INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Blueman:
blueman, 28.06.2007. u 11:48
Poslije prve kotacije, kako trziste odluci.
Kad smo vec kod prve kotacije, kada bi se ulazak u prvu kotaciju mogao ocekivati, barem neka okvirna predvidjanja molit cu ukoliko netko zna?
[/quote]
A gle, poslije dokapitalizacije, neznam sta pise u izbjestaju.
Pa ti ide prijedlog Hanfi, pa se tamo drvi…
Nekih mjesec-mjesec i pol..

Na Londonu se nece izlistati, e da mi je znati tko je plasirao taj info, koja smijarija..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

http://www.poslovni.hr/46837.aspx evo jos malo vijesti

baš sam htio komentirati osnivanje klastera i kako bi predvodnik klastera trebala biti Ingra ili IGH. Povijesno gledano INGRA i nastaje kao integrator proizvođača s područja Juge:

INGRA je trgovačko društvo osnovano 1955. g. kao izvozno udruženje industrijskih proizvođača s
područja bivše Jugoslavije s ciljem da za iste proizvođače organizira izvozne aktivnosti i trgovački
razvoj. Slijedom tadašnjih političkih okolnosti, INGRA je bila prisutna na tržištima nesvrstanih zemalja,
a prvi veći posao bio joj je izvoz devet velikih kompresora u Burmu 1958. g.

U 50 godina svog postojanja INGRA je sudjelovala u izvođenju preko 700 investicijskih projekata
u više od 30 zemalja svijeta čija ukupna vrijednost premašuje USD 10 mlrd. Iako su i danas najveći
partneri afričke zemlje, posebno Alžir, Libija i Sudan, tijekom svog postojanja INGRA je dovršila brojne
visoko kvalitetne projekte na zapadno-europskom, novozelandskom i sjeverno-američkom tržištu.
Zajedno sa svojim članicama, INGRA je bila prva tvrtka iz srednje i istočne Europe koja je prije 35
godina počela raditi u Njemačkoj. Osamdesetih godina INGRA je sudjelovala u konstruiranju dvije
hidroelektrične centrale u SAD.
Tijekom svoga postojanja INGRA je prolazila kroz brojne transformacije prilagođavajući se zahtjevima
tržišta te promjenama cjelokupnog političko-ekonomskog i pravnog sustava.
U okviru raznovrsnog djelokruga poslovnih aktivnosti u koje je danas uključena, INGRA je proširila
svoju primarnu djelatnost izvoza investicijskih projekata za poznate naručitelje na investicijske projekte
namijenjene tržištu kroz vlastite investicije. Investicijska izgradnja obavlja se po sistemu “ključ u ruke”
i uključuje građevinske radove, energetiku, industriju, montažu, brodogradnju, pa i djelatnost turizma.
Poslove obavlja u suradnji s više od 40 tvrtki.
Osim na inozemnom tržištu, a danas su to tržišta Njemačke, Alžira, Libije, Srednjeg Istoka, Rusije
i Nigera, INGRA je pojačala prisutnost na velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj, poput
izgradnje autocesta, stanogradnje, objekata poput javnih ustanova (bolnice, veleposlanstva i sl.) ili
infrastrukture mobilnih mreža. Dio je i domaćeg konzorcija koji je pobijedio na posljednjem natječaju
za izgradnju autoceste na dionici Dugopolje-Šestanovac-Ploče vrijednom HRK 5,0 mlrd.
Zadnjih godina, INGRA kontinuirano obnavlja dosadašnje, ali i razvija nove poslovne djelatnosti kao
što su brodogradnja, pomorske marine, greenfield projekti u turizmu, a neki od njih zasnivaju se na
principu javno privatnog partnerstva. INGRA je sukladno rastućem investicijskom zamahu krenula
i u projekte stanogradnje, od kojih se upravo završava stambeno-poslovni objekt u Ilici na 24.000
m2, sa 120 stanova. Primopredaja kupcima očekuje se u siječnju 2007. Slijede investicijski projekt 16
urbanih vila na Srebrnjaku i nekoliko većih projekata na Jadranu, primarno na području Dubrovačkoneretvanske županije.

mich

Nekima je bila skupa na 12,000, još više njih je govorilo da je 20,000 plafon, sada im je puno platit 38,000 a svi zajedno će plakat kada vrlo brzo bude preko 50,000.

