100 mil. dobiti ove godine..
Ma dobro, ne treba sada pretjerivati, mislim izvješće je ok.
Treba vidjeti ko će biti spreman izvaditi veliku lovu za ovu dionicu…
zanima me ako netko može staviti k/p
hvala
Odakle građevinskoj firmi 35 mil. kamata i ostali financijskih prihoda?
Imaju oko 17 milijuna kuna u dionicama SNBA, što ja znam da imaju. Jel to onda spada tu, ako su zaradili na njima?
Pogledaj malo izvješća drugih firmi. Svima financijski prihodi bujaju.
Objava poslovnih rezultata za prvo polugodište 2007. godine
Ostvarena polugodišnja dobit prije oporezivanja 49,083 milijuna kuna
ZAGREB, 30. srpnja 2007. – U prvih šest mjeseci 2007. godine INGRA d.d. ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 324,8 milijuna kuna, što je 2,7 puta više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ukupni rashodi društva iznose 275,7 milijuna kuna. Zahvaljujućim općem rastu na svim razinama poslovanja, u prvom polugodištu 2007. godine ostvarena dobit prije poreza iznosi 49,083 milijuna kuna, dok trenutna dobit nakon oporezivanja iznosi 43,657 milijuna kuna i time je povećana više od 4 puta u odnosu na isto razdoblje u 2006. godini.
Sukladno najavljenom investicijskom ciklusu, na trenutnu realizaciju INGRE najviše se odražava visok operativni angažman na domaćim investicijskim projektima u kojima se INGRA pojavljuje i kao izvođač i kao investitor, prvenstveno na investicijskim projektima stambeno-poslovne izgradnje namjenjene tržištu, cestogradnje, projekata energetike kao i konzultantskih usluga. Istovremeno, uz razmjernu stabilnost inozemnih prihoda ostvarenih na tradicionalnim tržištima, INGRA je trenutno u fazi otvaranja predstavništva u Kazahstanu, a u svrhu nastupa na ruskom tržištu potpisan protokol o suradnji sa domicilnom građevinskom korporacijom SK MOST.
Svoj utjecaj na rezultate društva izvršili su i uspješni financijski projekti. Kako bi suportirala izvršenje projekata ukupne ugovorene vrijednosti od preko 400 mln EUR, INGRA se i dalje otvara široj investicijskoj javnosti. Tako se društvo trenutno nalazi u procesu dokapitalizacije, a prikupljena sredstva od izdanja novih 10.000 dionica putem javne ponude omogućit će daljnju ekspanziju poslovanja kao i razvoj uloge investitora na investicijskim projektima od kojih su neki već dobro poznati u javnosti, poput Arene Zagreb, stambeno-poslovnog kompleksa Lapad u Dubrovniku, izgradnji biodiesel postrojenja u Slavonskom Brodu, a i novih nadolazećih projekata.
INGRA d.d.
Korporativne financije
To se ne pita…[smiley2]
Oni stvarno nisu normalni, pa što je ovo ljudi moji, gledajte prihode..dobit 4 puta veća, ali oprez!
Ovih dana neki će trebati skupiti lovu za dokapitalizaciju, ja se nadam maom padu cijene.
Oni stvarno nisu normalni, pa što je ovo ljudi moji, gledajte prihode..dobit 4 puta veća, ali oprez!
Ovih dana neki će trebati skupiti lovu za dokapitalizaciju, ja se nadam maom padu cijene.
Pa nek prodaju nešto drugo. Nemaju valjda svu lovu u Ingri.
rocky: ” Odakle građevinskoj firmi 35 mil. kamata i ostali financijskih prihoda? ” Imaju oko 17 milijuna kuna u dionicama SNBA, što ja znam da imaju. Jel to onda spada tu, ako su zaradili na njima?
Ne to im je imovina i to podcjenjena , jer je računata po ulaznim veličinama, kada prodaju to postat će prihod.[smiley2]
plavi: ” Oni stvarno nisu normalni, pa što je ovo ljudi moji, gledajte prihode..dobit 4 puta veća, ali oprez! Ovih dana neki će trebati skupiti lovu za dokapitalizaciju, ja se nadam maom padu cijene. ” Pa nek prodaju nešto drugo. Nemaju valjda svu lovu u Ingri.
Daj me pusti![smiley2]