovo što je imovina ingre visoko vrijedna.