INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema se tu na ovoj temi što puno pričati sve je jasno a ako kome nije siguran sam da mu je kolega PLAVI sve razjasnio i to još dok je ingr bila oko 35
Računao sam vrijednost ingr prije ovoga izviješća ispadalo mi je oko 40-45 a sa ovim novim izviješćem idemo stepenicu više

SAM PROTIV SVIH

plavi: ” SLK: ” rocky: ” Odakle građevinskoj firmi 35 mil. kamata i ostali financijskih prihoda? ” Imaju oko 17 milijuna kuna u dionicama SNBA, što ja znam da imaju. Jel to onda spada tu, ako su zaradili na njima? ” Ne to im je imovina i to podcjenjena , jer je računata po ulaznim veličinama, kada prodaju to postat će prihod.[smiley2] ” Ma nemoj zahebavat!? [smiley7] Nisam znao…. [smiley1]

Ti pitaš, ja ti kažem, i sad me zafrkavaš?

[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

sve je jasno a ako kome nije siguran sam da mu je kolega PLAVI sve razjasnio i to još dok je ingr bila oko 35 Računao sam vrijednost ingr prije ovoga izviješća ispadalo mi je oko 40-45 a sa ovim novim izviješćem idemo stepenicu više

Niste u pravu kolega, ja sam o Ingri počeo pisati dok je bila na ca. 10 000, a malo ozbiljnije od onog famoznog čiščenja na 12 800- 13 000( čak sam pošteno javio jednom kolegi da si fino kupi prije nego krene čistilište, šteta što je prerano prodao ). Na sve sam to upozoravao na vrijeme, isto kao što i danas upozoravam, na nove činjenice i okolnosti, sve crno na bijelo.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

[color=blue]POSLOVNI REZULTATI ZA PRVO POLUGODIŠTE[/color]
Dobit Ingre povećana četiri puta zbog projekata stambeno-poslovne izgradnje
Neto dobit zagrebačke Ingre ostvarena u prvoj polovici ove godine čak je četiri puta veća u odnosu na dobit iz istog razdoblja lani, dok su prihodi istodobno gotovo utrostručeni, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi

U priopćenju koje prati financijsko izvješće visok rast iz prve polovice ove godine iz Ingre tumače “visokim operativnim angažmanom na domaćim investicijskim projektima u kojima se Ingra pojavljuje i kao izvođač i kao investitor, prvenstveno na investicijskim projektima stambeno-poslovne izgradnje namijenjene tržištu, cestogradnje, projekata energetike kao i konzultantskih usluga”. Neto dobit Ingre tako je porasla s 10,43 milijuna kuna iz prvih šest mjeseci prošle godine na više od 43,65 milijuna kuna, dok su prihodi istodobno povećani sa 118,5 milijuna kuna na 324,85 milijuna kuna. Dok prihodi ostvareni na inozemnim tržištima bilježe lagani, 1,5 postotni pad, na 54,18 milijuna kuna, prihodi koje je Ingra ostvarila na domaćem tržištu porasli su sa 53,35 na gotovo 230,5 milijuna kuna ili za čak 332 posto.

Snažan rast istodobno bilježe i financijski prihodi – sa 6,4 milijuna kuna na 34,65 milijuna kuna.Ukupni Ingrini rashodi također su značajno povećani, no ipak manje od prihoda – za 155 posto, na 275,7 milijuna kuna, u čemu najveći udio imaju materijalni troškovi (143 milijuna kuna uz rast od 220 posto) te ostali troškovi iz osnovne djelatnosti (126,86 milijuna kuna uz rast veći od 700 posto). Iz Ingre navode i da su utjecaja na rezultate tvrtke imali i uspješni financijski projekti te dodaju da se, kako bi podržala izvršenje projekata ukupne ugovorene vrijednosti veće od 400 milijuna eura, Ingra “i dalje otvara široj investicijskoj javnosti”.

Tako se ta tvrtka trenutno nalazi u procesu dokapitalizacije, a prikupljena sredstva od izdanja novih 10.000 dionica putem javne ponude omogućit će daljnju ekspanziju poslovanja kao i razvoj uloge investitora na investicijskim projektima od kojih su neki već dobro poznati u javnosti, poput Arene Zagreb, stambeno-poslovnog kompleksa Lapad u Dubrovniku, izgradnji biodiesel postrojenja u Slavonskom Brodu, a i novih nadolazećih projekata. Također, navodi se kako je “uz razmjernu stabilnost inozemnih prihoda ostvarenih na tradicionalnim tržištima”, Ingra trenutno u fazi otvaranja predstavništva u Kazahstanu te da je u svrhu nastupa na ruskom tržištu potpisan protokol o suradnji s tamošnjom građevinskom korporacijom SK MOST.

a i novih nadolazećih projekata. Također, navodi se kako je “uz razmjernu stabilnost inozemnih prihoda ostvarenih na tradicionalnim tržištima”, Ingra trenutno u fazi otvaranja predstavništva u Kazahstanu te da je u svrhu nastupa na ruskom tržištu potpisan protokol o suradnji s tamošnjom građevinskom korporacijom SK MOST.

