eto, opet se tek odnedavno neki raspisase po ovoj temi nesto kao savjetujuci i isticuci kako ih ovdje nista ne zanima…no ipak, gdje li ste bili dosad…a i nije li vec postalo pomalo i previse prozirno…
i kako se inace moze shvatiti ovu tek odnedavno novu navalu tzv. "dobronamjernih" savjetodavaca nego najvjerojatnije kao i potencijalnu zainteresiranost istih…a oni koji poduze prate ovu temu vjerojatno vec i sami znaju na koje se isto i odnosi…a sad od sutra dal’ prodati ili kupiti nek svako sam odluci…(lp)
eto, opet se tek odnedavno neki raspisase po ovoj temi nesto kao savjetujuci i isticuci kako ih ovdje nista ne zanima…no ipak, gdje li ste bili dosad…a i nije li vec postalo pomalo i previse prozirno…
i kako se inace moze shvatiti ovu tek odnedavno novu navalu tzv. "dobronamjernih" savjetodavaca nego najvjerojatnije kao i potencijalnu zainteresiranost istih…a oni koji poduze prate ovu temu vjerojatno vec i sami znaju na koje se isto i odnosi…a sad od sutra dal’ prodati ili kupiti nek svako sam odluci…(lp)
Zanimljivo je i frapantno da se neki ljudi uvijek zalijepe za dionice tvrtki koje iskazuju loše rezultate, nemaju perspektivu, te se i dalje očekuju loše rezultati,ali da ih ne zanimaju dionice koje su i rezultatski i cjenovno dotaknuli dno, ali su preokrenuli poslovanje nabolje i slijedi oporavak u poslovanju.
Što mislite koje će prije rasti?
Postoje i drugi sektori a ne samo besperspektivno građevinarstvo.
Jedna od velikih vrednota uspješnog investitora je inovativnost i sposobnost podvući crtu, svijet se mijenja a sa njime i perspektiva pojedinih dionica.
lp
Zanimljivo je i frapantno da se neki ljudi uvijek zalijepe za dionice tvrtki koje iskazuju loše rezultate, nemaju perspektivu, te se i dalje očekuju loše rezultati,ali da ih ne zanimaju dionice koje su i rezultatski i cjenovno dotaknuli dno, ali su preokrenuli poslovanje nabolje i slijedi oporavak u poslovanju.
Jedna od velikih vrednota uspješnog investitora je inovativnost i sposobnost podvući crtu, svijet se mijenja a sa njime i perspektiva pojedinih dionica.
lp
[/quote]
ne ulazeci u razloge zasto su se neki tek odnedavno, tocnije od petka, raspisali na ovoj temi, jer istina svatko moze i ima pravo pisati kada i gdje zeli…ali ipak, ako je kako neki sada tvrde i govore gradjevinarstvo bezperspeltivno i da postoje i drugi sektori, tesko se ne zapitati a sto onda ovdje danas gube vrijeme…a kada podvuci crtu, eto, tamo mozda negdje na 60-80…ako i tada…(lp)
lp
[/quote]
ne ulazeci u razloge zasto su se neki tek odnedavno, tocnije od petka, raspisali na ovoj temi, jer istina svatko moze i ima pravo pisati kada i gdje zeli…ali ipak, ako je kako neki sada tvrde i govore gradjevinarstvo bezperspeltivno i da postoje i drugi sektori, tesko se ne zapitati a sto onda ovdje danas gube vrijeme…a kada podvuci crtu, eto, tamo mozda negdje na 60-80…ako i tada…(lp)
[/quote]
Tješite sami sebe, ali nema veze.
