INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kretanje cijene sektora od pocetka ove 2010.godine do danas

DLKV-R-A 1,28%
VDKT-R-A -8,17%
IGH-R-A -10,52%
THNK-R-A -20,35%
HDEL-R-A -25,31%
INGR-R-A -25,91%
INDG-R-A -29,16%

…tek je pola godine a dobar dio sektora vec u MP3…

Kretanje cijene sektora od 1.7.2005. do danas (period od 5 godina)…

INGR-R-A 126,69%
IGH-R-A 17,80%
DLKV-R-A 0,64%
THNK-R-A -11,16%
VDKT-R-A -14,66%
INDG-R-A -35,25%

…no tek je sad vidljivo koliko je ovo bilo napuhano u odnosu na druge…a i tek koliko bismo jos stvarno mogli i pasti ako se bas i tu usporedjujemo s ostalima iz sektora…a s obzirom i na trenutnu situaciju nepise nam se dobro…

…hehehe, pali smo 3 puta više od drugih a ti kažeš da ako se uspoređujemo sa drugima iz sektora tu ima mjesta za pad… [lol] …DRUK ti je ono…stvarno nenormalan…da nije žalosno bilo bi smiješno…
…upravo suprotno, to je dokaz da imamo veliki prostor za rast u odnosu na druge u sektoru… [thumbsup]…
[/quote]
gledam Ingru jel to najmanja cijena dionice od pocetka krize ili je bila i niže

u top 10 računa nema promjena – 46,48% mcapa
zadnja promjena je bila ulazak greguša na 10-ku , i od tada osim prodaje parsto komada s skrbničkog pbz (2) ništa – bonaca

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

jel neko zna ima li promjene u top 10?

Do 4.6. nema promjene. Za danas ne znam.

jjure, 07.06.2010. u 19:43
Do 4.6. nema promjene. Za danas ne znam.

kolega ne vidi se stanje na dan 040610 . današnje promjene , ako ih je bilo će se vidjet za T+3 za 3 radna dana . petak 040610 će se vidjet tek u srijedu .

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

Zlato i srebro previše raste kao da svi bježe iz svih dionica ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

a sad promotrite ulogu g. Kostrencica u cijeloj prici
http://www.seebiz.eu/hr/seebiz-trend/intervju/marijan-kostrencic-konzultant-za-unosne-poslove,42350.html

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ingra-nakon-preuzimanja-makedonskog-mavrova-za-sedam-milijuna-eura-zapocinje-s-velikim-projektima/386640.aspx

http://www.poslovni.hr/vijesti/-marijan-kostrencic-vracam-se-u-nadzorni-odbor-ingre-134593.aspx

“Budući da je Kostrenčić od početka bio uključen u preuzimanje makedonske tvrtke, bilo je logično da on preuzme tu funkciju”

na preuzimanju Mavrova je uzeo toliko para da je bolesno
navukao ingru inutra,
pobjegao iz dionica

i naravno, nikom nista, a unistio INGRU

jos kada se otkrije koja je njegova uoga oko Arene [sealed]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Zlato i srebro previše raste kao da svi bježe iz svih dionica ?

srebo ima malo veći rast danas 4,20% trenutno,a zlato baš i ne 1,82%

nema ništa od prodaje u top 10 , da se neko iz top 10 samo našali i proda 1 dionicu na burzi , zaboravite trgovinu dečki cijena bi otišla u quratz i bid bi se rastopio ko ledo sladoled . omfovi ne prodaju ito je trenutno jedina stvar koja daje još kakvu takvu nadu u neki pozitivan ishod ovdje .

kolega inverter spomeno si da imaš neki stari cd od skdd . ne znam kolko je star al možeš li postat na kojem je mjestu kostrenčić . kolko mu je ostalo dionica? znao sam ja da od tog sudanskog probisvjeta nema nikakve koristi , još otkad je dobio dionice od ostoje po parsto kuna komad .

Brokeri IGH….ruše cijenu Ingre….a brokeri Ingre…ruše cijenu IGH…..konkurencija radi svoje…
prestanite se sekirati…!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Brokeri IGH….ruše cijenu Ingre….a brokeri Ingre…ruše cijenu IGH…..konkurencija radi svoje…
prestanite se sekirati…!

