INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najzanimljiviji je dio oko toga da u slučaju većeg interesa za dionice od ukupno ponuđenih uprava može izdati još novih dionica.
Uglavnom nakon dokapitalizacije i nakon izvješća za 1. polugodište, jednostavnim računicama doći će se do toga da je 50 000 kuna za Ingru smiješna cijena , o ovim razinama da i ne govorimo.

Evo i u Jutarnjem:

[color=blue]Jaki igrači žele biti jači[/color]

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,7,20,ingra_dionice,83077.jl%5Bsmiley2%5D

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Najzanimljiviji je dio oko toga da u slučaju većeg interesa za dionice od ukupno ponuđenih uprava može izdati još novih dionica.
Uglavnom nakon dokapitalizacije i nakon izvješća za 1. polugodište, jednostavnim računicama doći će se do toga da je 50 000 kuna za Ingru smiješna cijena , o ovim razinama da i ne govorimo.

Evo i u Jutarnjem:

[color=blue]Jaki igrači žele biti jači[/color]

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2007,7,20,ingra_dionice,83077.jl%5Bsmiley2%5D

hm, meni ovo nije dobra vijest jer znači da će se još par mjeseci batrljiti na 37-39K
[smiley9]

Plavi, šta radiš sutra?

ZAGREB – Zagrebačka Ingra predstavit će izdanje 10.000 redovnih dionica javnom ponudom. Predstavljanje će se održati nakon što je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga odobrila Ingri prospekt o izdavanju 10.000 redovnih dionica na ime, bez nominalne vrijednosti, u nematerijaliziranom obliku, javnom ponudom, ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna. (u 11,00 sati, u prostorijama INGRE Alexandera von Humboldta 4b).

No respect

Danas skoro 9 milijuna prometa, zadnja cijena 38 899, prosiječna 38 896.
Prošla su tri veća bloka, prvo 48 komada , pa još 40 -tak, pa još 108 komada.
To su sve fondovski nalozi kolege.
Kao i zadnjih dana, međutim ,čini se da se tu ne radi o samo jednom većem igraču koji se ukrcava.
Tako mi se barem čini.Na 40 000 ima buco sa 100 i nešto komada, stoji tu već 2 mjeseca ( kao i kompletna prodaja ukopana od 38 – 40 000 zadnjih mjesec – dva ), predlažem nekom od ovih većih igrača da to pokupi, mi mali čemo onda dalje pokupiti 45 je vrlo izgledno tada.
Mislim da bi to bilo fer, mi mali ulagači smo kupovali / dokupljivali na 35 i 36, veliki sada ulaze na 37 38 i 39 000.
Kad se pokupi ovo na 40 000 opet nastupaju mali.

Ako je netko od postojećih dioničara INGR zainteresiran ići na predstavljanje dionica i Ingru, neka mi se javi na PM, možemo zajedno.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Dok plavi ide u INGRU ovdje se dešavaju lijepi prometi, a i cijena nam se vraća preko 40k….[smiley2]

Plavi:

james, 24.07.2007. u 13:07

1.Mozete li malo pojasnit ovaj citat. Dali to znaci da ce nakon 10000 izdanih novih dionica INGRA ici u izdavanje dodatnih novih dionica ukoliko za to bude interesa.
2. Ukoliko netko ima manje od 4 dionice, dali to znači da ukoliko ne uspije u 2. krugu sudjelvati u dokapitalizaciji, a izrazi želju za time, da ce mu se omoguciti sudjelovanje u dokapitalizacije kroz ovo eventualno naknadno izdavanje novih dionica.
Unapried zahvaljujem.

Eto, dok se Plavi ne vrati…

Ingra predstavila izdanje novih 10.000 dionica javnom ponudom

ZAGREB, 24. srpnja 2007. (Hina) – Zagrebačka tvrtka za izvođenje investicijskih radova Ingra d.d. predstavila je danas izdanje novih 10.000 dionica, javnom ponudom, koje će se izdavati po cijeni od 35.000 kuna po dionici.

Očekuje se, kako je rečeno, da će krajem kolovoza ili početkom rujna dionice biti uvrštene u Prvu kotaciju Zagrebačke burze.

Kako je rečeno na prezentaciji, Glavna skupština Ingre je 26. lipnja donijela odluku o povećanju temeljnog kapitala i izdavanju novih nematrijaliziranih redovnih dionica javnom ponudom uz uplatu uloga u novcu.

Agenti izdanja su ICF i Raiffeisen bank, a upis dionica obavljat će se u dva kruga.

U prvom krugu, koji će trajati od 24. srpnja do 7. kolovoza u 20 sati svaki dioničar imat će pravo upisati nove dionice u omjeru 4:1, odnosno tako da na svake četiri dionice koje je dioničar imao na dan održavanja Glavne skupštine (26. lipnja) ima pravo prvenstva pri upisu jedne nove redovne dionice.

U drugom krugu koji počinje teći trećeg radnog dana od dana završetka upisa u prvom krugu ulagatelji mogu upisati eventualne preostale dionice. Drugi krug trajat će pet dana.

Do 22. kolovoza izvršit će se uplata i bit će završena emisija, rečeno je.

Predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim kazao je kako će se sredstva prikupljena izdanjem novih dionica koristiti za projekte u Hrvatskoj, primjerice izgradnju zagrebačke Arene, zatim izgradnju poslovnog objekta u Dubrovniku te neke nove projekte. Prema njegovim procjenama, pola dionica prodat će se u prvom kruga.

