INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Odakle građevinskoj firmi 35 mil. kamata i ostali financijskih prihoda?

Novac je kisik burze!

matrix90, 30.07.2007. u 13:48
Kao sto rekoh, ono sto je Oppenheim rekao na prezentaciji je pesimisticno.
100 mil. dobiti ove godine..
matrix90, 30.07.2007. u 13:48

Ma dobro, ne treba sada pretjerivati, mislim izvješće je ok.

Treba vidjeti ko će biti spreman izvaditi veliku lovu za ovu dionicu…

zanima me ako netko može staviti k/p

hvala

Imaju oko 17 milijuna kuna u dionicama SNBA, što ja znam da imaju. Jel to onda spada tu, ako su zaradili na njima?

No respect

Pogledaj malo izvješća drugih firmi. Svima financijski prihodi bujaju.

I love the Smell of Profits in the Morning

Objava poslovnih rezultata za prvo polugodište 2007. godine

Ostvarena polugodišnja dobit prije oporezivanja 49,083 milijuna kuna

ZAGREB, 30. srpnja 2007. – U prvih šest mjeseci 2007. godine INGRA d.d. ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 324,8 milijuna kuna, što je 2,7 puta više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ukupni rashodi društva iznose 275,7 milijuna kuna. Zahvaljujućim općem rastu na svim razinama poslovanja, u prvom polugodištu 2007. godine ostvarena dobit prije poreza iznosi 49,083 milijuna kuna, dok trenutna dobit nakon oporezivanja iznosi 43,657 milijuna kuna i time je povećana više od 4 puta u odnosu na isto razdoblje u 2006. godini.
Sukladno najavljenom investicijskom ciklusu, na trenutnu realizaciju INGRE najviše se odražava visok operativni angažman na domaćim investicijskim projektima u kojima se INGRA pojavljuje i kao izvođač i kao investitor, prvenstveno na investicijskim projektima stambeno-poslovne izgradnje namjenjene tržištu, cestogradnje, projekata energetike kao i konzultantskih usluga. Istovremeno, uz razmjernu stabilnost inozemnih prihoda ostvarenih na tradicionalnim tržištima, INGRA je trenutno u fazi otvaranja predstavništva u Kazahstanu, a u svrhu nastupa na ruskom tržištu potpisan protokol o suradnji sa domicilnom građevinskom korporacijom SK MOST.
Svoj utjecaj na rezultate društva izvršili su i uspješni financijski projekti. Kako bi suportirala izvršenje projekata ukupne ugovorene vrijednosti od preko 400 mln EUR, INGRA se i dalje otvara široj investicijskoj javnosti. Tako se društvo trenutno nalazi u procesu dokapitalizacije, a prikupljena sredstva od izdanja novih 10.000 dionica putem javne ponude omogućit će daljnju ekspanziju poslovanja kao i razvoj uloge investitora na investicijskim projektima od kojih su neki već dobro poznati u javnosti, poput Arene Zagreb, stambeno-poslovnog kompleksa Lapad u Dubrovniku, izgradnji biodiesel postrojenja u Slavonskom Brodu, a i novih nadolazećih projekata.

INGRA d.d.
Korporativne financije

No respect

To se ne pita…[smiley2]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Oni stvarno nisu normalni, pa što je ovo ljudi moji, gledajte prihode..dobit 4 puta veća, ali oprez!
Ovih dana neki će trebati skupiti lovu za dokapitalizaciju, ja se nadam maom padu cijene.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Oni stvarno nisu normalni, pa što je ovo ljudi moji, gledajte prihode..dobit 4 puta veća, ali oprez!
Ovih dana neki će trebati skupiti lovu za dokapitalizaciju, ja se nadam maom padu cijene.

Pa nek prodaju nešto drugo. Nemaju valjda svu lovu u Ingri.

No respect

rocky: ” Odakle građevinskoj firmi 35 mil. kamata i ostali financijskih prihoda? ” Imaju oko 17 milijuna kuna u dionicama SNBA, što ja znam da imaju. Jel to onda spada tu, ako su zaradili na njima?

Ne to im je imovina i to podcjenjena , jer je računata po ulaznim veličinama, kada prodaju to postat će prihod.[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

plavi: ” Oni stvarno nisu normalni, pa što je ovo ljudi moji, gledajte prihode..dobit 4 puta veća, ali oprez! Ovih dana neki će trebati skupiti lovu za dokapitalizaciju, ja se nadam maom padu cijene. ” Pa nek prodaju nešto drugo. Nemaju valjda svu lovu u Ingri.

Daj me pusti![smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

[color=blue]M O Ž E L I B O LJ E ? ?[[/color]smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Vratio se doma…I to deebelo…[smiley2]

New Report

Close