filija ovo si meni napisao kada sam prodao 3000 komada pa 33.5 prije 18 dana.
sada ih mogu kupit 3300 za iste novce , a uskoro 3600 za istu kolicinu novaca.
[/quote]
…nećeš kupiti…čekati ćeš 25 ali ćeš kupiti na 34…takav si i to se neda popraviti…
[/quote]
nisam filija nisam danas +2000 komada sutra idemo dalje ,jos max 10 % dolje
Današnje trgovanje na Ingri je pravi primjer žabokrečine na ZSE i bahatosti i samouvjerenosti "konzorcija" koji gospodari burzom i posebno Ingrom. Pitam se samo koliko je u "konzorcij" umješan i Igor i ekipa, jer dozvoljavaju ovako prostituiranje bez bilo kakve intervencije ili objave. Sada mi je žao što sam uopće kupovao ovu dionicu i što nisam poslušao drukove Operen……. sada bi sačuvao dosta novca u džepu.
Kretanje cijene sektora od pocetka ove 2010.godine do danas…
DLKV-R-A 1,28%
VDKT-R-A -8,17%
IGH-R-A -10,52%
THNK-R-A -20,35%
HDEL-R-A -25,31%
INGR-R-A -25,91%
INDG-R-A -29,16%
…tek je pola godine a dobar dio sektora vec u MP3…
Kretanje cijene sektora od 1.7.2005. do danas (period od 5 godina)…
INGR-R-A 126,69%
IGH-R-A 17,80%
DLKV-R-A 0,64%
THNK-R-A -11,16%
VDKT-R-A -14,66%
INDG-R-A -35,25%
…no tek je sad vidljivo koliko je ovo bilo napuhano u odnosu na druge…a i tek koliko bismo jos stvarno mogli i pasti ako se bas i tu usporedjujemo s ostalima iz sektora…a s obzirom i na trenutnu situaciju nepise nam se dobro…
Banke i brokerske kuće su u zadnje vrijeme i šakom i kapom počele dijeliti margine – 1/1, 1/2, 1/3,
prvi, drugi, treći margin poziv i slične nabuloze. Dosta se ulagača pohvatalo u tu zamku, naročito na INGRI, jer je većina računala da je dno oko 35.
E sada iskreno da kažem da mi cijela ova situacija smrdi. Tko može reći da ovaj pad nije insceniran, samo zato da bi se "opelješilo" one koji su upali u zamku margina. Sve legalno, sve po zakonu, a netko dočekuje ono što banke serviraju i izlažu na prodaju, jer imaju na to pravo. A ovaj komentar kolege Birtića iz Poslovnog govori o nečem sličnom:
Odgovaralo bi mi da Crobex padne da ti pamet stane. Pao Crobex voljom tržišta, dakle bez neke božanske intervencije, ili pao zbog riječima neopisive manipulacije kojom bi nakupina jezivo netalentiranih kretena zaslužila nekoliko stotina godina zatvora, bilo bi mi svejedno. I, posve mi je svejedno bi li oni bili osuđeni pa makar se i na televiziji hvalili kako oni na burzi rade što god hoće i da im nitko ništa ne može jer ih taj i taj štiti. Imam nešto gotovine, dakle samo želim da padne. [huh]
Previše energije se ulaže u uvjeravanje jednih i drugih.
Problem je jedan, a to je kredit koji je INGR već trebala vratiti, a banka bi mogla više profitirati kroz stečaj nego povrat kredita.
Kada je Igor ulazio u te velike projekte od prije 3-5 godina nije ni mogao pomisliti na ovu financijsku krizu pa ne možete ni njega kriviti, svi smo čitali i da je punudio svoje dionice, sebe, da spasi INGRU, ali sve ovisi kako će se direktor banke ujutro probuditi.
Kredit može vratiti samo ako refinancira isti i tako prolongira otplatu do boljih vremena, ali tko će mu sada odobriti novi kredit i sebe uvaliti u taj rizik ?
100mil.Eura je kap u moru za banke kao što je Societe Generale Group, a poseban razlog zašto bi se mogli poigrati stečajem.
minuteman-bez ljutnje, nije kesh nego keš ili cash.
…gramatički točno…hvala…no ovdje se može pisati svašta i svakako…pa eto…
Kolega u banani,
ovo je vrlo interesentno što ste napisali o marginima. Naime, prije nepunih sat vremena sam sa supatnikom u ingri razgovarao preko telefona upravo s istim tezama, tako da sam na tren pomislio da bi ovo mogao biti njegov dupli nick. Ipak, mislim da nije. Ali po pitanju manipulacije se slažem s vama. Današnjih 10-15000 komada na 30 nije stavio nikakav mali ulagač. To je bila veća zvjerka. Da li je to ujedno netko tko u svojoj banci ima informaciju o količini i limitima margina to nećemo zasigurno nikad saznati, ali teško se oteti dojmu da nije htio prodati a gotovo je bio siguran da ga nitko neće počistiti. Bar ne velik dio.
@bananananarama
pa i nije ti to daleko od istine , al za margin ti je zlatno pravilo primjena stop lossa , to je moj savjet u najboljoj namjeri svakome ko misli uzet margin . inače keš pozicija se vrednuje u portfelju više od dionica tako da je banci uvijek u interesu da si što manje izložen dionicama . u stvari banci bi bilo idealno da uopće ne izlaziš iz keša po mogućnosti – po isteku zatvorriš margin , njima platiš kamatu i razne naknade i živio rođo . da je rizično – rizično je , al poluga u pravom trenutku i uz primjenu stop lossa itekako dobro dođe . kad kažem stop loss ne mislim na call jer je i to u biti stop loss al od strane banke .
Kretanje cijene sektora od pocetka ove 2010.godine do danas…
DLKV-R-A 1,28%
VDKT-R-A -8,17%
IGH-R-A -10,52%
THNK-R-A -20,35%
HDEL-R-A -25,31%
INGR-R-A -25,91%
INDG-R-A -29,16%
…tek je pola godine a dobar dio sektora vec u MP3…
Kretanje cijene sektora od 1.7.2005. do danas (period od 5 godina)…
INGR-R-A 126,69%
IGH-R-A 17,80%
DLKV-R-A 0,64%
THNK-R-A -11,16%
VDKT-R-A -14,66%
INDG-R-A -35,25%
…no tek je sad vidljivo koliko je ovo bilo napuhano u odnosu na druge…a i tek koliko bismo jos stvarno mogli i pasti ako se bas i tu usporedjujemo s ostalima iz sektora…a s obzirom i na trenutnu situaciju nepise nam se dobro…
…hehehe, pali smo 3 puta više od drugih a ti kažeš da ako se uspoređujemo sa drugima iz sektora tu ima mjesta za pad… [lol] …DRUK ti je ono…stvarno nenormalan…da nije žalosno bilo bi smiješno…
…upravo suprotno, to je dokaz da imamo veliki prostor za rast u odnosu na druge u sektoru… [thumbsup]…
@filija…hehehe, pali smo 3 puta više od drugih…upravo suprotno, to je dokaz da imamo veliki prostor za rast u odnosu na druge u sektoru…
kolega, upravo suprotno…pali smo 3 puta vise u odnosu na ATH ali smo u odnosu na stanje od prije 5 godina jos uvijek u debelom plusu…tj. vrijedi samo za one koji su tada bili ulazili a ne ove sto su zagrizli udicu zvanu stock-split…