Koliko god tako razmišljao ipak mi nije svejedno gledati kako pada.

Banke i brokerske kuće su u zadnje vrijeme i šakom i kapom počele dijeliti margine – 1/1, 1/2, 1/3,
prvi, drugi, treći margin poziv i slične nabuloze. Dosta se ulagača pohvatalo u tu zamku, naročito na INGRI, jer je većina računala da je dno oko 35.
E sada iskreno da kažem da mi cijela ova situacija smrdi. Tko može reći da ovaj pad nije insceniran, samo zato da bi se "opelješilo" one koji su upali u zamku margina. Sve legalno, sve po zakonu, a netko dočekuje ono što banke serviraju i izlažu na prodaju, jer imaju na to pravo. A ovaj komentar kolege Birtića iz Poslovnog govori o nečem sličnom:
Odgovaralo bi mi da Crobex padne da ti pamet stane. Pao Crobex voljom tržišta, dakle bez neke božanske intervencije, ili pao zbog riječima neopisive manipulacije kojom bi nakupina jezivo netalentiranih kretena zaslužila nekoliko stotina godina zatvora, bilo bi mi svejedno. I, posve mi je svejedno bi li oni bili osuđeni pa makar se i na televiziji hvalili kako oni na burzi rade što god hoće i da im nitko ništa ne može jer ih taj i taj štiti. Imam nešto gotovine, dakle samo želim da padne. [huh]

Aleluja… [thumbsup]

Da nadopunim…
Dodatno rušenje izazovu i sredstva koja nude pojedine brokerske kuće za trgovanje vrijednosnim papirima u jednom trgovinskom danu.

Na kraju ću reći samo ovo..
Kad bi svi prestali prodavati po bidu cijena bi isti tren promjenila smjer, al to je kontra ljudske pohlepe. Reći će neki da je to isto ko i kupnja po asku. Točno. Ali ovdje imamo jedan drugi problem, i to činjenicu da je većina krcata dionicama, a novi dioničari nemaju nikakav razlog kupovati dok cijena ovako pada.
Svi koji se hvale da su odradili rast od 36 do 60 mislim da su na ovom padu već na 40kn bili u minusu, bez obzira što rekli.

Ugodno trgovanje. [wink]

Zagrebačka burza: IGH najslabiji u 15 mjeseci, i tu nije kraj
http://www.seebiz.eu/hr/burze/zagrebacka-burza-igh-najslabiji-u-15-mjeseci%2c-i-tu-nije-kraj,80754.html

"Reklo bi se da su kupci ciljali na neke sektore i tu je, i opet čestitajmo SEEbizu na "dobrom njuhu", nastradao građevinski sektor. Posebno se to odnosi na dionice Ingre (ZSE:INGR-R-A) koje od potonuća nije spasila ni poslijepodnevna informacija kako su isplatili kamatu po obveznicama. Rezultat je bio najveći dnevni pad ove godine, 6,5 posto i pad ispod 30 kuna. E sad, tu smo već na razinama cijene koje i neki moji skeptični kolege nazivaju "atraktivnima". Drugim riječima, mogla bi se probuditi kupnja. Prodaja je jučer bila izuzetno živahna što svjedoči i najviši promet od 7. svibnja. Loša je vijest što je zaključna cijena tek 11 lipa iznad najniže dnevne pa će pritiska na pad biti i danas.

Europska tržišta jutros signaliziraju odbijanac u plus. FTSEurofirst 300 je porastao 0,4 posto, na 994,11 bodova, nakon što je u prethodne dvije trgovine srušen 2,7 posto. Banke predvode rast koji se povezuje sa sinoćnjim sastankom europskih lidera koji su ponovno potvrdili odlučnu potporu euru. Isti je poticaj zajedničku europsku valutu danas približio prema 1,2 dolara, oporavljajući se s najniže razine u četiri godine dosegnute jučer. Investitorima je optimizam ulio i predsjednik Feda Ben Bernanke jasnom izjavom kako recesije s dvostrukim dnom neće biti."

Optimist - loše informirani pesimist

New Report

Close