INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo nakon podužeg vremena vlasništva ovom presmješno podcijenjenom dionicom, odlucio sam se i ja registrirati pa da zajedno s vama uživam u komentarima o rastu ove dionice koja je na ovom dnu još cca 1-2 mjeseca a onda…..

– na dnu, da.
– ali, ne ovom.

I love this flame!

Evo malo da oraspoložim posrnule ulagače ovaj kišni nam dan:
http://www.jutarnji.hr/u-kandidaturu-sa-slovencima-samo-ako-se-zavrsnica-igra-u-areni/772652/

Znam da neće bitno utjecati na cijenu dionice, ali u ovo tmurno vrijeme svaka iole dobra informacija veseli [smiley]

Evo nakon podužeg vremena vlasništva ovom presmješno podcijenjenom dionicom, odlucio sam se i ja registrirati pa da zajedno s vama uživam u komentarima o rastu ove dionice koja je na ovom dnu još cca 1-2 mjeseca a onda…..

– na dnu, da.
– ali, ne ovom.

I love this flame!
[/quote]

Nisi i ti Ivana valjda jedna od onih kupi po 34 prodaj po 34.50. Kad uskoro dionica dosegne 90-100kn,
nece biti bitan prosjek ulaza, a ako netko misli da ova dionica moze pasti na 30kn taj će se pitati što se sad to događa nakon dugo vremena a cijena ce lagano vec prelaziti njegove nezamislive razine od 50kn [wink] [bye]

Sve što pišem moje je osobno mišljenje i ne predstavlja nagovor na kupnju ili prodaju!!

Brojke govore sljedece:

INGRA-a je danas (sveukupno) duzna oko 920 milijuna kuna.

INGR-a samo od arene treba dobiti iducih 27 godina oko 50 milijuna kuna godisnje. Dakle INGR-i su za arenu duzni (pola grad Zagreb pola drzava) ukupno 1350 milijuna kuna!!! Plus sto imaju stanove na Lapadu, sto su im duzni za autocestu i sl.

Po mojim procjenama sve ovo skupa znaci da je INGR-a "dugorocno" u plusu pola milijarde kuna!!! Podjelimo li to s 7,5 milijuna dionica koliko ih INGR-a d.d. ima, to znaci da u svakoj dionici "lezi" oko 66kn!!! A ona sad vrijedi svega 35kn! Stvarno mi nije jasno tko je onda spreman prodavati dionice za ovu sicu! Slobodno demantirajte ovu moju racunicu svi vi koji ste "popili pamet svita"!

Imam velike kolicine INGR-e i ja cu samo nadokupljivat tijekom iducih mjeseci, godina, a vi slobodno prodajite…

Jedino sto je stvarno lose u cijeloj ovoj prici je da INGR-a nabavlja vrlo malo novih poslova. No ako se to promjeni onda mozemo krenuti prema stotci. No bolje je da ne rade nista nego da rade ispod cijene. 21.5 treba bit objavljen izvodjac radova za elektranu u Bosni, zatim Alzir, pa hoteli…

Stojte mi dobro!

kakva će ovo biti raketa,još samo da se napravi fitilj i nek je neko kresne,pa da poletimo nebu pod oblake…gledajući iz tehničkih uvjeta ova dionica ima ogroman potencijal rasta,samo što to sad niko ne kuži,a šta vi mislite da će pasti ispod 30,neće na žalost mnogih pohotnika..pohlepa će vrlo brzo zamijeniti strah,vjerujte mi…dolar je narastao za 20%,što znači da je direktno i ponuda recimo u alžiru za 20% jeftinija..jak dolar odgovara izvoznicima..ali ne i šukeru koji se zadužio u dolarima 1.8 000 000 000,bwha bwha DA MI JE NJEGOVA GLAVA DA SE NASPAVAM—

@alt333

ko ruske rakete, nikako da upale, sve to stoji da je ogoman potencijal,ali zbilja je nešto drugo, previše negativnih stvari se događa u građevinskom sektoru , tako i u Ingri, no treba strpljenja za nove korake.

Brojke govore sljedece:

INGR-a samo od arene treba dobiti iducih 27 godina oko 50 milijuna kuna godisnje. Dakle INGR-i su za arenu duzni (pola grad Zagreb pola drzava) ukupno 1350 milijuna kuna!!! Plus sto imaju stanove na Lapadu, sto su im duzni za autocestu i sl.

Po mojim procjenama sve ovo skupa znaci da je INGR-a "dugorocno" u plusu pola milijarde kuna!!! Podjelimo li to s 7,5 milijuna dionica koliko ih INGR-a d.d. ima, to znaci da u svakoj dionici "lezi" oko 66kn!!! A ona sad vrijedi svega 35kn! Stvarno mi nije jasno tko je onda spreman prodavati dionice za ovu sicu! Slobodno demantirajte ovu moju racunicu svi vi koji ste "popili pamet svita"!

Imam velike kolicine INGR-e i ja cu samo nadokupljivat tijekom iducih mjeseci, godina, a vi slobodno prodajite…

Jedino sto je stvarno lose u cijeloj ovoj prici je da INGR-a nabavlja vrlo malo novih poslova. No ako se to promjeni onda mozemo krenuti prema stotci. No bolje je da ne rade nista nego da rade ispod cijene. 21.5 treba bit objavljen izvodjac radova za elektranu u Bosni, zatim Alzir, pa hoteli…

Stojte mi dobro!

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/berglof-ebrd-ce-kupovati-dionice-i-pomagati-razvoj-trzista-kapitala-u-regiji!,77898.html
Preostaje još samo da kažu koje su im to dionice na "nišanu"!

Idemo li to u još jedan "kružić"?
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/banke-ponovno-pokrecu-cijeli-krug-jer-su-nanjusile-veliki-posao,77890.html

Brojke govore sljedece:

Možda bi bilo dobro da odeš na Investopediju i pogledaš si što točno znači "Time value of money".
Možda…
(Ako stvarno to napraviš i počneš neke stvari računati, trebat će ti informacija da Ingra trenutno svoje dužnički kapital plaća oko 10%.)

nitko ništa ne piše????!!! jel to dobar znak,dolazi vrijeme ingre ili se varam. pozdrav svim ljudima koji imaju ovu prekrasnu eksploziju!!!

Brojke govore sljedece:

Stojte mi dobro!

Kolega da neznam da navlačite mislio bi da nemate pojma o financijama.
Aj diskontirajte tih 1,35 mlrd kn s kamatom na onih 800 mil kn što je Ingra uložila u Arenu, pa ćemo vidjeti dali je taj projekt bio isplativ. Arena je pušiona. Još veći problem Ingri je što će svoje obveze ubuduće morati refinancirati s duplo većim kamatama.
Čini mi se da je kamata na zadnju tranšu obveznica bila 10.99 %, što ih svrstava u junk bonds!

Ne dobiva Ingra malo poslova,već ne dobiva ništa.

Ja se bojim da ću morati zbog oklade s Pobjedom šetati gol po trgu.
Gdje je uopće nestao Pobjeda?

New Report

Close