INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/luetic-ingra-je-prezaduzena,-ali-njezin-bankrot-ne-odgovara-investitorima,84328.html
Ne odgovara ni meni! [lol] [thumbsup]

Ako me pamćenje dobro služi sjećam se da su sve negativne stvari vezane uz Ingru bile poznate već i dok je cijena bila na 40 kuna. Od tada se ovdje nije ništa novo desilo, osim što je cijena silom BK isforsirano srušena za cijelih 15 kuna. Potpomoglo je tome i opći pad svjetskih burzi, špekulacije malih u stilu prodam danas i kupim sutra jeftinije, a o marginima da i ne pričam.

[rolleyes]

Ako me pamćenje dobro služi sjećam se da su sve negativne stvari vezane uz Ingru bile poznate već i dok je cijena bila na 40 kuna. Od tada se ovdje nije ništa novo desilo, osim što je cijena silom BK isforsirano srušena za cijelih 15 kuna. Potpomoglo je tome i opći pad svjetskih burzi, špekulacije malih u stilu prodam danas i kupim sutra jeftinije, a o marginima da i ne pričam.

[rolleyes]

Kolega prvo je krnulo rušenje sa glavnom namjerom pucanja margina. Kada su margini počeli pucati sve je krenulo samo od sebe i svaki dan se sve više i više povećavalo. trebalo je smao prodati u dogovoru sa ostalim djelom konzorcija, a nakon toga čekati dno i ukrcaj po smješnoj cijeni.
sve je ovo režija uz pasivno promatranje fodova jer su očito fond manageri dio konzorcija.

Stalon se trubi o zaduženosti ingre ali se istovremneo ne uzima u obzir zadužensot cijelog sektora koja je uistinu velika, ali ingra uopće nije najzaduženija. Šiju je igh i naročito šampion zaduženosti viadukt 438 %. skoro 50 % zaduženiji od ingre pa nikom ništa i nema priča o stečaju.

Za dodati je još samo to da je najmanje zadužen građevinar igh sa 248 % u usporedbi sa ingrinih 310 %

Dva dana trubim o oveme : http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/luetic-ingra-je-prezaduzena%2c-ali-njezin-bankrot-ne-odgovara-investitorima,84328.html

, a vi me samo častiti s 1%. Naravno bez argumenata ništa vam drugo niti ne preostaje.
——————————————

U krizi svake zemlje samo građevina i prehrana dižu gospodarstvo, a ako Vlada padne i dođe Čačić upravo to će i pokrenuti.

Osim toga EU je stavila naglasak na gradnju EU elektrana i osigurala 100 milijardi Eura, a neki genijalac me ovdje pitao kakve veze to ima s INGROM ( prezaduženom ) , a što da mu odgovorim , dan je lijep.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

@loris bravo! nema šta pogađaš za pop….t! [thumbsup]

///

gornje je copy&paste iz članka objavljenog danas na seebizu … (sažetak: ingra je prezadužena, ali investitorima niije u interesu da bankrotira) …

a mali heronnje, samo se vi igrajte i dalje ….

pozz zajednici (posebno mr tigrusu … "brutalni kapital" … ;-))

kolega Starmaster, Brutalni Kapital uzvraca pozdrave.

samo bi napomenuo da sam jednog svog prijatelja uputio da stedi novce, ne investira u nista i sjedi u dolarima.

ps. kolega je htio uci u jednu investiciju – biznis.
a ja sam rekao – pricakaj malo – kupiti cemo dionice na dnu i izracunao mu koliko dionica ingre moze kupiti i konacno zaraditi ukoliko cijena ingre padne na 1 kn.

nista od inveszticije – biznisa
[wink]

INGRA do kraja srpnja i kraja godine :
1. 17.sprnja službena objava prolongiranog duga za 5 godina uz redovnu kamatu, ništa extra
2. Dokapitalizacija i/ili dokup dionica
3. Prve objave poslova u Iraku
4. INGRA ide u kolovoz konsolidirana s puno novih planova
5. Krajem godine sama ili u konzorciju THNK i/ili DLKV kupuje i/ili objavljujem kupnju IGH-a

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

[rolleyes]

Kolega prvo je krnulo rušenje sa glavnom namjerom pucanja margina. Kada su margini počeli pucati sve je krenulo samo od sebe i svaki dan se sve više i više povećavalo. trebalo je smao prodati u dogovoru sa ostalim djelom konzorcija, a nakon toga čekati dno i ukrcaj po smješnoj cijeni.
sve je ovo režija uz pasivno promatranje fodova jer su očito fond manageri dio konzorcija.
[/quote]

Kao prvo, treba definirat šta je to "ukrcaj na smješnoj cijeni". Smješna je nekima bila cijena i 40 i 35 i 30 kuna…a isto tako može bit nekom smiješna na 20…15…

Kao drugo, očito je da postoji gadan problem kad dionica s vrijednosti 40 kuna ( koju su već tada mnogi ulagači na ovim stranicama percipirali jako niskom ) padne u kratkom vremenu za još 40 posto. To nije smiješno.

Ja bih se u svakom slučaju duboko zapitao šta se događa unutar same firme, a ne šta se događa s kojekakvim marginima. Margini su ovdje očito priča za malu djecu i sumnjam da se njima može postići ovakav efekt pada.

Jer ako jedna firma, koja ima izlistane dionice na burzi, živi i preživljava samo na način da refinancira kredite čije rate ne može vraćati redovito i da to garantira praktički jednom jedinom nekretninom…pa stvarno bi se zapitao šta očekujem i od te firme i od tih dionica.

never surrender

INGRA do kraja srpnja i kraja godine :
1. 17.sprnja službena objava prolongiranog duga za 5 godina uz redovnu kamatu, ništa extra
2. Dokapitalizacija i/ili dokup dionica
3. Prve objave poslova u Iraku
4. INGRA ide u kolovoz konsolidirana s puno novih planova
5. Krajem godine sama ili u konzorciju THNK i/ili DLKV kupuje i/ili objavljujem kupnju IGH-a

Što god da uzimaš ne čini ti dobro…

ali ja bas ne kuzim ovu postavku da fondovi dump’aju cijenu..

definitivno će velika ponuda srušiti cijenu. ali time da će onda ako odluče kupiti nazad, opet generirati suprotan trend. u prosjeku neće ništa zaraditi ili nešto mizerno malo od kako ih onaj nazvao neupućenih amatera. mislim (fondovi) jedni će drugima prodavat i onda to isto kupovat jedni od drugih. suma nula na kraju.

logičnije mi je da se tu radi o nekom risk managementu. ono, prodaj koliko možeš za cijenu za koju možeš u očekivanju bankrota. poslje ako ne bude bankrota uleti opet, ako bude spasio si kaj se spasiti dalo.

mislim ovo je sasvim normalan trading pattern za ovakvu firmu.. ako objave da nema bankrota, ja osobno ću onda razmisliti o kupnji, ovisno o prilikama. upside se sigurno neće iscrpiti u prvom mahu, a rizik sam minimalizirao.

New Report

Close