pa u čem je problem, nisam napisao da su nestali s lica zemlje…nedo bog
napisao sam da se provodi stečaj na tvrtkama kroz koje ingra posluje kao matica
to su mavrovo adg, mavrovo inženjering, a nisam siguran za ingra gradnju (možda im je samo blokiran račun)
to je ono šta je do sad objavljeno, za druge ne znam
to ti je kao da ledo i zvijezda proglase stečaj, a agrokor kaže nema frke, mi nismo u stečaju
@filija
to su mavrovo adg, mavrovo inženjering, a nisam siguran za ingra gradnju (možda im je samo blokiran račun)
to ti je kao da ledo i zvijezda proglase stečaj, a agrokor kaže nema frke, mi nismo u stečaju
…o.k., no kada si istraživao da li si uočio kolika je vrijednost poslova koje Mavrovo trenutno radi?…pa napiši nam i to molim vas kolega…
@filija
…o.k., no kada si istraživao da li si uočio kolika je vrijednost poslova koje Mavrovo trenutno radi?…pa napiši nam i to molim vas kolega…
[/quote]
…iii kolega??? izgleda da vam kalkić zna zbrajati samo izdatke a nezna i primitke— [lol] …
konzultant je prepametan za sve ovdje..on je na visem nivou od vas..on to gleda sa strucne strane.. nitko od vas to ne moze shvatiti..
INGRA raste, zlato pada, USA raste [kiss]
konzultant je prepametan za sve ovdje..on je na visem nivou od vas..on to gleda sa strucne strane.. nitko od vas to ne moze shvatiti..
"renata25" ovdje si dobrodošla, ali i "konzulant" isto, kao i svi oni koji će se tek uključiti .
ukratko
Prema informacijama koje su do Business.hr-a došle iz više pouzdanih izvora, račun tvrtke koju vodi Željko Žderić svako malo završi u blokadi zbog neplaćanja rata kredita koje iznose i po 10-ak milijuna eura.
Financije Konstruktora u vrlo su lošem stanju jer su presušili glavni izvori prihoda te tvrtke – državni proračun i državne tvrtke. Iz tih je izvora posljednjih godina stizalo 70 do 80 posto Konstruktorovih prihoda.
Ugovore pak koje je prošle godine Konstruktor potpisao za gradnju autocesta u Hrvatskoj (Zagreb-Sisak, podravski ipsilon, Ploče-Dubrovnik) Hrvatske autoceste žele raskinuti jer nemaju osigurana sredstva.
Podebljano jel je ovo INGRIN takmac za hidroelektrane gdje ce im trebat osiguranja.
U Konstruktoru se, kažu naši izvori, nisu prilagodili novim uvjetima, nisu otpuštali zaposlene prošle godine kad su to morali učiniti zbog pomanjkanja posla, a sad muku muče svaki mjesec s isplatom plaća.
ovo je INGRA u prosloj godini napravila… [wink]
Ni IGH, kao ni Konstruktor nisu na vrijeme smanjili broj zaposlenih, i to bi im mogao biti dodatni teret u borbi s krizom. INGRA je i u tom pogledu u prednosti nad ostalima. Osim toga jedino INGRA ima vrijedne nekretnine na top lokacijama. Istina je da će neki građevinari zasigurno u stečaj, i to upravo oni koji nemaju što založiti, osim vozila, bagera i kamiona koji su takođe pod kreditima, a sada stoje i hrđaju kao staro željezo. Sve je to vrijednost koja brzo propada, a ova dole tek treba da dobije na vrijednosti.
http://www.ingra.hr/index.php?l=hr
priča o filipuu hollzmanu njemačkom građevinskom divu…
za sve koji razumiju njemački…
neposjedujem nijednu dionicu nijedne građevinske tvrtke…..
http://de.wikipedia.org/wiki/Philipp_Holzmann
I Todoriću "voda do ušiju"! Svi nešto počeli zalagati, teško onima što nemaju što založiti!
http://www.poslovni.hr/vijesti/agrokor-zalozio-dionice-vrijedne-475-mil-eura-149220.aspx
E ovo je već pravi dug, a ne ovo "sitno" što je Ingrica dužna!
http://www.poslovni.hr/vijesti/agrokor-lani-5-mil-kuna-manja-dobit-a-dug-na-9-mlrd-kuna-147909.aspx