"frckavi"
Uprava INGRE ima 10,17%, pa ni da je Igor želio prodati nije mogao 20-30%. – činjenica
Igor je od 17.07.10. najavio osobni dokup dionica ili dokapitalizaciju. – iz medija
Rekao je Igor puno toga, al malo napravio!(naravno malo u pravom smjeru)
Mada ima raznih obrata i različitih gledišta budućnosti ….krvavi ste s tim ocjenjivanjem ….
svaki pozitivni pogled je jedinica a svaki loš prek 70 % ……sve pesimist na pesimistu …
najlakše je reći ode sve u 3pm …i faca si …..pametan do neba …..
kolega blueman ima pravo ….da se u padajućem trendu vidi da top rasprodaje nastala bi panika i znamo kud bi odvelo …. možda su ipak taoci ….ili optimisti vizionari :-))
danas opet tekst da građevinare čeka JOŠ gora budućnost ….nekom paše jako sijati paniku ….sad bu pulo kinesko tržište nekretnina hahaha…..
svi građevinari su na "SCHLUSSVERKAUF"-u …..
http://www.poslovni.hr/vijesti/prezivjet-ce-samo-najpripremljeniji-151918.aspx
…Igor zna znanje, ali sve polako, po redu…nije on od jučer…za 1-2 godine će mnogi plakati što su na ovim cijenama prodavali umjesto da su kupovali…žao mi je marginaša-njih su umjetno(bezosjećajno) srušili…
EU komisija prošli tjedan odbrila 100 milijardi Eura za ravoj hidro, vjetro i sunčevih elektrana.
Ono što je posebno kroz povijest iskušano i uvijek primjenjeno je upravo činjenica da u svim kriznim vremenima od 1929 gospodarstvo izvlači upravo Građevina i prehrana u svim zemljama u krizi.
Nije mi jasno da netko ima oprečno stajalište po tom pitanju .
Ne znači da će to biti INGRA, ali jedan ili više od naših građevinara biti će sigurno .
EU komisija prošli tjedan odbrila 100 milijardi Eura za ravoj hidro, vjetro i sunčevih elektrana.
Kakve to veze ima s prezaduženom ingrom koja duguje 800 milijuna kuna??? [cry]
…Igor zna znanje, ali sve polako, po redu…nije on od jučer…za 1-2 godine će mnogi plakati što su na ovim cijenama prodavali umjesto da su kupovali…žao mi je marginaša-njih su umjetno(bezosjećajno) srušili…
Iste gluparije pisao si i navlačio ljude da kupuju ingru po 40 kn. Sramotno!
‘Dionicom se ovih dana trguje po cijeni između 24 i 25 kuna pa rast od jedne kune nosi zaradu od 4 posto na dnevnoj razini koja nije mala”, pojašnjava Luetić. To je prilika za špekulante, među kojima ima mnogo malih ulagača koji zbog relativno male cijene dionicu Ingre mogu priuštiti.
”Ingra će vjerojatno i dalje ostati među najtrgovanijim dionicama na burzi, pogotovo zbog špekulanata koji se igraju bez ikakve analize”, zaključak je Luetića.
///
gornje je copy&paste iz članka objavljenog danas na seebizu … (sažetak: ingra je prezadužena, ali investitorima niije u interesu da bankrotira) …
a mali heronnje, samo se vi igrajte i dalje ….
pozz zajednici (posebno mr tigrusu … "brutalni kapital" … ;-))
[/quote]
A zakaj sramotno ?
pa 40 ili 6000 prema splitingu je neka cijena da se treba sablažnjavati ?
na 10% od ATH je prenapuhana cijena ?
Ma daj …sramotno je to kontra drukanje….prije 2 godine ste svi svršavali na Ingru a sad nikom ne valja ?
to je sramotno ….kolega …
[/quote]
I kad je cjena bila 40kn on je isto pisao kao i sad kad je cjena 25 i nije mi jasno zašto je to sramota
ako netko vjeruje u ovu firmu, i kako bi on to mogao znati da će cjenu dijonice drhtavci spustiti na ove razine?? Vjerovao je prije a vjeruje još uvjek da će se ingra izvući to se vidi iz njegovih postova da je oll in inače nebi konstantno pisao pozitivno o ovoj dijonici već bi kao i večina ljudi na ovom forumu pisala kako im paše u tom trenu!! I kao drugo što me smeta a često se spominje a to je da po mom mišljenju ničije drukanje nije (ili barem nebi smjelo) utjecati na kretanje ove dijonice, jedini drukeri a koji izgleda imaju nekog utjecaja na več otprije spomenute drhtavce su neki od
NOVINARA posebice portala seebiz!!!!
[lol]
Uglavnom mislim da bi nam se crobi sutra napokon mogao zazeleniti a ingricu očekujem tamo negdje
na 27-28, čisto da nam se malo smanji minus u portfelju iako ja ovu dijonicu nedam ispod 200kn
i to pod uvjetom da mi hitno zatreba novac!
lp
Mislim da INGRI netreba previše vjerovati sve dok je Igor gazda. Nije da se bojim da će propasti, nego bi oporavak mogao biti jako spor i isplativ tek na jako duge staze. Dolazak nove uprave omogućio bi da se situacija sagleda iz jednog objektivnijeg kuta, te da se isprave grijesi trenutne uprave.
Što se mene tiče, ovaj tjedan budem odlučio dali ulazim ili ne.