INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naročito pozdravljam prijatelja brokera pod nickom "elevator" i poručujem mu da nikada neće biti uspješan kao ja ako ne kupi INGRU na ovim cijenama. [lol]

kolega raspistoljili ste se a znam da niste kupovali ispod 30,
pa sad dali vam zavidim sto posjedujete ingru i djelite ju sa 126837628654788 malih spekulanata???

NEDAM vam niti 25 kuna za ovo! [kiss]

ZELIM BITI BRUTALNO USPJESAN KO bananarama................................

Inverter i pobjeda ,da li ćete čekat pa opet platit članarinu ili prodat odmah tj.sada?

prodao..vratio clanarinu od jucer [cool]
[/quote]
Bravo.
Maestralno
na mogucem dnu burek zaradjen! A gap gore na 32, kaj niste vidjeli kolega?
Hmmmm, mozda i kupi dokraja!!
[lol]
@pobjeda nekuzim target , kako ste dosli do njega?
Ja vidim samo leptira koji moze i do 20. [huh]
[/quote]

ingra ima target na 20kn.

Tako je govorio Brutalni Kapital

Kolega brutalis ne kopirati target. Reko ja to jos prije pobjedi i Inverteru.
Bit ce jos odbijanca , a ovaj ko eustahije brzic zgibo iz ingre i uletio u Dlkv [bye]
a bit ce i pada!
Po harmonicu je vec odradjen al moze i jos dole
cjus
[/quote]
svejedno mi je di ce cjena….bureci ce se uvjek dat uzet…..nista drugo osim bureka me niti ne zanima ovdje…..dugorocni [thumbsup]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

ništa osim bureka i "članarine" [lol]

Propaganda protiv ove dionice je još uvijek jaka. Sada im smeta i Stipe Mesić. Kada poslovi budu dobiveni, onda će pisati kako je to varka, i kako oni uopće nisu potpisani, ili da su potpisi lažni.
Možda bude kakav zemljotres pa se sruši Arena, Dvori Lapad i sve Ingrine građevine u vlasništvu, a sve ostalo ostane netaknuto. Igor ima AIDS, Mesić je posenilio, Vidošević ima skupu ljubavnicu koju financira INGRA. Stvarno Vam je počelo ponestajati ideja, morate smisliti nešto novo, ja sam vam dao neke smjernice.
Likovi gube vrijeme i energiju na pisanje o dionici koja ide u stečaj. Stipe neće biti član NO-a, nego stečajni upravitelj, a Vidošević blagajnik, a Vi će te biti i ostati "sitni drukeri" koji se nisu na vrijeme ukrcali i sada pričaju o "smaku svijeta". Žali Bože snage i energije koju trošite oko dionice koju "ne želite" u svome portfelju. Ne sjećam se da sam ikada pisao na nekoj temi a da nisam imao određene ciljeve u pogledu neke dionice. Vaši ciljevi su ovdje već odavno poznati, ali su Vam ideje pomalo "isfurane"! Pozdrav! U ponedjeljak Vam je zadnji rok za kupnju karte za ovaj "vlakić"! [kiss]

Moram primjetit da je bananarama izuzetno naporan druker.

Kažeš: Ne sjećam se da sam ikada pisao na nekoj temi a da nisam imao određene ciljeve u pogledu neke dionice.
Prvo ti nije uspjelo podić dionicu francka gdje si dan i noć pilio da se čeka "jedna vijest" nakon koje ništa neće bit isto, a kad si skužio da se drukanje nije isplatilo sad si se preselio ovdje. Gdje su ti na francku nestali ciljevi?

Dakle bananarama, na temelju čega ti uopće ulažeš u ingru? Šta trenutno ova dionica ima dobrog za ponudit? Al onako iskreno? Kad uzmemo činjenice i brojke:
– novougovorenih unosnijih poslova unatoč svemu i dalje nema ( iako se 2 godine najavljuju ),
– poslovni prihodi padaju, za 82 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine
– zarade nema, EBIT pada, gubitci rastu
– jedino je konstantan pokazatelji zaduženosti ( omjer duga i kapitala ) i iznosi enormnih 310 posto
– dug se gomila, krediti se teže pribavljaju, a sad se od banaka traži novi kredit od 100 milijuna eura!
– nakon svega toga oppenheim sprema novu dokapitalizaciju

Iz ovog je jasno da arena služi samo kao sredstvo za nabavu novih kredita, i jedino na osnovu tih kredita ingra preživljava. A šta bi bilo da se kojim slučajem stanje s bankama, kreditima i općenito gospodarstvom još pogorša?

Ja mislim da na kraju krajeva ingra neće bankrotirat, al da je u fazi doslovnog preživljavanje i da će cijena dionice još patit, iza toga posve stojim. A onaj tko kaže da je sad ingra atraktivna za kupovat je u najmanju ruku neoprezan ulagač. Ama baš ništa ne ide u prilog rastu ove dionice, baš ništa. Najbolje šta se može dionici dogodit je da stagnira na ovim cijenama, al čisto sumnjam i u to.

