Raaaastiiiii, rastiiiii mooj zeeleeniii boooreee……. [thumbsup]
gospodo kako stvari stoje morat cete cekat opet globalnu recesijiu i krizu kako bi se ukrcali na 30kn srdacan pozdrav STFACA
…nije mi drago što neki pišu kako sam ih ja nagovorio da kupuju na 50…nisam to radio…od 37 sam pisao da je to povoljna kupnja kada sam i sam počeo nadokupljivati pomalo pa sve do 32…kupovao bi i na ovim povijesno povoljnim cijenama ali trenutno nemam kesh jer mi preostali dio treba za važnije stvari u životu…ŽAO MI JE što mnogi ne vide da su ovo zaista povijesno niske cijene za dionicu ove firme koja vrijedi više od trenutno tržene cijene njene dionice…svi to znaju osim onih koji prodaju…ma znaju i oni ali očekuju da će kupiti ponovo za kunu manje, no neki će se grdno zeznuti-tko zadnji magarac…nikoga ne nagovaram da kupi, kao što ni mene ne mogu nagovoriti da prodajem…pozz svima…
velika neizvjesnost na ingri, sudbina im je u rukama banaka
da je tako jednostavno kako neki tvrde već bi oni davno dobili taj kredit, ali nije
Podatak o mizernih 6,5 milijuna kuna prometa dovoljno govori, nema smisla pobrojavati sve one koji su prometom podbacili. Na žalost, izbor tema u ovim tekstovima unazad nekoliko tjedana i crna predviđanja o sudbini pojedinih dionica ostvaruju se.
Vrijedi to prvenstveno za Ingru (ZSE:INGR-R-A) koja već tjednim ne vidi svjetlo u tunelu. Jučerašnje rezanje od 3,6 posto anuliralo je trodnevni pozitivni niz i spustilo cijenu na 31,82 kune gdje nikad nije bila otkad je provedena podjela dionica u kolovozu 2008. Usporedbe radi, na dan kad se prvi put trgovalo "podijeljenim" dionicama 7. kolovoza 2008., one su vrijedile čak sedam puta više nego danas, točnije zaključno 221,50 kuna! U manje od dvije godine izgubljeno je tako 85,6 posto tržišne kapitalizacije.
Izjave u stilu "neću bankrotirati" predsjednika Uprave Igora Oppenheima samo potvrđuju kako je situacija "na rubu", čim se mora odgovarati na takva pitanja. Da, bankrot zaista nije nemoguć i investitori su to percipirali već prije nekoliko mjeseci. Dionice su od početka godine izgubile 21,3 posto vrijednosti. Malo optimizma ulijeva tek činjenica da je jučerašnja zaključna cijena bila bliže gornjem rasponu vrijednosti što daje naznaku da slijedi odbijanac prema gore.
velika neizvjesnost na ingri, sudbina im je u rukama banaka
da je tako jednostavno kako neki tvrde već bi oni davno dobili taj kredit, ali nije
a bankama je bas interes da netko propadne…idi pisi naucnu fantastiku..
…igraju se igre živaca… [lol] …napetost se reže u zraku…svi koji su prodali ispod 32 su na iglama i zapeti ko puška…ko zadnji magarac…
daj si pročitaj potpis.
Pa zašto sada ne prodaju,pa vjerovatno zato šta na bidu ima dosta naloga koji nisu njihovi .
Pa kad je stečaj 30 kuna je bolje od 0 kuna.
ko smije nakitit ovog što se širi na bidu s 1600 kom [lol]
Komparacija INGRA-IGH;
INGRA – Temeljna vrijednost kapitala od 2004 god. 300 mil. Kuna, a vrijednost pala za 22%
IGH – Nominalna vrijednost dionice od 2001 god. 63,4 mil. Kuna, a vrijednost porasla 600%
U prijevodu, INGRA i IGH sada vrijede jednako, kako ???
do 2010 INGRA je kapital povećala, a IGH nije ????
Zaključak ; netko je ovdje 6 puta podcijenjen, a netko 6 puta precijenjen ???