mavrovo ga je popapalo!!!
kaj kažete da bi bilo super da se sada nađu novi poslovi preko mavrova u Makedoniji?
Evo ih par;
ARENA…prvih sedam godina Ingri nosi 7,2 milijuna eura godišnjeg prihoda iz gradskog i državnog proračuna, otprilike dovoljno da pokrije godišnje kamate na sadašnje Ingrine dugove. Najam se od 2016. usklađuje s inflacijom, što znači da će rasti za najmanje 2 posto godišnje do isteka nakon 28 godina…
…Ugovorom o zakupu predviđena je i mogućnost da nakon sedam godina Zagrebački holding, a zapravo država i grad, otkupe Arenu za 80,4 milijuna eura….
…U igri za novi sindicirani kredit sudjeluju Privredna banka Zagreb, Raiffeisen banka, Splitska i Erste banka….
…Tri obvezna mirovinska fonda koja drže 13,6 posto Ingre i kupovala su njezine obveznice i komercijalne zapise, tvrde analitičari u bankama, naći će svoj interes da sudjeluju u Ingrinoj stabilizaciji jer u protivnom gube previše…
Poslovi;
…36,5 milijuna kuna vrijedna rehabilitacija turbina na hidroelektrani Hadita u Iraku koju je Ingra sagradila prije 30 godina, te gradnje luka Stora i Marsa Ben MHidi te brane Sat Saf u Alžiru, vrijedne 305 milijuna kuna tijekom više godina. U Makedoniji grade dionicu autoceste za 50,4 milijuna kuna, dok u Hrvatskoj od gradnje dionice autoceste prema Dubrovniku očekuju 98,56 milijuna kuna prihoda, a od hidroelektrane Lešće u ovoj godini 5,5 milijuna kuna…
Upravo su dovršili stambeni kompleks Dvori Lapad u Dubrovniku čiju vrijednost procjenjuju na 401,5 milijuna kuna, a neprodanih 50 stanova po cijeni od tri do četiri tisuće eura za četvorni metar planiraju prodati do kraja 2011. ciljajući, uz domaće, i na strane kupce.
Ima još, ali da ne prepisujem cijeli članak imate ga u gore pisanom koleginom postu
[/quote]
ok hvala,nista novoga mi niste rekli.
[/quote]
kao sto ni vi Kolega danima nemate nista novo za rec.. [lol]
osim nevalja…
lijepo vam kolega "pajo Patak" kaze….ak vam nevalja maknite se sa teme…od vas danima nisam procitao nis pametno..
rasprodavalo bi se da je kupnje…ALI KUPNJE NEMA…i zato ce cjena i dalje klizit…..stavi se na kupnju po 25 ali imaj na umu da ces mozda i ti platit clanarinu ,malo vecu ….
[/quote] argumente potkrijepljuj činjenicama s brojevima , kolko sam se namučio zbrajajući i fino zamolio info ili demantije niko ništa izgleda da sam pogodio.pošto si ingrine dionice prodao fino se makni s ove teme………ipak jedan savjet UKRCAVAJ SE DOK NIJE KASNO [smiley]
[/quote]
hocu hocu zlato …a za ukrcaj ne brini….bit ce jos prilike ohohooooo, di smo jos od kapitulacije….
jos uvjek vlada neograniceni optimizam ovdje…..
[yawn]
rasprodavalo bi se da je kupnje…ALI KUPNJE NEMA…i zato ce cjena i dalje klizit…..stavi se na kupnju po 25 ali imaj na umu da ces mozda i ti platit clanarinu ,malo vecu ….
[/quote] argumente potkrijepljuj činjenicama s brojevima , kolko sam se namučio zbrajajući i fino zamolio info ili demantije niko ništa izgleda da sam pogodio.pošto si ingrine dionice prodao fino se makni s ove teme………ipak jedan savjet UKRCAVAJ SE DOK NIJE KASNO [smiley]
[/quote]
hocu hocu zlato …a za ukrcaj ne brini….bit ce jos prilike ohohooooo, di smo jos od kapitulacije….
jos uvjek vlada neograniceni optimizam ovdje…..
[yawn]
[/quote]
…moje želje, moji snovi… [cool]
ode su sve brokeri koji jako dobro znaju i čitaju finacijska izvješća a brojke su im glavna zanimanja a eto oni pišu priče li priče komentiraju nagađanja i pretpostavke a niko da zboji imovinu i dugovi pa da nas naivčine prosvijetle.ka da je problem sa par tisuća dionica srušit ingru na recimo 25 k a ista tako i dignuti na recimo 40 k .
samo za "naivu" na forumu popisi imovine ingre:
-arena zagreb 80 mil eura
-dvori lapad 40-50 mil eura
-zemljište u dubrovniku (mokošica) cijena -ne znam molim info
-upravna zgrada u zagrebu cijena -ne znam molim info
-gradilište opatija ( vile ičići ) cijena – ne znam info
-predstavništvo ingre u alžiru cijena ne znam info
-mavrovo inženjering cijena info
-građevinski strojevi i oprema
samo za "naivu" na forumu dugovi ingre
– oko 900 mil kuna ili 120 mil eura
komentare prosvijetljeni i znalaca, možda neke spasite pa će vam se uračunat…
..izbacite uljeze … [rolleyes] ……kažeš likvidaciju… [smiley]
kuda ce ingra danas?????
Ocel ko u sto kuna [lol]
elevatoor @ 100 kn???? prije ce na 10 kn [bye]
Raketa!
Koliko je danas rušio na 32,xxx, toliko je postavio u kupnju na čak 30,xxx.
loše ovo izgleda, vrlooo lošeeeee
vani je lagano zeleno, crobex je na nuli, a jedino što jako pada je Ingra. što će tek biti s cijenom ingre na burzi kada vani sutra zacrveni, pa kad crobex potegne u crveno i ode ispod 2000?
hoće li Ingra stati na 30 kn ili ide na 25 o čemu se sve češće špekulira?
mali dioničari drže sigurno preko 100.000 dionica Ingre u rukama, a ukupna kupnja je 6000!!
što će biti kad većina krene prema izlazu….?? [embarass]
vrijeme je da se zapitamo:
TKO JE NAJSLABIJA KARIKA?
TKO ĆE PRVI ZATUĆI INGRU NA 30 KN?
fiuman100@ da 100 000 ….da samo znas koliko je malih unutra…… [bye]
Trenutno u prodaji se nalazi 59683 dionice ( zadnja prodaja je na 413 kuna i to 2550 dionica ).
Na kupnji je 7375 dionica i zadnja je po 20 kuna
Kada se danas zavori burza isti broj dionica u prodaji i kunji će nestati kao dnevni nalozi.
Mislim da netko pretjeruje u punjenju portfelja, a na račun nesmotrenog rušenja cijene, ovo samoj INGI može jako naštetiti u financijskim krugovima, pa mu sav taj Medo posao pada u vodu, imati će hrpu ničega. [bye]