INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tako vam je to kolega, taj kolega se s vremenom na vrijeme javi , ali to je dobro. Čim malo kritike i gluposti na temi , odmah rastemo. Bolje je kada toga ima, nego kada smo svi složni, jer tada stagniramo ili padamo. Neka samo kolega piše. [smiley2]

To je isti kolega? Samo sada je promjenio spol i pise uzasnom gramatikom?I

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

17.07.2007
Ingra isplaćuje ostatak dividende tijekom kolovoza
Do sada je isplaćen predujam u iznosu od 150 kuna po dionici, dok će se ostatak dividende u iznosu od 100 kuna po dionici isplatiti tijekom kolovoza
Sukladno odluci glavne skupštine održane 26. lipnja, uprava Ingre je donijela odluku o isplati ostatka dividende za poslovnu 2006. godinu, stoji u priopćenju objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi. Da podsjetimo, ukupna dividenda iznosi 250 kuna po dionici.
Do sada je isplaćen predujam u iznosu od 150 kuna po dionici, dok će se ostatak dividende u iznosu od 100 kuna po dionici isplatiti tijekom kolovoza, stoji u priopćenju.
Pravo na isplatu ostatka dividende steći će oni dioničari koji na dan 25. srpnja na svom računu vrijednosnih papira u Središnjoj depozitarnoj agenciji imaju registrirane dionice društva, navode iz Ingre.
Danas do 15:28 sati, cijena dionice Ingre je na Zagrebačkoj burzi iznosila 37.001 kunu što predstavlja predstavlja rast od 2,07 posto.
(pd)

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Opa , dakle još ovaj tjedan se može kupiti kako bi se ostvarilo pravo na dividendu.

plavi: ” Tako vam je to kolega, taj kolega se s vremenom na vrijeme javi , ali to je dobro. Čim malo kritike i gluposti na temi , odmah rastemo. Bolje je kada toga ima, nego kada smo svi složni, jer tada stagniramo ili padamo. Neka samo kolega piše. [smiley2] ” To je isti kolega? Samo sada je promjenio spol i pise uzasnom gramatikom?I

To je koleg[color=blue]ic[/color]a sa jednim prelijepim ženskim imenom, barem meni.[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

ovo sa 25.07.2007 mora biti greška – nadam se da nije, ali mi nema logike

znamo da im se greška sa datumom već znala desiti

SKORa-M-A[color=blue][/color]

Dalekovod najvrjednija, Ingra najbrže rastuća građevinska kompanija na burzi

Ingra, treća po dobiti u prvom kvartalu, ostvarila je zaradu po dionici od 478,3 kune. Neto dobit iznosila je 19,4 milijuna kuna, a ukupni prihodi bili su 92,3 milijuna. Prihod od izvoza gotovo se izjednačio s domaćim tržištem te iznosi 34,8 milijuna, a prihod od domaćeg tržišta iznosi 46,1 milijun kuna.

http://www.poslovni.hr/48789.aspx

I danas smo nastavili lagani rast, unatoč letargiji tržišta, koje istina bog daje naznake nekih pozitivnih promjena zadnja 2 dana.
Ništa čudno, još uvijek traje oporavak od akumulacije profita / korekcije cjelokupnog tržišta , od 27.6 do 2.7. prošlo je ca. 23 miliona kuna po prosječnim cijenama od 38 000 kuna, netko je skupljao na razinama 38 000, radilo se o velikim blok transakcijama.
Inaće na razinama preko 30 000 je prošlo preko 4 600 dionica, odnosno skoro 12 % ukupno izdanih dionica, a samo preko 35 000 prošlo ih je više od 3 600.
Gledajući strukturu dioničara , free float i nije tako veliki..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Upravo pokupljen 91 komad sa aska, ca. 3.5 milja kuna u jednoj transakciji!
Zanima me jedino jel to onaj isti koji je skupljao blok transakcijama prije koji tjedan na 38 000 ili netko novi.
SAda se vidi ispravnost dokupa na 35 000 i 36 000 koje su tada bile zbilja smiješne cijene.
Slijedeće skupljanje bi moglo biti do 40 000 , i onda otvoren put prema razumnijim razinama.

Sve to u vrijeme satagnacije , da ne kažem korekcije tržišta..[smiley1][smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Upravo pokupljen 91 komad sa aska, ca. 3.5 milja kuna u jednoj transakciji! Zanima me jedino jel to onaj isti koji je skupljao blok transakcijama prije koji tjedan na 38 000 ili netko novi. SAda se vidi ispravnost dokupa na 35 000 i 36 000 koje su tada bile zbilja smiješne cijene. Slijedeće skupljanje bi moglo biti do 40 000 , i onda otvoren put prema razumnijim razinama. Sve to u vrijeme satagnacije , da ne kažem korekcije tržišta..[smiley1][smiley2]

Baš sam htio komentirati, ali ste me preduhitrili….Miislite li da već neki znaju FI za drugi kvartal pa su požurili???[smiley2]

Ma nije samo FI, toliko toga ima da mi je teško za vjerovati da je to na ovim cijenama trenutno, ipak mi s jedne strane drago što je bilo nadobudnih koji su mi pretprošli tjedan prodavali po 35 i 36 000.
[smiley2]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Oni koji su priodavali prošli tjedan ili imaju slabo pamćenje ili ne čitaju postove. Isprika onim koji su imali pametan razlog. U FI za Q2 bi trebala biti prikazana dobit iz Ilice. A kolika je ona ? Pošto imam Ingr-r-a neću ništa govorit da ne ispadne da navlačim.
Imao sam , imam i imat ću ovu dionicu i dalje.

Obečaj, ništa te ne košta. stara hercegovačka

Danas je u dvije transakcije na Ingri pokupljeno dionica u vrijednosti 5,8 milijuna kuna.
Zanimljivo je da taj koji skuplja u situaciji kada je kompletno tržište već tjednima u letargiji / stagnaciji diže cijenu i skuplja ovakve silne količine.
Po mom mišljenju očigledno mu treba još jako puno a ujedno misli da povoljnije prilike , unatoč situaciji na tržištu neće biti.

Da u FI za 2. Q će biti prikazani rezultati i dobit za Ilicu.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4da0a817-260e-4c99-8760-a8e20152d9c4

[color=blue]Analiza: Ingra – pobjednica dana[/color]

Ingra je trgovanje zaključila na visokih 38.500 kuna, što je ujedno i najviša cijena postignuta u danu. Budući da nisu svi nalozi počišćeni s te razine, možemo pretpostaviti da je kupnja posustala pa ćemo najvjerojatnije sutra svjedočiti stabilizaciji cijene Ingre na nešto nižoj razini. No najbrže rastuća sektorska dionica ima uporište u poslovanju i budućim ugovorima, a vodstvo tvrtke pokazuje iznimnu propulzivnost i sposobnost. Izjednačavanje prihoda iz inozemstva i zemlje samo je dodatan plus budućnosti te tvrtke.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close