INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas skoro 9 milijuna prometa, zadnja cijena 38 899, prosiječna 38 896. Prošla su tri veća bloka, prvo 48 komada , pa još 40 -tak, pa još 108 komada. To su sve fondovski nalozi kolege. Kao i zadnjih dana, međutim ,čini se da se tu ne radi o samo jednom većem igraču koji se ukrcava. Tako mi se barem čini.Na 40 000 ima buco sa 100 i nešto komada, stoji tu već 2 mjeseca ( kao i kompletna prodaja ukopana od 38 – 40 000 zadnjih mjesec – dva ), predlažem nekom od ovih većih igrača da to pokupi, mi mali čemo onda dalje pokupiti 45 je vrlo izgledno tada. Mislim da bi to bilo fer, mi mali ulagači smo kupovali / dokupljivali na 35 i 36, veliki sada ulaze na 37 38 i 39 000. Kad se pokupi ovo na 40 000 opet nastupaju mali.

Ovaj post od prekjučer.., vidi vraga tako je i bilo na kraju.

@ bijala555

Ne znam što bi na to imali za reči fondovi koji su skupljali ovaj tjedan i potrošili ca. 25 milijuna kuna po prosiječnoj cijeni 39 800 kuna.Dobar dio free floata je otišao u samo 3 dana.

Usput , čitam da će biti javno privatno partnerstvo za dogradnju bolnice Srebrenjak vrijednost ugovora 300 milijuna kuna. ne sumnjam da će se i Ingra prijaviti, uostalom imaju najbolje reference za to.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

De ti meni reci kakva je to “IGRA-O-NICA” tj. INGR-O-11CA….

Obveznica, znam ali šta… promet 14.8 milja, nema cijene. Koja je fora?

No respect

Lijepo je gledati brojke i slušati obećanja,nego recite vi meni Ingra-ši koliko vi vjerujete vodstvu firme i vlasnicima? Smatrate li menadžment poštenim i da rade sve za dobro svih dioničara?

Gledaj, kada su rekli da ce ici po 35K onda rade na dobrobit svih.
Mogli su staviti 25 K a zna se tko su vecinski dionicari.
Vjerujem u vodstvo, uostalom kada sada odu na 1.kotaciju nece niti moci previse muljati.
Ove dobiti koje je gospodin Opp. najavio su pesimisticni dio i vjerujte puno bolje ce od toga napraviti.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

@ blueman

Ponekad se pitam da li su ovakva pitanja ili pretpostavke provokacija ili ljudi stvarno pitaju jer to stvarno misle.[smiley6]

@ SLK

Ne pratim ti ja niti se bavim obveznicama, više znam o trgovini obveznicama u USA , nego u HR.
Sredstvima od dokapitalizacije mogli bi vratiti ovaj dug od obveznica, naravno ukoliko se radilo o opozivim obveznicama.
G . Oppenheim je na prezentaciji najavio da će manji dio sredstava od dokapiotalizacije biti potrošen na vračanje kratkoročnih obveza, što će naravno pozitivno djelovati na samu bilancu.
Ma ovdje je uostalom sve savršeno…MOŽE LI BOLJE?[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ne pratim ti ja niti se bavim obveznicama, više znam o trgovini obveznicama u USA , nego u HR.
Sredstvima od dokapitalizacije mogli bi vratiti ovaj dug od obveznica, naravno ukoliko se radilo o opozivim obveznicama.
G . Oppenheim je na prezentaciji najavio da će manji dio sredstava od dokapiotalizacije biti potrošen na vračanje kratkoročnih obveza, što će naravno pozitivno djelovati na samu bilancu.
Ma ovdje je uostalom sve savršeno…MOŽE LI BOLJE?[smiley2]

Ma ne znam ni ja previše o obveznicama, zato i pitam. Znam da normalno imaju cijenu pri trgovanju, a ovdje stoji samo 15 milja. Ni tko kome ni po kojoj cijeni. Nema ni na Mostichu ništa osim prometa. [smiley6]
Inače, emisija je 200.000.000,00 dospijeće 06.12.2011. Ništa posebno.

No respect

Ma dajte…, ovo je ko ono sa paštetom…

http://www.poslovni.hr/7866.aspx%5Bsmiley2%5D

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ma dajte…, ovo je ko ono sa paštetom…

http://www.poslovni.hr/7866.aspx%5Bsmiley2%5D

Baš, ali ne znam šta Zagorec ima veze sa Ingrom!? [smiley1]

BTW, mogla bi se Ingra malo pojačat u SNBA. Dudite na 5. mjestu bezveze. Daj uzmite malo i vi, da se i naša “pašteta” malo otvori, da nas netko primjeti… [smiley2]

No respect

Ma sve je to u redu, šalu na stranu, ali znaš što mene čudi.
Najviša trgovana cijena Ingre ove godine bila je 42 000 kuna.
Od tada je između ostalog potpisan ugovor za Arenu, objavljene su ove fenomenalne projekcije poslovanja, kakve usput, nitko u Hrvatskoj nema, objavljeno nekoliko dobrih vijesti oko novih poslova te mogučnosti novih, dokapitalizacija umjesto očekivanih 25 ili 30 ide po 35 000,te prolazili deseci milijuna prometa na razinama od 35 000 na više.

