INGR (Ingra d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska INGR (Ingra d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ako će koristiti arenu kao hipoteku za sindicirani kredit onda je njena vrijednost neupitna. bolje nego da su je prodali za sitnu lovu. to je ujedno i najpametnija stvar koju su mogli napraviti jer će dobiti keša kao da su je prodali, a za neko vrijeme kada dobiju povoljniju prodaju, prodat će je i otplatiti kredit. kad imaju keš mogu ući i u poslove koje planiraju. a ako cijena padne na 30, treba dokupiti. iako sumnjam da će se to dogoditi molim ostale da prognoziraju ima li za to stvarne šanse.

@inverter

koje teme,misliš,kolega.
ne brini za mast,doći će sve na svoje ,tokom godinu dvije

ostarit ces sjedeci na kesu…. [yawn]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

@inverter

koje teme,misliš,kolega.
ne brini za mast,doći će sve na svoje ,tokom godinu dvije

ostarit ces sjedeci na kesu…. [yawn]
[/quote]
ne brinite kolega,sve u svoje vrjeme,nema potrebe za žurbom,biti će prilike.

trinaest—ako će koristiti arenu kao hipoteku za sindicirani kredit onda je njena vrijednost neupitna. bolje nego da su je prodali za sitnu lovu. to je ujedno i najpametnija stvar koju su mogli napraviti jer će dobiti keša kao da su je prodali, a za neko vrijeme kada dobiju povoljniju prodaju, prodat će je i otplatiti kredit. kad imaju keš mogu ući i u poslove koje planiraju. a ako cijena padne na 30, treba dokupiti. iako sumnjam da će se to dogoditi molim ostale da prognoziraju ima li za to stvarne šanse.

…ako nijebila na 30 u zadnjih godinu dana više niti neće…sada samo može ići prema vrhovima…prvo polako a onda i malo brže…poslova će biti samo više a ne manje…pa da nije bilo greške sa Mavrovom i prošla izuzetno teška godina bi bila dobra s obzirom na krizu…sa Ingrom u 3 godine nisam fulao, tako da vjerujem da neću ni sada jer je čuvam i po mogućnosti dokupljujem…pozz svim iskrenim dioničarima INGRE…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Evo gledam malo izvješće i jedino što mogu reći živa katastrofa. Početkom godine bio sam optimist u vezi ingre, ali prošlo je već četri mjeseca, nema niti jednog posla već samo dodatno zaduživanje.
Ovaj sindicirani kredit mi izgleda kao pokušaj reanimacije umirućeg bolesnika. Neće ingra propast ali neće se tako brzo ni oporaviti.
S obzirom na novonastale činjenice meni je Ingra na 37 kn skupa, i ne namjeravam je kupovati više sve dok se ne počmu ponovno vrtiti pozitivne vijest oko ove firme.

Sretno svima i dobro promislite dali se trenutno isplati ulagati u Ingru!

Kupovina ingre na 30kn to je "fraza" svi koji na to računaju grdno se varaju,to si izbijte iz glave!

….dan

-7,5 mil. Eu. od Arene godišnje je lova o kojoj ostali mogu samo sanjati …..

-IGH dobije posao od 4 mil. Kn na Kosovu i to ide na sva zvona …. , a rade sa Behtelom [smiley]

….OK , imaju još par godina kredita …. , ali poslje će 20god. biti "čistak"

-Jasno , rezultati nisu sjajni …. , ali je ovo jamstvo da su u relativno boljoj poziciji od
drugih …..
…. na osnovu nekih "predviđanja" očekivao sam puno goru poziciju …. , kad ono [smiley] [smiley]

.Wagner

Kad se samo sjetim, nekada je to bila moja miljenica, proslavio sam se njome.
Od 12 000 do 60 000, samo tak.
Dokapitalizacija, skupštine, PR, uf…

Otišlo sve u PM.
Pratim, daj bože da se promijeni situacija nabolje, odmah sam ovdje!