Pazi samo ovu činjenicu, na trenutni dug od gotovo milijardu kuna oni uzimaju još jedan kredit od 700 milijuna kuna da ga refinanciraju! A operativni prihodi praktički iskasapljeni na sitniš!

Što kaže elevator, ovu dionicu ne bih trenutno kupio ni da se nudi za 25 kuna, al bi je rado uzeo i za 40 kuna ako treba ako se dogovori velik posao. Samo problem je što bojim se da se taj posao neće dočekat, jedno je kupit na sigurnu informaciju, a drugo na običnu spekulaciju.

To su kolega bananarama činjenice, a ti ako ulažeš na temelju tih priča o dvije nekretnine i stipi mesiću u nadzornom odboru koji instant donosi hrpu poslova, pa svaka ti čast i puno puno puno ti sreće želim! Zato smanji doživljaj sa svojim drukanjem.

never surrender

Naročito pozdravljam prijatelja brokera pod nickom "elevator" i poručujem mu da nikada neće biti uspješan kao ja ako ne kupi INGRU na ovim cijenama. [lol]

pa sad dali vam zavidim sto posjedujete ingru i djelite ju sa 126837628654788 malih spekulanata???

[/quote]
Bas bi nam puno i pomoglo Vase drustvo. Sto manje takvih ulagaca to bolje za nas! Vi cekajte potvrdu trenda, pa nam se pridruzite na 50. Nemam nista protiv Vase strategije ! [kiss]

peromadjar@
Kolega imas peticu za ulozeni trud! Da bi napisao tako dug komentar trebalo Vam je zasigurno dosta vremena, a vrijeme je novac. Sto hoce reci u Ingri lezi zec – ili ti novac! Sto se tice Francka i dalje tvrdim da je to dobra tvrtka, ali Ingra je trenutno perspektivnija, zato sam se i preselio!
[kiss]

STEČAJ

Najgore što INGRA može očekivati je stečaj, ali iz te stečajne mase naše dionice će se naplatiti 2-4 puta više nego sada vrijede.
Tu svaka priča oko snage INGRE počinje i završava.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

[/quote]
Bas bi nam puno i pomoglo Vase drustvo. Sto manje takvih ulagaca to bolje za nas! Vi cekajte potvrdu trenda, pa nam se pridruzite na 50. Nemam nista protiv Vase strategije ! [kiss]
[/quote]

A NENENENEN KOLEGA VI VEC CIJELU GODINU CEKATE PROMJENU TRENDA i placate uredno clanarinu a sigurno je potvrdno da za ingru nema perspektive u skorije vrijeme osim one spekulatnskodrukerske narafno…. [tongue]

ZELIM BITI BRUTALNO USPJESAN KO bananarama................................

Propaganda protiv ove dionice je još uvijek jaka. Sada im smeta i Stipe Mesić. Kada poslovi budu dobiveni, onda će pisati kako je to varka, i kako oni uopće nisu potpisani, ili da su potpisi lažni.
Možda bude kakav zemljotres pa se sruši Arena, Dvori Lapad i sve Ingrine građevine u vlasništvu, a sve ostalo ostane netaknuto. Igor ima AIDS, Mesić je posenilio, Vidošević ima skupu ljubavnicu koju financira INGRA. Stvarno Vam je počelo ponestajati ideja, morate smisliti nešto novo, ja sam vam dao neke smjernice.
Likovi gube vrijeme i energiju na pisanje o dionici koja ide u stečaj. Stipe neće biti član NO-a, nego stečajni upravitelj, a Vidošević blagajnik, a Vi će te biti i ostati "sitni drukeri" koji se nisu na vrijeme ukrcali i sada pričaju o "smaku svijeta". Žali Bože snage i energije koju trošite oko dionice koju "ne želite" u svome portfelju. Ne sjećam se da sam ikada pisao na nekoj temi a da nisam imao određene ciljeve u pogledu neke dionice. Vaši ciljevi su ovdje već odavno poznati, ali su Vam ideje pomalo "isfurane"! Pozdrav! U ponedjeljak Vam je zadnji rok za kupnju karte za ovaj "vlakić"! [kiss]

Moram primjetit da je bananarama izuzetno naporan druker.

Kažeš: Ne sjećam se da sam ikada pisao na nekoj temi a da nisam imao određene ciljeve u pogledu neke dionice.
Prvo ti nije uspjelo podić dionicu francka gdje si dan i noć pilio da se čeka "jedna vijest" nakon koje ništa neće bit isto, a kad si skužio da se drukanje nije isplatilo sad si se preselio ovdje. Gdje su ti na francku nestali ciljevi?

Dakle bananarama, na temelju čega ti uopće ulažeš u ingru? Šta trenutno ova dionica ima dobrog za ponudit? Al onako iskreno? Kad uzmemo činjenice i brojke:
– novougovorenih unosnijih poslova unatoč svemu i dalje nema ( iako se 2 godine najavljuju ),
– poslovni prihodi padaju, za 82 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine
– zarade nema, EBIT pada, gubitci rastu
– jedino je konstantan pokazatelji zaduženosti ( omjer duga i kapitala ) i iznosi enormnih 310 posto
– dug se gomila, krediti se teže pribavljaju, a sad se od banaka traži novi kredit od 100 milijuna eura!
– nakon svega toga oppenheim sprema novu dokapitalizaciju

Iz ovog je jasno da arena služi samo kao sredstvo za nabavu novih kredita, i jedino na osnovu tih kredita ingra preživljava. A šta bi bilo da se kojim slučajem stanje s bankama, kreditima i općenito gospodarstvom još pogorša?