A zašto će biti uskoro preko 50,000:

– pogledajte njihov profit margin, ROS i ROCE
– dokapitalizacija po 35,000
– lista projekata
– sposobna uprava
– prva kotacija

Na našem tržištu se na prste mogu nabrojati dionice sa ovakvim potencijalom

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Kad smo vec kod prve kotacije, kada bi se ulazak u prvu kotaciju mogao ocekivati, barem neka okvirna predvidjanja molit cu ukoliko netko zna?

120. Temeljni kapital Izdavatelja ili očekivana tržišna kapitalizacija mora iznositi najmanje 100.000.000,00 Kn
(stomilijuna kuna)
121. Prije uvrštenja dionica u ST, Izdavatelj je dužan Burzi podnijeti Prijedlog i slijedeće priloge:
1. Obavijest o uvrštenju odobrenu od Komisije;
2. Izvod iz trgovačkog registra nadležnog trgovačkog suda;
3. Statut;
4. Ostale isprave sukladno zakonu ili drugim propisima koje donosi Komisija.

http://www.zse.hr/docs/Pravila_2003_i_izmjene2006.pdf

Prva dokapitalizacija (ona iz dobiti) je zbog ostvarenja temeljnog kapitala od 100 000 000 kn.

Mislim da će zahtjev HANFI ići skupa s prospektom. Vremenski u 1. kotaciji ne možemo biti prije dovršetka dokapitalizacije jer nije zadovoljen prvi uvjet, a čim dokapitalizacija završi, ne vidim razlog da odmah ne uđemo u 1. kotaciju. Sve će pisati u prospektu koji mora biti izdan kod izdanja novih dionica.

mich

Ne kuzim kad cete shvatiti da nas drma korekcija i da ljudi sada razmisljaju sta prvo prodati a ne sto prvo kupiti.

Na to sve ekipa koja dokapitalizira po 35k moze vam u ovom trenutku prodati jednu na 4 dionice po 38k i onda upisati po 35k… nije li to bas super

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

To po koliko će neko prodat nema apsolutno nikakvog utjecaja na vrijednost Ingre. Ni jedan faktor poslovanja se neće zbog toga promjeniti. Ne govorim o day-tradingu nego o investiranju a Ingra je dobra investicija.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

To po koliko će neko prodat nema apsolutno nikakvog utjecaja na vrijednost Ingre. Ni jedan faktor poslovanja se neće zbog toga promjeniti. Ne govorim o day-tradingu nego o investiranju a Ingra je dobra investicija.

‘Dobra investicija’ je relativan pojam, no ja mislim da ce takvih investicija u iducih mjesec-dva, a mozda i duze, biti sve vise i vise

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

dada, ingra danas skupa na 38………pa ja ću umrijet od smijeha! [smiley2]

Neko je bio dovoljno uplašen da stavi na prodaju 18 komada na 37,600 a netko drugi dovoljno inteligentan da to odmah pokupi

mislim igra je jasna ko dan, navlačenje prodaje do iznemoglosti pa čišćenje……….e sad do kud i kad nažalost nemam odgovor, mislim da je sljedeće do 39k. [smiley11]

Novi sam u ovim vodama pa bi vas molio ako mi netko može objasniti.

Naime posjedujem nešta sitno dionica INGRE (konkretno 4) ako sam dobro skužio imam pravo upisa 1 dionice iz nove serije.
Gdje i kome se treba javiti za upis te dionice ?
Vidio sam da se spominju i prospekti gdje toga ima za nabaviti ?
Hvala

Osim na inozemnom tržištu, a danas su to tržišta Njemačke, Alžira, Libije, Srednjeg Istoka, Rusije
i Nigera, INGRA je pojačala prisutnost na velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj, poput
izgradnje autocesta, stanogradnje, objekata poput javnih ustanova (bolnice, veleposlanstva i sl.) ili
infrastrukture mobilnih mreža.

A što ovi spominju Libiju u poslovnom? Pa svi znamo da se tamo Ingra ima zabranu dolaska i bilo kakvih poslova..ah, plaćeni članci…

New Report

Close