Na INGR-R-A sve uzbudljivije…pa to nalozi praše sve u 16!
A tek je sreda….a di je još petak?!
Božek pomagaj!
[pray]
Kolega,
nisam razumio ovaj dio sve u 16? Jeste mi mislili da su nalazi na 16kn? To je otprilike cijena 2 bureka u Novskoj.
Kada se samo sjetim da se za ovu dionicu moglo pojesti kila bijele ribe u restoranu. Naravno, poslije stock splita. Prije stock splita si mogao za 3 dionice solidan auto kupiti.
Držite se kolege, biti če tu još dosta stresa
[/quote]
bude li krenulo ispod 20 kn ,biti će raspašoj,nikakvih 16 kn i potpora neće zadržati rasprodaju.
skakutati će kao Đakovština prema nizinama.
16. Ukupno povećanje ili smanjenje kapitala + 424.340.000,00
…???…što je to???…to nitko nezna što je…da je ispred – bilo bi već bolje???… [rolleyes]…
ma neka samo pada…bit ce i opet jeftine kupnje…a ovo je sada i kao kad pecas ribu…sve je u strpljenju…samo sto i sada velika riba jede malu ribu…jel tko ikad cuo za neki obrnuti slucaj ?!
[/quote]
Da pirane, samo su one puno agresivnije nego "mali" dioničari na INGR-i, a da ne kažem 100 puta složniji…zadnji izlaz mi bio na 25, 50 jučer , i više nema jedino kada se okrene 1x… [sad]
Sretno trebat će Vam….
[/quote]
hm, da…kad navale male pirane…a povijest kaze da ce se jednom to opet morati dogoditi…no sigurno ne i sada na ovim razinama…i zato pirane, dobro dosle kad za to opet dodje vrijeme…
…???…što je to???…to nitko nezna što je…da je ispred – bilo bi već bolje???… [rolleyes]…
[/quote]
očito je Arena unijeta u temeljni kapital – ništa bitno osim što pokazuje da joj je vrijednost puno manja nego se ovdje špekuliralo….
nego, vidimo kako se nakon iskrcaja preko 1000 komada po bidu s 1 dionicom cijena umjetno diže gore da se zavara neiskusne.
zato HANFA, tražimo i ovdje vašu reakciju kao kod DKVS jutros [thumbsup]
p.s. padom ispod 24 kn otvara se potencijalni novi val margina po bidu [bye]
p.s. padom ispod 24 kn otvara se potencijalni novi val margina po bidu bye
…i tu bi hanfa mogla provjeriti tko ruši margine-ili je to za Interpol jer i hanfa maže oči sa DKVS a propušta važnije stvar…kriminal delux…no ima i za njih pravedni sud-samo polako…
Filija, tu su ti kontakt podaci od Intepola: http://www.interpol.int/
A ako ni oni ne žele ništa napraviti, prodaj stotinjak dionica, kupi jaki reflektor, nacrtaj obris šišmiša na njemu, upali ga i usmjeri prema noćnom nebu…
Ne provjerava Hanfa DKVS, nego ZSE.
Dug INGRE je preko 800 milijuna, vlasnici Obveznica su pristali prolongirati dug na 5 godina uz hipoteku Arene Zagreb, a toliko o njenoj vrijednosti.
Znači ako INGRA ne vrati dug vlasnicima duga ostaje Arena .
Zaključak , INGRA od 16.07.10. više nema duga, samo teoretski !
.. ako objave da nema bankrota, ja osobno ću onda razmisliti o kupnji, ovisno o prilikama. upside se sigurno neće iscrpiti u prvom mahu, a rizik sam minimalizirao.
Nije problem sam bakrot/stečaj nego to što ovaj pokušaj prolongiranja obveznica govori da je Ingra u gadnoj gabuli i čak da uspiju prolongirati dospjeće, time su samo uhvatili malo zraka da ne potonu. Međutim, zaduženost Ingre će se time dodatno povećati i narednih godina Ingra će raditi samo da vrati silne nagomilane dugove, pa je nekakvu dobit i uspješno poslovanje iluzorno očekivati.
Problem je i što ovakvih zaduženih građevinara u HR i svijetu ima koliko hoćeš i nitko nije lud ovdje se zalijetati u preuzimanje, jeftinije je sačekati stečajeve građevinara i onda će veći igrači kupovati njihove strojeve i opremu na velikom diskontu, a radnike preuzeti za male plaće. To je surovi kapitalizam koji bismo i mi ovdje trebali naučiti jer od emocija prema dionicama se ne živi, to je također samo surovi biznis [embarass]
[/quote]
generalno me baš briga šta će bit s tom firmom, zanima me samo bounce nakon objave da neće biti stečaja. a ovaj drugi dio posta je čisto genijalan, očita implikacija *prenapuhanog* građ sektora sagledana iz prave perspektive [thumbsup]
iako ja osobno imam pozitivno mišljenje o toj firmi koje počiva na dvije ideje.. jedna je da si kontam da imaju neko znanje (koje bi moglo i otići za većom plaćom) .. a druga da mi se sviđa orijentacija na ta tržišta koja su si odabrali (hm, mozda pak nisu ni jedini) ..
dakle, nakon pogleda na gledalicu čini se da ingra nema dna 🙂
Dug INGRE je preko 800 milijuna, vlasnici Obveznica su pristali prolongirati dug na 5 godina uz hipoteku Arene Zagreb, a toliko o njenoj vrijednosti.
Ovo sam napisao samo za onoga koji je prodao 600 kom po 23,58, bravo majstore.
cemu ovakva rasprodaja??????ko je tu lud,biti ce da sam ja koji sam jos kupio po 25,00!!Vise nisam pametan,,sta raditi ljudi moji???
Ovo sam napisao samo za onoga koji je prodao 600 kom po 23,58, bravo majstore.
[/quote]
Zadnja cijena je 23,60.