I cijena još uvijek ispod ATH??Pa što je ovo?
[smiley7]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ma sve je to u redu, šalu na stranu, ali znaš što mene čudi.
Najviša trgovana cijena Ingre ove godine bila je 42 000 kuna.
Od tada je između ostalog potpisan ugovor za Arenu, objavljene su ove fenomenalne projekcije poslovanja, kakve usput, nitko u Hrvatskoj nema, objavljeno nekoliko dobrih vijesti oko novih poslova te mogučnosti novih, dokapitalizacija umjesto očekivanih 25 ili 30 ide po 35 000,te prolazili deseci milijuna prometa na razinama od 35 000 na više.

I cijena još uvijek ispod ATH??Pa što je ovo?
[smiley7]

Čekaj, nije li Ingra bila u četvrtom mjesecu ispod 20.000!?

Alo, Plavi… Pa šta ti je čovječe…. Sto posto u 4 mjeseca…. Od toga, dva mjeseca korekcija….

Nemoj biti proklet, da ti se nebi o glavu obilo, stari moj…. [smiley5]

No respect

Malo OT: i Belje će imati 1 mlrd. prihoda [smiley1][smiley2]

Malo OT: i Belje će imati 1 mlrd. prihoda [smiley1][smiley2]

Ma je li , zar tako?
Belje će imati 1 mlrd, a a na kraju godine su imali 660 milijuna prihoda.
A Ingra će imati preko 1 milijardu a imala je na kraju godine 380 milijuna.

Ovo Tvoje Belje sa sadašnjim stanjem broja dionica ima P/E 130 , a nakon katastrofalne dokapitalizacije od Todorića , bojim se uopće i računati koliko bi to moglo biti.Hoče li opravdati to svojim povečanjem dobiti??Aha hoče, možeš misliti.A imajmu i ROE koliko, ispod 1 %. A koliko će tek biti nakon dokapitalizacije po 60 ili koliko već kuna?

Za razliku od toga , izvjesno je da će Ingrin EPS biti između 1200 i 1400 kuna, što bi dalo P/E ispod 40.što bi rekli da se očekuje 40 % porast dobiti, a projekcijom samo sadašnjih ugovora dobit raste preko 50 %. To je da ništa ne ugovore u slijedećim razdobljima da rade samo poslove koje su već ugovorili.Da ne govorimo o činjenici da niti jedna tvrtka u HR ne ispunjava očekivanja P/E pokazatelja. Ingra ne samo da će ih ispuniti već ohoho preko toga.Za razliku od 0, nešto ROE kod Belja , Ingra ima ROE i imat će preko 20 %. P/Bv će kod Ingre pasti na 3, a ostali građevinari se trže na 5 i 6 booka. Kako Ingra od svih njih ima najveći ROE , a uzimajući u obzir činjenicu, nepisano pravilo – veći ROE = veći omjer P/B i PE, vidi se o čemu se tu radi.
40 000 za ovu dionicu je smiješna cijan po meni.
A 230 kuna za Belje je malo preveć po meni, jer ipak ide onakva dokapitalizacija kakva već ide.
Belje dugoročno Ok , ali kratkoročno po meni ne.
Uostalom to sam napisao prije koji mjesec na temi belje, cijena je još uvijek na istom mjestu.

I za kraj najvažnije, za Ingru se zna najgori mogući scenarij ( osim u slučaju ne znam čega.. ) , a to je ova fenomenalna projekcija prihoda i dobiti do 2009. , a za Belje vrag će ga znati kako će to Todorić pretumbati između svojih tvrtki, a nakon ovakve dokapitalizacije rezultati bi morali biti fenomenalni pa da opravda sadašnju cijenu, a kamoli da napreduje dalje. No , sve je moguće burza je nepredvidljiva, pitanje je koliko ima love Ilirika da brani tu cijenu Belja zar ne?

P.S. ovo niti nije za uspoređivati baš jedno je prehrambeni , a jedno građevinski sektor ( iako Ingra nije tipični građevinar ), malo me zezaš jel da?
[smiley1]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Čekaj, nije li Ingra bila u četvrtom mjesecu ispod 20.000!? Alo, Plavi… Pa šta ti je čovječe…. Sto posto u 4 mjeseca…. Od toga, dva mjeseca korekcija…. Nemoj biti proklet, da ti se nebi o glavu obilo, stari moj…. [smiley5]

Bilo je dionica koje su rasle po 100 i više posto , u kratkom razdoblju ,na temelju ničeg posebno.
Sve dok ima razloga i dobrih osnova za rast , dionica će rasti, bez obzira koliko je rasla u prethodnom periodu.
Pri tome bitnu ulogu igraju prometi, a kod Ingre se prometi povečavaju što više raste cijena, što je i te kako indikativno.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Slažem se sa Plavim sa svime što je rekao, osim sa ovim:

Da ne govorimo o činjenici da niti jedna tvrtka u HR ne ispunjava očekivanja P/E pokazatelja.

ULPL ima P/E sa današnjom cijenom 5.88

Ako je Ingra dragulj građevine, ULPL je isto to u brodarstvu.

No respect

New Report

Close