INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Eto bas citam, konkurencija objavljuje svjeze vijesti (—> http://www.vecernji.hr/biznis/igh-izraelu-sudjeluje-projektima-vrijednim-6-mlrd-eura-clanak-161620)…a ovi ovdje jos nis…i sad jel se tu radi o nesposobnosti, zavjeri ili mozda necem trecem…stvarno jadno da jadnije zbilja vise ne moze…

Optimist - loše informirani pesimist

znaći sutra opet blokada na igh-a ili?

ne znam, dug mi je period te 4 godine, a osim toga spominje se da igh samo surađuje sa izraelcima. Dakle moguć po meni lagani rast

Ovakva niska cijena ingre služi samo za dokup a ne prodaju, kažem, građevinari če predvoditi
izlazak Hrvatske iz krize! Pa valjda cemo čitati i o Ingri ovakve vijesti kao od konkurencije!!
Uskoro, uskoro…
lp

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

A evo i o cemu jutros raspravljase neke kolege sa topica "Best buy – komentari i analize" i to nesto prije pocetka trgovanja…a sad sudeci po ovom danasnjem danu te mogucem zahtjevu za jos 5. godina odgode isplate obveznica…?!?…ocito da je (ne)likvidnost postala isuvise velik problem…a sindicirani vise nitko niti ne spominje…

A da ni je stečaj za Ingru ipak malo preteška riječ?

kriza+dugovi=nelikvidnost
nelikvidnost=blokada računa
blokada računa=…….. upištite sami

Realno moguće.Ne vjerujem,ali ne bih se kladio.
Gornji scenario prijeti nizu firmi u Hrvatskoj.Nažalost.Tko preživi biti će jači.
[/quote]

Nevidim što je toliko loše što se Ingra više od godinu dana prije dospijeća obveznica pokušava unaprijed dogovoriti sa investitiorima o produljenju dospijeća. Alarmantno bi bilo da je dospijeće u narednom mjesecu pa da se ide sa takvim zahtjevom. to je sasvim normalan i čak pozitivan potez jer
pokazuje ozbiljnost uprave koja pokušava "dogovorom" sa velikim investitorima osigurati normalno poslovanje. Dogovor sa ulagačima u obveznice je sigurno i preduvjet za sindicirani kredit koji u tom slučaju treba biti puno manji nego u slučaju da dospijeće obveznica bude nagodinu.
Hrvatima ništa što je Hrvatsko nevalja pa tako u svemu nastoje naći nedostatak i pljuju po svemu što je Hrvatsko. Kako čujem Atlantic je kupio Drogu. Sada očekujem neviđeno pljuvanje po Tedeschiju i pad cijene Atlantica. Da je Droga kupila Atlantic to bi za većinu kolega na ovom forumu bilo strašno dobro i pozitivno, samo da Hrvat nije gazda.

http://www.poslovni.hr/vijesti/ingri-predah-do-novoga-kredita-151541.aspx

Ingri predah do novoga kredita

realno stanje stvari u Ingri, članak je na mjestu.

…opet kupovanje vremena…a od novih poslova izgleda jos nista…osim drzanja ‘pacijenta’ na aparatima…naravno s neizvjesnim ishodom…a ako nema novih poslova nema nade niti u pozitivna izvjesca…a sto to moze znacit za cijenu ne treba niti spominjati…

"Financijaši pak smatraju da je u ovome trenutku osiguranje nove financijske injekcije za Ingru manji problem od realizacije novih projekata i njihovoj prodaji. …Ingra velike nade polaže u projekte na bliskoistočnom tržištu…valja očekivati da će se nešto od tih projekata uskoro realizirati…"
…bla, bla, bla…

ne znam, dug mi je period te 4 godine, a osim toga spominje se da igh samo surađuje sa izraelcima. Dakle moguć po meni lagani rast

Jure Radić je dobio posao u Izraelu.
Oppenhaim im je bliži pa neznam kako INGRA nije dobila taj posao.
Ono što je bitno za oba, izraelci nikada ne propadaju.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

jučer je defintivno krenuo novi val pucanja margina na 27 kn (u par minuta iskrcano je 12.000 komada), a pitanje je koliko će zbog niske cijene zaključne cijene od 26,35 kn još desetina tisuća komada biti istreseno danas i sutra po bidu zbog margina.
ovdje majstori očito igraju upravo na tu kartu – sruše cijenu nisko, izazovu pucanje prvih margina, a onda kad dođe do pada i lančane reakcije novi popucali margini nastavljaju rušiti cijenu.

samo nebo zna dokle će ići pad ovaj puta? Do 25 kn? Ili niže, možda do 23 kn?

Dajte ljudi koji imate margin na Ingri riješite to nekako jer ovome se ne vidi kraja, ovako možemo i na 15 kn [angry]

Jure Radić je dobio posao u Izraelu.
Oppenhaim im je bliži pa neznam kako INGRA nije dobila taj posao.
Ono što je bitno za oba, izraelci nikada ne propadaju.
[/quote]

Ti loris čak ne znaš djelatnosti IGH i INGRE. Nevjerojatno……..
O čemu bi ti rado pisao na ovom forumu?
Otvori novu temu na pr.: “Djetna kuhinja za ulagače pod stresom”…..ili nešto slično.

marcello

Ako je vjerovat tehničkoj analizi, imamo divergenciju pozitivnu izmedju Stohastike i cijene.
(naravno isto vrijedi onda i za rsi – cijenu i ostale momentum indikatore)
Plus dodatno = > lupamo u volatilnost.

Ali,
već sam se naučio do sada da na pojedinačnim dionicama,
pogotovo hrvatskim dionicama, tehnička može imat nikakav skoro efekt,
pa se ograđujem.

Ali,
stavljam tu informaciju ako postoje oni koji nisu primjetili, možda nekome pomogne
u procjeni.

Meni osobno da samo vidim graf, a da ne znam koja je firma i koja je tržište
bi ovo izgledalo kao bottom sad,…. no već sam se jednom prevario pa ….

U svakom slučaju,
Sretno svima.

Obey Ferengi Rules of Acquisition

New Report

Close