[color=blue]Tri kandidata za gradnju Stubaka[/color]
Koncern Sunce, Ingra te Institut građevinarstva Hrvatske kao vodeći partner u konzorciju s društvima Tehnika, Konstruktor-inženjering i Toplice Sveti Martin postali su službeni kandidati za gradnju zdravstveno-turističkog kompleksa Stubičke Toplice. Izabrala ih je Krapinsko-zagorska županija
Unatoč velikom interesu kompanija iz Hrvatske, Nizozemske, Rusije, Njemačke itd. za ulaganje u gradnju nove zdravstveno-turističke rivijere u Stubakima koje bi moglo dosegnuti i 180 milijuna eura, čelnici Krapinsko-zagorske županije prosudili su da su samo tri kandidata dala kvalificirane ponude. S današnje sjednice Županijskog poglavarstva uputili su im ‘poziv za sudjelovanje u natječaju realizaciju Zdravstveno-turističkog projekta Stubičke Toplice po modelu javno-privatnog partnerstva’. Ponuditelji koji su ušli u drugi krug izbora za pretvaranje Stubičkih Toplica u jedno od najsuvremenijih odredišta zdravstvenog i rekreacijskog turizma trebali bi Krapinsko-zagorskoj županiji predati svoje detaljne ponude do 3. listopada. Na temelju pristiglih ponuda, stoji u današnjoj odluci, Županija će odabrati najpovoljnijeg ponuditelja s kojim će početi pregovarati do konačnog potpisivanja ugovora o javno–privatnom partnerstvu.
Premda se Koncern Sunce u vlasništvu poduzetnika Jake Andabaka namjeravao kandidirati za koncesiju u Stubakima uza suradnju s njemačkim partnerom – društvom Meridien Holdingom GmbH-om, nakon odluke Županijskog poglavarstva nastupit će kao samostalni ponuditelj. Nije, naime, uspio prikupiti svu dokumentaciju o svojem njemačkom partneru, kao što je to tražila Krapinsko-zagorska županija. Među kvalificiranim ponuditeljima nema ni Ivana Hudoletnjaka, vlasnika Hotelsko-turističkog poduzeća ‘Matija Gubec’, koji je najavljivao kandidaturu za uređenje Stubaka u suradnji s partnerima iz Rusije. Prema prijašnjim nagađanjima, u novi centar u Stubičkim Toplicama budući bi investitori mogli uložiti između 100 i 180 milijuna eura. Budući kompleks zamišljen je na prostoru od 24,06 hektara koje je većinom u vlasništvu Specijalne bolnice, a čiji je osnivač i vlasnik Krapinsko-zagorska županija.
PBZ Equity kupio još 20 komada, fino.
Ajde dečki , pa imate najveći dioinčki fond u rukama, imovina preko 2,7 milijardi kuna, a vi tek na 83 milje u dionici godine ( ove i slijedeće ).
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. KOSTRENČIĆ MARIJAN – ANTUN 4.969 12,42 Osnovni račun
2. OPPENHEIM IGOR 4.558 11,40 Osnovni račun
3. LUDVIGER JASNA 3.059 7,65 Osnovni račun
4. TEHNIKA D.D. 3.012 7,53 Osnovni račun
5. PBZ D.D. 2.080 5,20 Skrb. račun
6. ELEKTROPROJEKT D.D. 1.383 3,46 Osnovni račun
7. REŽEK DANIJEL 1.361 3,40 Osnovni račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 1.200 3,00 Skrb. račun
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 1.157 2,89 Skrb. račun
10. INGRA D.D. 1.049 2,62 Osnovni račun
Ukupno: 59,57
[smiley2]
Koncern Sunce, Ingra te Institut građevinarstva Hrvatske kao vodeći partner u konzorciju s društvima Tehnika, Konstruktor-inženjering i Toplice Sveti Martin postali su službeni kandidati za gradnju zdravstveno-turističkog kompleksa Stubičke Toplice.
Komentari?
Koncern Sunce, Ingra te Institut građevinarstva Hrvatske kao vodeći partner u konzorciju s društvima Tehnika, Konstruktor-inženjering i Toplice Sveti Martin postali su službeni kandidati za gradnju zdravstveno-turističkog kompleksa Stubičke Toplice. Komentari?
Ovi iz HDZ su mi malo mutni (-jaki, da me nebi netko optuzio po politickom opredjeljenju ), pa nije zabadava otisao Zuzi i Igh… [smiley11]
koliko glup moraš bit da prodaš ingru ispod 40 000 ??? [smiley2]
Ne moraš biti glup…možeš biti očajan ili da ti hitno treba novac. Uvijek će biti takvih situacija….[smiley2]
koliko glup moraš bit da prodaš ingru ispod 40 000 ??? [smiley2]
da li prodao po 39606 ili 40000 isto mi je ako cu dokapitalizirati po 35K.
Usput, ja ne prodajem samo kupujem
ma sve to meni jasno, al valjda su se siročeki koji moraju prodavat ingru da bi je dokapitalizirali ispucali! [smiley2]
Pa dobro ljudi da li su te građevinske firme odradile koji ugovoreni posao i pri tome ostvarile dobit. Dionice im skaču, a još nisu ni skele postavile, a kamoli počeli sa gradnjom većine objekata. Kuda ide naš novac uložen u građevinske dionice? Možda sam glup, ali budala sigurno nisam!