Evo ja bih podcrtao neke novine, davno sam pisao o Kazahstanu , eto biće para i od tamo. Toga uopće nije bilo na prezentaciji, niti kune iz Kazahstana predviđene.A ovo za Rusiju mi je prvi glas.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

matrix90, 30.07.2007. u 15:14
Evo ja bih podcrtao neke novine, davno sam pisao o Kazahstanu , eto biće para i od tamo. Toga uopće nije bilo na prezentaciji, niti kune iz Kazahstana predviđene.A ovo za Rusiju mi je prvi glas.

To zvuči odlično ( i ja se slažem), samo kakva bi bilo to suradnja s tom građevinskom korparacijom… malo ću istražiti…

Ovi bi njima bogli nabaviti poslove na ogromnom ruskom tržištu ( autoceste između ostalog ), Ingra proda know how, rusi rade, svima dobro.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

matrix90, 30.07.2007. u 15:25
Ovi bi njima bogli nabaviti poslove na ogromnom ruskom tržištu ( autoceste između ostalog ), Ingra proda know how, rusi rade, svima dobro.

Recimo da da,npr zajedno naprave nekakav ‘ projekt ‘ u Ukrajini za nadolazeće europsko prvenstvo u nogometu.. niti to nije isključeno…

…..u mom kraju vele da se “ni teško navleči na nekaj kaj je dobro”….. vođen tom narodnom uzeo danas komada skromnih 1… tek toliko da ublažim bol što nisam bar tamo u 4 mjesecu….
No, ako za dobru stvar nikad nije kasno…evo me u vašem klubu.[smiley2]

http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni.html?f%5Bticker%5D=INGR-R-A%3AZSE&f%5Btip%5D=1

Scio me nihil scire

…..u mom kraju vele da se “ni teško navleči na nekaj kaj je dobro”….. vođen tom narodnom uzeo danas komada skromnih 1… tek toliko da ublažim bol što nisam bar tamo u 4 mjesecu…. No, ako za dobru stvar nikad nije kasno…evo me u vašem klubu.[smiley2] http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni.html?f%5Bticker%5D=INGR-R-A%3AZSE&f%5Btip%5D=1

Kolega pa svakako niste pogriješili, uzevši ovu dionicu… a nikada nije kasno ( osim u Jamnici [smiley2] )

Dobrodošlica kolegi , jedna ali vrijedna.

A evo novih partnera Ingre, opla, brutalno:

http://www.skmost.com/About.asp

Izgleda da se radi o relevantnoj velikoj tvrtki specijaliziranoj za izgradnju mostova, prvo što mi pada na pamet je izgradnja autocesta u Rusiji, a premoščivanje rijeka i sl. prepreka Ingra radi sa partnerima nikad sama, da li je to to, vidjet ćemo.[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

[color=blue]Ingrine reference[/color]ove sam našao a ima ih još( sve su u izgradnji)

Autocesta RIJEKA-RUPE, Dionica: Jurdani-Permani Autoceste

Autocesta ZAGREB-SPLIT, Dionica: Šibenik-Vrpolje Autoceste

Autocesta ZAGREB-SPLIT, Dionica: Vrpolje-Prgomet Autoceste

Kardiološki centar KEMEROVO Bolnice RUSIJA

Rezervni dijelovi za zračne prekidače, HE 6×110 MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK

Lopatice turbinskog kola, 6×110 MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK

Rezervni dijelovi i pribor, 6x110MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK

Otkrivanje kvarova na regulatoru turbine, 6x110MW, HE HADITHA Hidroelektrane IRAK

Uređenje infrastrukturnih objekata unutar luke MARSA BEN M’HIDI Luke ALŽIR

Proširenje luke STORA Luke ALŽIR

Izgradnja ribarske luke MARSA BEN M’HIDI Luke ALŽIR

Inženjerske usluge i građevinski radovi vezani za mobilnu telefoniju baznih stanica operatora HT MOBILNE KOMUNIKACIJE, Mostar Telekomunikacije BOSNA I HERCEGOVINA

Transformatori, 4×350 MW, TE AL SHEMAL Termoelektrane IRAK

INGRINO potpuno financiranje i izgradnja kompleksa vila za tržište na SREBRNJAKU, Zagreb Zgrade HRVATSKA

Rekonstrukcija i izgradnja paviljona VI i paviljona za osoblje Hotelskog kompleksa BRETANIDE, Bol na otoku Braču Zgrade HRVATSKA

Nadzor građevinskih radova za novu zgradu Kliničkog bolničkog centra REBRO, Zagreb Zgrade HRVATSKA

New Report

Close