[bye]

lp

kolega znakovito je što ste se pojavili na ovom topiku nakon tako dugo vremena sa sjetom u očima [lol] . a bila je dobra meza na ingrinim skupštinama [lol] . meni se čini da bi se ingra mogla brzo vratit u potpis plavog , stari lisac je nanjušio preokret ovdje – pa stvarno može li gore od ovog jučer objavljenog . prihodi stvarno jadni , pa prosječna pekara uprihodi više [lol] . al kako ja ne vjerujem u slučajnosti , plavi je ovdje s razlogom a ne da se prisjeti dana ponosa i slave (i meze sa skupština [lol] ) . uspije li se ingra zadužiti za 700-800 milja uz zalog arene , pokreće se novi inv ciklus , uz reprogram obveza – novi poslovi su neizbježni [thumbsup] , zna to plavi . ali nisu to više poslovi u stanogradnji po srebrenjaku , nego infrastrukturni poslovi u inozemstvu gdje je naplata neupitna (alžir kešira unutar 60 dana) . ovaj poslić u iraku je samo mali dio onog što ingra može odradit , a jasno je i budali da su problem bile valjane garancije (zvuči poznato hmm) . sindicirani kredit bi riješio taj problem jer bi se prestali vrtit oko zgrade raznorazni podizvođači kojima je ingra ostala kratka koju kintu , kratkoročne obveze bi se reprogramirale na dulji rok . nema više tereta mavrova koji je bio potpuni promašaj , nema više ulaganja u stambene kvadrate , samo energetika , infrastruktura , bolnice i pokoji hotelčić [thumbsup] .

inače INGRA izvorno stoji za – INdustrijsko GRAđevna eksportna zajednica (pito sam neki dan) .

pozdrav plavom i drago mi je da je ingra ponovo ušla u segment promatranja [thumbsup] .

[/quote]

Kolega ja vam ne čekam na bidu niti mislim kupiti Ingru.
Što se tiče poslova u inozemstvu, nažalost radi se i radilo bi se o poslovima koji nisu donosili dobit, vani je jaka konkurencija, tako da se tamo radi – samo da se nešto radi.

Dobit su donosili poslovi u HR, a njih nažalost više nema.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Sretno svima i dobro promislite dali se trenutno isplati ulagati u Ingru!

a sada smo valjda i padali zbog ocekivanja tih losih izvjesca…i ona su tu…i sto dalje…pa dal’ cijena na burzi raste tek nakon sto se objave bolja izvjesca ili u vrijeme kada se ocekuje poboljsanje istih…

Optimist - loše informirani pesimist

….dan

-7,5 mil. Eu. od Arene godišnje je lova o kojoj ostali mogu samo sanjati …..

-IGH dobije posao od 4 mil. Kn na Kosovu i to ide na sva zvona …. , a rade sa Behtelom [smiley]

….OK , imaju još par godina kredita …. , ali poslje će 20god. biti "čistak"

-Jasno , rezultati nisu sjajni …. , ali je ovo jamstvo da su u relativno boljoj poziciji od
drugih …..
…. na osnovu nekih "predviđanja" očekivao sam puno goru poziciju …. , kad ono [smiley] [smiley]

.Wagner

Riješili su puno toga, to je istina
Nije bitno toliko što su radili relativno loše prošlu a i ovu će izgleda..
Prilike se i stvaraju kada je situacija nepovoljna..a najgore prođe
Ono što mene smeta i što me koči da jače zagazim unutra je situacija da bez obzira na brojne pogreške nikakvih značajnih promjena u upravnom odboru nema.Uzmi samo Mavrovo…krivi potez koji je skupo plaćen i nikom ništa.Kao da se ništa nije dogodilo(ne odnosi se samo na ingr..i kod ostalih građ. je situacija slična)
A sad idemo u novi ciklus sa starim navikama i istim ljudima.
Vrlo, vrlo teško građevinari mogu očekivati povratak institucionalnih investitora ako značajno ne promijene odnos prema ulagačima i ako ne prestanu koristiti poduzeća kojim upravljaju kao privatno vlasništvo(ako to nije).Nema naznaki da se išta mijenja po tom pitanju, nažalost..

sijem žito raste grahorica

uf, nadam se da niste slušali gobca sad na drugom.

uf, nadam se da niste slušali gobca sad na drugom.

– i, što je kazao????

New Report

Close