zapravo, s obzirom kakvoj su korekciji tržišta, rekao bih da se ova dionica još dobro i drži. meni se čini da cijelim putem dolje netko ovo kupuje najviše što može.
trenutno najzahvalniji indikator bi bila TA snage dowside trenda 🙂 paa..ako je to u nečijoj moći i volji, meni bi bilo drago to pročitati, ono iz zadovoljstva da sutra znam kaj se događa.
najtočnije ćeš znati što se sutra (danas) događa,je da gledaš u gledalicu od 10 do 16
trenutno najzahvalniji indikator bi bila TA snage dowside trenda 🙂 paa..ako je to u nečijoj moći i volji, meni bi bilo drago to pročitati, ono iz zadovoljstva da sutra znam kaj se događa.
INGRA do kraja srpnja i kraja godine :
1. 17.sprnja službena objava prolongiranog duga za 5 godina uz redovnu kamatu, ništa extra
2. Dokapitalizacija i/ili dokup dionica
3. Prve objave poslova u Iraku
4. INGRA ide u kolovoz konsolidirana s puno novih planova
5. Krajem godine sama ili u konzorciju THNK i/ili DLKV kupuje i/ili objavljujem kupnju IGH-a
pod 6. Preuzima i Todorićevo carstvo
i pod 7 al to još nisam siguran,i INA bi mogla biti ingrina
.. ako objave da nema bankrota, ja osobno ću onda razmisliti o kupnji, ovisno o prilikama. upside se sigurno neće iscrpiti u prvom mahu, a rizik sam minimalizirao.
Nije problem sam bakrot/stečaj nego to što ovaj pokušaj prolongiranja obveznica govori da je Ingra u gadnoj gabuli i čak da uspiju prolongirati dospjeće, time su samo uhvatili malo zraka da ne potonu. Međutim, zaduženost Ingre će se time dodatno povećati i narednih godina Ingra će raditi samo da vrati silne nagomilane dugove, pa je nekakvu dobit i uspješno poslovanje iluzorno očekivati.
Problem je i što ovakvih zaduženih građevinara u HR i svijetu ima koliko hoćeš i nitko nije lud ovdje se zalijetati u preuzimanje, jeftinije je sačekati stečajeve građevinara i onda će veći igrači kupovati njihove strojeve i opremu na velikom diskontu, a radnike preuzeti za male plaće. To je surovi kapitalizam koji bismo i mi ovdje trebali naučiti jer od emocija prema dionicama se ne živi, to je također samo surovi biznis [embarass]
1. 17.sprnja službena objava prolongiranog duga za 5 godina uz redovnu kamatu, ništa extra
5. Krajem godine sama ili u konzorciju THNK i/ili DLKV kupuje i/ili objavljujem kupnju IGH-a
Dokapitalizacija i/ili dokup dionica? Kakve veze ima jedno s drugim? Kako "dokup dionica" pomaže Ingri?
Kako će Ingra financirati preuzimanje IGH? Dokapitalizacijom? "Dokupom" sigurno neće.
Ili si mislio da će možda izdati novu obveznicu? Možda sad, kad dogovaraju odgodu dospijeća ove obveznice, dogovore i povećanje izdanja iste, ha?
pod 6. Preuzima i Todorićevo carstvo
i pod 7 al to još nisam siguran,i INA bi mogla biti ingrina
[/quote]
8. Chuck Norris postaje predsjednik Uprave
…ovdje se piše kao da INGRA trenutno NE RADI NIŠTA i kao da nema NIKAKVIH MATERIJALNIH DOBARA i kao da posluje IZ BARAKE…i ima SAMO DUGOVE…svašta…
filija @ radi radi….krpa dugove na sve strane ….. [rolleyes]
"gismund"
Na kraju svakog svog komentara pišeš pozitivno, a komentari su negativni, nešto kao Jadranka jučer na dnevnik+, jako puno govori da ništa ne kaže, eventualno da će Todorića ovrhama poćetu tjerati na plaćanje.
Koja tvrtka na ZSE, osim neprirodnog HT, nije pod kreditnim aranžmanom ?
Što će biti ako u tih 5 godina počeka prodaju Arenu za očekivani novac ?
frckavi
IGH će biti dovoljno povoljan da ga mogu kupiti, za razliku od INGRE oni šute o svom stanju koje će ga samo poklopiti, a nekako mi se čini da Juri i to odgovara, dok Igor ide na konsolidaciju tvrtke.
…ovdje se piše kao da INGRA trenutno NE RADI NIŠTA i kao da nema NIKAKVIH MATERIJALNIH DOBARA i kao da posluje IZ BARAKE…i ima SAMO DUGOVE…svašta…
1 kvartal 2010-prihodi 23 mil kuna.
Al se prasi od posla.