INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislite li da postoji mogućnost da mavrovo i mavrovo inženjering povuku cijelu ingru za sobom u stečaj?
to je ingri kamen oko vrata, i ako se agonija mavrova nastavi, neće ni ingra dobro završiti…
nadalje, mislim da je ovo današnje plaćanje kamata na obveznice, ali ne i glavnice jasna naznaka da ingra nije dobila kredit kojim bi odjednom isplatila sve obveznice…
u sadašnjim uvjetima poslovanja ingre bi bolji predsjednik uprave bio Vladimir Šelebaj, možda ga i imenuju uskoro…ne bi me uopće iznenadilo.

mavrovo ti je već u stećaju to je riješeno zato je bio gubitak u FI 2009 izgubili su 60 milja kuna

''The type of car you drive doesnt matter. The only thing that matters is the SIZE of the arm hanging out the window''

sutra dižem hipotekarni na kuću i letim u ingru niste svijesni šta propuštate kad ovo krene ne staje

''The type of car you drive doesnt matter. The only thing that matters is the SIZE of the arm hanging out the window''

u privitku evo jedan graf malo za razmisljanje…na pragu smo ostvarenja prvog cilja (zuta linija)…a danas imamo i nesto povecani promet ako promatramo promet jos sve tamo od sredine 2 mjeseca…a da li je to sad i moguce dno ili ce se mozda ici i na neku novu razinu (npr. bijelu liniju) te hoce li se i tu zavrsiti ili ce se i jos padati…no svakako u obzir treba uzeti i neke realne vremenske okvire u kojima bi se sve to moglo i dogadjati…kao npr. mozda tek za kraj 7.mjeseca dolazak na razinu bijele linije…no ovo je ionako samo za razmisljanje i osobno ne vjerujem u slican scenarij…ali kako je krenulo tko zna…(lp)

sad znamo da ništa ne znamo al ipak ja sam optimista [shocked]

sutra dižem hipotekarni na kuću i letim u ingru niste svijesni šta propuštate kad ovo krene ne staje

nisi valjda dobio margin call, pa ga pokrivaš kućom?
sjećam se da si pisao da imaš margin "all in" na ingru ali nisam mislio da je tako velik…sretno

znači bit će i kuća pojeftino , a gdje ti je kuća jel u mirnom kvartu , jel vrtić i ambulanta blizu i kod kojeg lihvara/banke se zadužuješ , ko zna može dobro doći [wink]

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

Pretpostavljam i ja da će cijena kliziti prema 20, ali želio sam naglasiti da je samaUprava tu možda i malo pomogla. Vidi da cijena pada, a nemaju baš nikakvog komentara.
Danas su objavili da su uspijeli platiti kamatu, ali što je s glavnicom i kada ćemo znati da li su refinacirali dug ili nisu ?
100mil. Eura je kokretan dug, a banke( Splitska pretpostavljam, ali "filija me uvjevara da nije ) nisu baš voljne takove dugove u stečaj poslati, dok s druge strane kroz stečajnu masu bi banke mogle i dobro profitirati.
Da netko izlazi na velika vrata iz INGR je očito, ali što on zna, a mi ne ?

…moj savjet vam je da više čitate objavljene info. a da ne slušate glasine…čitajte što sve Ingra radi, što uskoro počinje a ugovoreno je, i izračunaj koliko to sve vrijedi u eurima…poslije toga čitaj na kojim je sve natječajima, što je izgledno da dobiva i ostalo gdje konkuriraju…izračunaj i te cijene…izračunaj koliko su im manji operativni i drugi troškovi u odnosu na godinu prije i još puno toga istraži i sve izračunaj…nakon toga ćeš shvatiti da pišeš gluposti s obzirom na firmu INGRA…dionica je tu gdje je jer investitori trguju po principu ugrabi što jeftinije(na što imaju pravo-kao i ja), a ne po realnoj vrijednosti firme…kako je to u godini dana išlo sa cca 70 na 30 još brže to može ići gore-kažem može, kao što bi se u politici reklo "ako bude politićke volje", dakle ako "NETKO" hoće to će ići tako…mi smo ipak mali-osim ako nismo udruženi u konzorcij koji ima cca 500 tisućica do milju kn na raspolaganju za dirigiranje…što bilo biće…okreće se kolo sreće što bi gori sad je doli, što bi doli sad je gori…neka svatko traži svoj način za čuvanje kesha ili dionica a sve u cilju nekakvog dobitka…pozz…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

mavrovo ti je već u stećaju to je riješeno zato je bio gubitak u FI 2009 izgubili su 60 milja kuna

…konzultant kao da je pao sa neba…on bi svake godine otpisivao Mavrovo, naravno ne uzimajući u obzir da vrijednost Mavrova u stečaju nije 0 kn i da i dalje rade neke poslove od kojih će biti prihoda…pa nemorate drukati lažima kad konzorcij dobro radi zadnjih dana…svaka čast, danas su napravili dobro deranje kože…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

KOLEGA KASNITE ingra je davno nezaustavljivo krenula ako ce vam biti lakse moje misljenje je da stvarno nece stati….

ps. inverter i loris su me strasno razocarali tako da nema ko vise da mi cuva ledja [cry] [cry] [cry] [cry]

ZELIM BITI BRUTALNO USPJESAN KO bananarama................................

Valjda to pišeš jer si ko što kažeš ALL-IN u INGRI
Možda ALL-IN U IGRI [lol]

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

Filija,

dionica je previše izdistribuirana, mali ulagači su previše preplašeni (ekipa s foruma, ja, ti – da i ti iako glumiš bezbrižnost) i pitanje je ne samo na koje bi razine mogla potonuti nego kad bi se uopće mogla vratiti na neke ‘normalne’ cijene. Dokle god ima ulagača koji na pojavu ovakvih naloga kakvi su bili danas idu prodavati pošto-poto oporavka nema. Nema ga i zato što od svega toga što si nabrojao od poslova zasad objavljeno nema uglavnom ništa. I to je realnost. Ja držim ovu dionicu i dalje, ali sve se više počinjem pitati koliko mi je to pametno. Naime, pitam se, kad i ako bude nekog odbijanca na crobexu, time i na određenoj grupi dionica, koliki je potencijal npr. Dalekovoda a koliki Ingre? Ili brodara? Što mi se više isplati, pošto poto držati ingru u nadi da će opet doći ‘dan velikih valova’ ili naprosto priznati sam sebi da se možda više isplati preći u nešto drugo. Naime, reprize idu uglavnom samo na tv-u, tako da nemoj očekivati tako lako prošlogodišnje 36-62, koje sam, uzgred rečeno, lani super odradio. Evo, recimo da si danas uzeo ptkm po 115.x mogao si čak i prodati po 120. 4%. Nije previše, ali to je kao da si na ingri zaradio 1,20 kn po dionici. Nažalost, ja sam ih danas samo izgubio, i to dvije na cijeni ingre.

I bez ljutnje, nije kesh nego keš ili cash.

Iskreno mi je žao ovih danas što su "popadali" kao žrtve margina. Mislim da su i neki koji su drukali na dole već u Ingri, pa im sada nije jasno šta to bi? E pa ima i jačih igrača od Vas!
Danas su banke nekome "servirale" na pladnju pozamašnu količinu INGRE. Ostavite se kredita, pokrijte se onoliko koliko vam je "pokrivač" dug. Stanove i kuće čuvajte, a ovdje dolazi u obzir samo keš koji na duže vrijeme nije neophodan. [yawn]

New Report

Close