Ja mislim da na kraju krajeva ingra neće bankrotirat, al da je u fazi doslovnog preživljavanje i da će cijena dionice još patit, iza toga posve stojim. A onaj tko kaže da je sad ingra atraktivna za kupovat je u najmanju ruku neoprezan ulagač. Ama baš ništa ne ide u prilog rastu ove dionice, baš ništa. Najbolje šta se može dionici dogodit je da stagnira na ovim cijenama, al čisto sumnjam i u to.

Pazi samo ovu činjenicu, na trenutni dug od gotovo milijardu kuna oni uzimaju još jedan kredit od 700 milijuna kuna da ga refinanciraju! A operativni prihodi praktički iskasapljeni na sitniš!

Što kaže elevator, ovu dionicu ne bih trenutno kupio ni da se nudi za 25 kuna, al bi je rado uzeo i za
[/quote]
ti očito nerazumiješ što je refinanciranje obveza ingra će sa tim kreditom izplatit sve kratkoroćne i dugoroćne obveze,zg će plaćat ratu kredita tako da ingra stime izplatila sve dugove i postala opet likvidna ,kad ovo objave to će bit signal da kreće prema gore nekih 30% u nekih 10 dana,a što se tiće Stipe on će volontirat za ingru samo će uzimat proviziju na dogovorene poslove tako da možete bit sigurni da ima već neke poslove u pripremi
pozdrav ćujemo se na 60 kn

''The type of car you drive doesnt matter. The only thing that matters is the SIZE of the arm hanging out the window''

[/quote]
[/quote]

A NENENENEN KOLEGA VI VEC CIJELU GODINU CEKATE PROMJENU TRENDA i placate uredno clanarinu a sigurno je potvrdno da za ingru nema perspektive u skorije vrijeme osim one spekulatnskodrukerske narafno…. [tongue]
[/quote]
Ja sam ovdje unazad najviše dva tjedna, tako da mi je članarina "minimalna", a zarada i u slučaju najgore opcije 100%. Drago mi je što ste u svojim komentarima sve "nervozniji" jer to je znak da se nalazite na pogrešnoj strani tržišta. Za INGRU vrijede slijedeći stihovi: "Tko te ima taj te voli, tko te nema taj te sanja"! Sve je manje onih koji "sanjaju" Ingru na 25, a sve je više onih koji je "vole" i na
3X . Vi ste očito jedan od rijetkih koji pripadaju u grupu "sanjara"! Ugodni snovi!

@gotovina,

– ti izgleda ne razumiješ šta znači riječ kredit
– ti izgleda ne razumiješ šta u današnje vrijeme znači imat kredit, pogotovo građevinskoj firmi, pogotovo građevinskoj firmi koja luđački traži bilo kakav posao, pogotovo građevinskoj firmi koja luđački traži bilo kakav posao i koja je smanjila u 2 godine broj zaposlenih s 1000 na 140.

Nadalje:
– banke će od ingre tražit i zahtjevat da redovito isplaćuje te rate kredita i to s masno zaračunatom kamatom
– ingra od zagreba će isto tražit plaćanje rate za arenu, al će se načekat dok ona sjedne

Pa čak i da na kraju svedu račun na nulu gdje je tu zarada koja opravdava ovu cijenu dionice? Gdje je dobit? Gdje su pokazatelji oporavka fundamenata? Gdje su ti svi silni poslovi koji se najavljuju 2 godine?

Pa mogu bit sretni ako završe ovu godinu s 200 milijuna kuna operativnih prihoda ( što je drastičan pad prihoda ) i s pristojnim manjim gubitkom od 50-ak milijuna kuna. A kako će to sve utjecat na cijenu dionice?

Ma da Stipe je samo čekao pravi trenutak da namjesti ingri na nekom međunarodnom natječaju posao od par stotina milijuna eura, čisto zato jer to može i jer ima veze. Možeš mislit.

Da je sve tako jednostavno kako pričaš ne bi sad ingra bila ispod 30 kuna.

never surrender

STEČAJ

Najgore što INGRA može očekivati je stečaj, ali iz te stečajne mase naše dionice će se naplatiti 2-4 puta više nego sada vrijede.
Tu svaka priča oko snage INGRE počinje i završava.

Aha, to je najgore za firmu, al do stečaja vjerojatno neće doći.

A šta je najgore za dioničare? Pa da firma ne ode u stečaj, al da ni dalje nema posla, pa da se stalno gomilaju gubitci, sve dok se kroz proces restrukturiranja fundamenti i cijena dionice ne poslože na nekom daleko nižem nivou.

Tu završava svaka priča oko Ingre, a ne na priči oko stečaja.

never surrender

New Report

Close