Neću vam više pisati, da si ne umislite ne znam šta.
lp
@plavi
sto se mene tice ovo moze potrajati i par godina ako treba, ionako sam ovdje odlucio dugorocno…
no mogu se zato sloziti u jednom kada kazete da postoje i dionice tvrtki koje iskazuju loše rezultate te koje su sada i rezultatski i cjenovno dotaknuli dno, ali su preokrenuli poslovanje nabolje i slijedi oporavak u poslovanju…eto za mene je izmedju ostalih to i ingra…(lp)
ugradnja bazena može biti potpisana svakog dana…netko je u petak nestrpljivo lupao po asku, dovoljno da Bandić da svoj blagoslov za bazen i možemo nazad na 40…ja ne prodajem prije 100…
lp
[/quote]
ali kako znamo da vi niste podvukli crtu i želite jeftino kupiti građevinare, a prodati tu vašu besperspektivnu slamu, pa sad drukate?to vam ne bi bilo prvi put dragi kolega
a sada smo valjda i padali zbog ocekivanja tih losih izvjesca…i ona su tu…i sto dalje…pa dal’ cijena na burzi raste tek nakon sto se objave bolja izvjesca ili u vrijeme kada se ocekuje poboljsanje istih…
[/quote]
U ovom slučaju treba čekati bolja izvješća, poslove. Zaboravite obećanja Oppenhiema sve dosada je bila laž.
Ovo dodatno zaduženje s 100 mil Eura, će u stvorit godišnju obvezu od 9-10 mil obveza po kamatama. S ovakvim prihodima, bez novih poslova nemaju šanse.
Stanogradnja više nije unosao posao kao što je bila prije dvi-tri godine, pale su marže tako da će Ingra će neko vrijeme raditi samo za banke a ne za svoje dioničare.
Ovaj kredit s Arenom kao hipotekom mi izgleda kao kad na pokeru prije otvaranja flopa igrate all in.
Ovo je sada previše riskantna igra za nas male dioničare!
Kolega Antiša, kredit se podiže kada trebate sredstva za ulaganje u unosan posao koji će vratit kredit i osigurati dobit. Prema tome treba čitati između redova. Nitko nije lud podići kredit i držati lovu bez ulaganja. Nisu u Ingri jučer sišli sa grane pa prema tome malo uključite mozak i razmislite prije nego što napišete neku glupost na ovom forumu.
@ minimini
Jedini trenutak kad ja nisam koristio mozak je bio kad sam na početku godine ukrcao 50% porfelja u Ingru. Povukla me prazna obećanja i očekivanja, dobri rezultati u prošlosti Ingre. Izašao s minusom od 7%. Od tada se nije puno promijenilo još se obećaju poslovi u Alžiru, Makedoniji a ništa konkretno.
Dugovi su se refinancirali, još se i povećaju a kako vraćati to, za sada ne mogu ni kamate platiti.
Čitajte vi između redova koliko hoćete ali banke mogu sutra otjerati Ingru u stečaj. Znate zašto neće?
Ako je Ingra u stečaju onda moraju izvršiti velike rezervacije i pokvariti svoju godišnju bilancu. Ovako refinanciraju dugove tuku sve veće kamate knjiže sebi dobit umjesto gubitka. Svi žive u nadi da će Ingra ponovno profunkcionirati, a ako se i dogodi to neće biti preko noći već je to jedan dugotrajan proces koji može i potrajati i desetak godina.
Šta će biti s dionicom u međuvremenu?
– može stagnirati
– može padati
– može rasti tek kad se u bilanci u stavki dobiti pojave konkretne brojke,
S obzirom na ovakve troškove financiranja bojim se da će proći dugo vremena dok Ingra ne postane profitabilna.
Usporedite malo mcap, zaduženje, ugovorene poslove Ingre s drugim građ. firmama pa sami odlučite dali ova firma vrijedi 280 mil kuna.
@ minimini
Jedini trenutak kad ja nisam koristio mozak je bio kad sam na početku godine ukrcao 50% porfelja u Ingru… Izašao s minusom od 7%…
upravo ste opisali primjer kako ne ulagati…
niste li dosad culi za diverzifikaciju portfelja -> http://limun.hr/main.aspx?id=12396&Page=5 …
po ovome ispada da ste onda vjerojatno usli negdje oko 40 pa izasli oko 37…nije valjda na sam dan D ili dan prije…eto, pravi primjer kako se gube novci…strasno…nije ostalo jos puno vremena za razmisljanje…nadam se da cete uspjeti naci i neku adekvatnu zamjenu…(lp)