I HT je danas pao više od INGRE, a što jasno potvrđuje budući trend ovih dionica
jedan ugledni TA guru s ovog foruma mi je javio da će ingra rasti.
rekao je da ingru očekuju godine RASTA…
nadam se da shvaćate, zamolio me da ostane ostane anoniman, kao i svi PRAVI dobrotvori.
iz prva sam bio pomalo skeptičan, zašto bi vjerojao nepoznatoj osobi na internetu?
zato sam odlučio nazvati brokera, koji je potvrdio njegove prognoze i rekao da potpisuje tu analizu.
naravno, kad bi od brokera naručio analizu da bi morao i platiti, ali potvrdni odgovor je najmanje što za mene može učiniti besplatno! [thumbsup]
kolega, jesi ti vratio onaj margin koji imas sa ingrom ?
jesi svjestan da te to moze jako skupo kostati?
i da ces gotovo sigurno izgubiti?
polako, pa kolegi se ne žuri. Konzultirao se i potvrdili su mu godine rasta.
Neznam kojim dionicama vi raspolažete, ali u Crobex10, danas, od INGRE su prošli bolje samo KOEI ( koji čuva Aureus Fond ), ETK i INA, a ovaj trend će se sada kad je načet i nastaviti, te nevidim razlog da ismijavate guru-a i brokera "konzultanta" kada su vaše dionice danas imale slobodan gotovo vertikalni pad. [kiss]
od crobexa nažalost imam samo ingru i danas kupljeni dlkv (300-možda rano) i jdpl (134). Ingra jest završila otprilike na prosječnoj cijeni danas, ali dnevna svijeća bi drugačije izgledala da nije bilo ove zadnje transakcijice. Već sam rekao da jesam dioničar ingre i volio bih da poleti u nebo, ali budimo realni i priznajmo sami sebi da su šanse male unatoč vašoj dobroj volji i postovima koje se nastoji pisati u optimistično-tješećem tonu.
@minuteman
Evo sve prihvaćam ako ovo gore jasno pojasniš argumentima za INGRU.
DLKV si definitivno kupio pre rano, a dodatno s njima ideš iz šupljega u prazno u odnosu na INGRU.
Ovdje se jasno očituje tvoj stav šaranja za boljem članarinom kako bi rekao inverter, ali zar nije bilo pametnije popraviti prosijek na INGRI, nego uči u drugog građevinara s realnom šansom za stagnacijom, a INGROM za rastom ?
JDPL kao ULPL je OK, a vrijeme će pokazati
Velika prednost INGRE u ovoj gonguli koja će biti narednih dana je upravo činjenica da najveći fondovi u prvih 10 drže nepromijenjene pozicije, a ostale napuhane situacije kao HT, IGH, ADRS mislim da će se muđu fondovskim obračunom ovih dana ispuhati.
ja imam ingre jedan dio još od iznad 36. Dio sam prodao na 33 kad sam vidio kud ide i dokup je bio ispod 30 i prodaja te količine na 31,88. Nakom toga ulazak s istom količinom na 28,3x. Članarinu plaćam redovno ko i ostali, ni manje ni više. Ne mogu se pohvaliti brutalnim zaradama ali mi je portfelj ipak u apsolutnom plusu u odnosu na 2008. Bilo je i bolje da nisam odlučio glumiti investitora u ingru i još jednog brodara.
Međutim, od toga što ću ja pisati da ovo vrijedi toliko i toliko, da su obavili restrukturiranja, da za arenu dobivaju toliko koliko dobivaju, da samo što nisu poletjeli, da su drugi triput gori ali da to nito ne vidi…, nema koristi. Cijena i dalje pada. Ja ću ako bude prilike opet jedan dio prodati i čekati dokup. Dosad niti jednim trejdom na ingri nisam popušio, već samo kad sam se igrao dugoročnog investitora.
P.S. ako primjećuješ, ja u svojim postovima nemam euforije, ali jednako sam izbjegavao pljucati po ovoj dionici ili drukati za pad.
@minuteman
…
Velika prednost INGRE u ovoj gonguli koja će biti narednih dana je upravo činjenica da najveći fondovi u prvih 10 drže nepromijenjene pozicije, a ostale napuhane situacije kao HT, IGH, ADRS mislim da će se muđu fondovskim obračunom ovih dana ispuhati.
Bilo bi mi puno draže kad bi oni pojačavali pozicije a ne stajali nepromijenjeni.
Ljudi zna li itko dali ide sutra drugi kvartal financijskog izveštaja???
@loris,
ja imam ingre jedan dio još od iznad 36. Dio sam prodao na 33 kad sam vidio kud ide i dokup je bio ispod 30 i prodaja te količine na 31,88. Nakom toga ulazak s istom količinom na 28,3x. Članarinu plaćam redovno ko i ostali, ni manje ni više. Ne mogu se pohvaliti brutalnim zaradama ali mi je portfelj ipak u apsolutnom plusu u odnosu na 2008. Bilo je i bolje da nisam odlučio glumiti investitora u ingru i još jednog brodara.
Međutim, od toga što ću ja pisati da ovo vrijedi toliko i toliko, da su obavili restrukturiranja, da za arenu dobivaju toliko koliko dobivaju, da samo što nisu poletjeli, da su drugi triput gori ali da to nito ne vidi…, nema koristi. Cijena i dalje pada. Ja ću ako bude prilike opet jedan dio prodati i čekati dokup. Dosad niti jednim trejdom na ingri nisam popušio, već samo kad sam se igrao dugoročnog investitora.
P.S. ako primjećuješ, ja u svojim postovima nemam euforije, ali jednako sam izbjegavao pljucati po ovoj dionici ili drukati za pad.
minuteman
pa samim gornjim tekstom sebe demantiraš ? Pišeš o članarinama kroz medvjeđu igru, a što će biti ako je svi počnemo igrati i imamo brdo bezvrijednih dionica jer ćemo probiti sve moguće margine i interese velikih dioničara i vjerovnika ?
Probaj igrati bikovu igru za članarinu pa se javi kao dvostruki pobijednik, s više dionica većom vrijednosću istih .
@minimini
Ma ne prodaje nitko radi drukera i njihovog navlačenja. Nekome treba lova, nekoga opali margin call, netko proda jer očekuje da će opet kupiti jeftinije…
Hebiga, situacija u državi je loša kao i u gospodarstvu, a sama Ingra valjda godinu dana nije dobila nikakav veći posao dok s druge strane vidimo da već duže pokušava reprogramirati preko 700 milijuna kuna duga što je već samo po sebi alarmantno.
Na temelju čega onda očekuješ da Ingra raste? [rolleyes]