jel misli ko da je bankama isplativo dati 90 mil. eura da bi ubirali kamatu od 8% slijedeći 7 god. (glavnica bi bila isplaćena nakon 7 god. al 80 mil eura) . ako njima to nije isplativo kakvu računicu je imala ingra.ili je možda politika odigrala svoju rolu ( u tom slučaju bi bilo fer da neko nazove banske dvore il barem ivu sanadera)
ne znam kako će se kretati cijena dionice ovih dana (ljetnih mjeseci), ali ja sam danas čvaknuo nešto sitno po 29,50kn da se ne bih jednog dana sa sjetom sjećao kako sam mogao kupiti ingru ispod 30kn. btw. po današnjoj zaključnoj cijeni je P/BV za ttm točno 0,5.
I INGRA sama vidi kako joj padaju dionice, nije mi jasno zašto ne daju neku obavijest za javnost ako cijena neopravdano pada ?
Da li netko zna kojoj banci INGRA duguje 100 mil. Eura ?
a kako ti znas da neoprevdano pada, oooooooo bice vama 30 nedostizna razina ubrzo [angry]
I INGRA sama vidi kako joj padaju dionice, nije mi jasno zašto ne daju neku obavijest za javnost ako cijena neopravdano pada ?
Da li netko zna kojoj banci INGRA duguje 100 mil. Eura ?
a kako ti znas da neoprevdano pada, oooooooo bice vama 30 nedostizna razina ubrzo [angry]
[/quote]
Kolega brokeru, jesi li se nakrcao, ili još uvijek "sanjaš" o dnu? [kiss]
[/quote]
Kolega brokeru, jesi li se nakrcao, ili još uvijek "sanjaš" o dnu? [kiss]
[/quote]
loool, elevatoor je promjenio ciljanu cijenu za sljedecih 365dana za ingru sa 25 na 12,5kn [thumbsup]
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme/5755-sarajevska_zaobilaznica_rokovi.html
ukratko
Što se tiče druge dionice, Butila – Stup, u toku je eksproprijacija zemljišta. Prema informacijama službe za imovinskopravne odnose Općine Novi Grad, sva rješenja bit će gotova do kraja ovog mjeseca. Ukoliko se uspije postići sporazum s vlasnicima nekretnina, radovi bi mogli početi ubrzo.
Ukoliko bude nerealno visokih zahtjeva, Vladi BiH bit će upućen zahtjev za uvođenje u posjed eksproprisanih nekretnina prije isplate naknade.
Izvođači radova na ovoj dionici su "Osijek-Koteks", GP "Dubrovnik", zagrebačka "Ingra" i "Hidrogradnja" iz Sarajeva.
Pretpostavljam i ja da će cijena kliziti prema 20, ali želio sam naglasiti da je samaUprava tu možda i malo pomogla. Vidi da cijena pada, a nemaju baš nikakvog komentara.
Danas su objavili da su uspijeli platiti kamatu, ali što je s glavnicom i kada ćemo znati da li su refinacirali dug ili nisu ?
100mil. Eura je kokretan dug, a banke( Splitska pretpostavljam, ali "filija me uvjevara da nije ) nisu baš voljne takove dugove u stečaj poslati, dok s druge strane kroz stečajnu masu bi banke mogle i dobro profitirati.
Da netko izlazi na velika vrata iz INGR je očito, ali što on zna, a mi ne ?
ne znam kako će se kretati cijena dionice ovih dana (ljetnih mjeseci), ali ja sam danas čvaknuo nešto sitno po 29,50kn da se ne bih jednog dana sa sjetom sjećao kako sam mogao kupiti ingru ispod 30kn. btw. po današnjoj zaključnoj cijeni je P/BV za ttm točno 0,5.
takodjer cvaknuo..sitno..al vjerojatno ide sutra clanarina…. [undecid]
ako je tako kako si napisao sve si rekao. Samo jesi siguran da netko veliki izlazi?
…27…ili 35..meni je isti qurac…ništa se ne mijenja u sagledavanju činjenice da nema još uvijek
kako Vi stručno velite..potpora na kupnji..obrana cijene ili slično….
Naravno da nisam. Samo pitanja postavljam, ali nitko izgleda nema jasan odgovor. Od prvih 10 nitko ne izlazi do danas, ali to je mala utjeha sada jer oni nemogu izači ni da hoće .
Posebno pitanje je što smatramo “velikim” vjerojatno se razlikujemo.
u privitku evo jedan graf malo za razmisljanje…na pragu smo ostvarenja prvog cilja (zuta linija)…a danas imamo i nesto povecani promet ako promatramo promet jos sve tamo od sredine 2 mjeseca…a da li je to sad i moguce dno ili ce se mozda ici i na neku novu razinu (npr. bijelu liniju) te hoce li se i tu zavrsiti ili ce se i jos padati…no svakako u obzir treba uzeti i neke realne vremenske okvire u kojima bi se sve to moglo i dogadjati…kao npr. mozda tek za kraj 7.mjeseca dolazak na razinu bijele linije…no ovo je ionako samo za razmisljanje i osobno ne vjerujem u slican scenarij…ali kako je krenulo tko zna…(lp)