Istaknuo je kako tvrtku u budućnosti očekuje povećanje investicijskih aktivnosti i ulazak na nova tržišta. Vizija je da u 2010. godini vrijednost novih ugovorenih poslova premaši 500 milijuna eura.

Osvrnuvši se na poslovne rezultate Oppenheim je kazao da se za ovu godinu planira ostvarenje 550 milijuna kuna prihoda te dobit od 60 milijuna kuna.

Za 2008. se planiraju prihodi od 850 milijuna kuna te dobit od 100 milijuna kuna, dok bi u 2009. prihodi trebali biti 1,1 milijardu kuna, a dobit 130 milijuna kuna.

Čelni čovjek Ingre kazao je i kako se tvrtka planira javiti na javni natječaj za izgradnju novog putničkog terminala u zračnoj luci Pleso, koji bi trebao biti raspisan do kraja godine.

No respect

Oppenheim: Pola dionica Ingre u prvom, pola u drugom krugu

Bojan Bajgorić Šantić
bojan.santic@business.hr 24.07.2007 12:48

“Prema optimističnim procjenama, polovica ponuđenih dionica prodat će se u prvom krugu, a ostatak u drugom”, procijenio je predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim prilikom predstavljanja novog izdanja Ingrinih dionica redovnom ponudom.
Sadašnjim vlasnicima dionica u prvom krugu koji će trajati od 24. srpnja do 7. kolovoza u 20 sati, bit će ponuđeno svih 10.000 novoizdanih dionica po cijeni od 35.000 kuna za dionicu, dok će neprodane dionice po istoj cijeni biti ponuđene novim dioničarima u drugom krugu u razdoblju od 10. kolovoza do 17. kolovoza u 14 sati.

Nominalna vrijednost svake dionice je 20.000 kuna, a cijena na Burzi danas u 12:30 sati bila je točno 40.000 kuna.

Agenti izdanja su ICF d.o.o. i Raiffeisenbank Austrija d.d., a agent uvrštenja ICF d.o.o.
“Izdanje novih dionica Ingre predstavlja poticaj razvitku hrvatskog tržišta kapitala”, rekao je Ivan Žižić, izvršni direktor u Raiffeisen banci.

INGRA ima trenutno ugovore od 404 milijuna eura

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Nakon svih ovih vijesti stvarno je i 50k mizerija od cijene za ovu “ljepoticu” od dionice..[smiley2]

Ovo što je kolega SLK prenio je samo manji dio dobrih vijesti oko poslovanja.
Kada stignem updatat ću sadržaj CD-a sa projekcijama prihoda i dobiti te poslovima.[smiley1][smiley2]

P.S. Od tri postavljena pitanja nakon izlaganja g. Openheima 2 su bila moja, hebiga bilo mi neugodno postavljati dalje pitanja kad po onoj našoj staroj, svi valjda sve znaju. Jedno od mojih pitanja bilo je ovo oko Aerodroma Pleso oko izgradnje novog terminala.Inaće o Plesu na prezentaciji nije bilo niti riječi, samo bih nadodao da je vrijednost ovog posla 280 miliona eura, odnosno 2 milijarde kuna ( po riječima g. Oppenheima ) , a na moje dodatno pitanje misli li se Ingra prijaviti, smijeh od uha do uha, što se kaže , i odgovor naravno…hm…Kada stignem budem postao dalje 2. pitanje i ostalo…[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovo što je kolega SLK prenio je samo manji dio dobrih vijesti oko poslovanja.
Kada stignem updatat ću sadržaj CD-a sa projekcijama prihoda i dobiti te poslovima.[smiley1][smiley2]

P.S. Od tri postavljena pitanja nakon izlaganja g. Openheima 2 su bila moja, hebiga bilo mi neugodno postavljati dalje pitanja kad po onoj našoj staroj, svi valjda sve znaju. Jedno od mojih pitanja bilo je ovo oko Aerodroma Pleso oko izgradnje novog terminala.Inaće o Plesu na prezentaciji nije bilo niti riječi, samo bih nadodao da je vrijednost ovog posla 280 miliona eura, odnosno 2 milijarde kuna ( po riječima g. Oppenheima ) , a na moje dodatno pitanje misli li se Ingra prijaviti, smijeh od uha do uha, što se kaže , i odgovor naravno…hm…Kada stignem budem postao dalje 2. pitanje i ostalo…[smiley2]

Vratija se Šime, pun adrenalina… [smiley2]

Čuj, nismo bili, ali kao što vidiš, niti nama nije bilo dosadno danas pratit dionice….

No respect

Od tri postavljena pitanja nakon izlaganja g. Openheima 2 su bila moja, hebiga bilo mi neugodno postavljati dalje pitanja kad po onoj našoj staroj, svi valjda sve znaju. Jedno od mojih pitanja bilo je ovo oko Aerodroma Pleso oko izgradnje novog terminala.Inaće o Plesu na prezentaciji nije bilo niti riječi, samo bih nadodao da je vrijednost ovog posla 280 miliona eura, odnosno 2 milijarde kuna ( po riječima g. Oppenheima ) , a na moje dodatno pitanje misli li se Ingra prijaviti, smijeh od uha do uha, što se kaže , i odgovor naravno…hm…Kada stignem budem postao dalje 2. pitanje i ostalo…[smiley2]

Kolega sve je to ok, samo baš i nije jako pristojno za vrijeme prezentacije razgovarat na mobitel

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close