Kad se samo sjetim, nekada je to bila moja miljenica, proslavio sam se njome.
Od 12 000 do 60 000, samo tak.
Dokapitalizacija, skupštine, PR, uf…
Otišlo sve u PM.
Pratim, daj bože da se promijeni situacija nabolje, odmah sam ovdje!
[bye]
lp
kolega znakovito je što ste se pojavili na ovom topiku nakon tako dugo vremena sa sjetom u očima [lol] . a bila je dobra meza na ingrinim skupštinama [lol] . meni se čini da bi se ingra mogla brzo vratit u potpis plavog , stari lisac je nanjušio preokret ovdje – pa stvarno može li gore od ovog jučer objavljenog . prihodi stvarno jadni , pa prosječna pekara uprihodi više [lol] . al kako ja ne vjerujem u slučajnosti , plavi je ovdje s razlogom a ne da se prisjeti dana ponosa i slave (i meze sa skupština [lol] ) . uspije li se ingra zadužiti za 700-800 milja uz zalog arene , pokreće se novi inv ciklus , uz reprogram obveza – novi poslovi su neizbježni [thumbsup] , zna to plavi . ali nisu to više poslovi u stanogradnji po srebrenjaku , nego infrastrukturni poslovi u inozemstvu gdje je naplata neupitna (alžir kešira unutar 60 dana) . ovaj poslić u iraku je samo mali dio onog što ingra može odradit , a jasno je i budali da su problem bile valjane garancije (zvuči poznato hmm) . sindicirani kredit bi riješio taj problem jer bi se prestali vrtit oko zgrade raznorazni podizvođači kojima je ingra ostala kratka koju kintu , kratkoročne obveze bi se reprogramirale na dulji rok . nema više tereta mavrova koji je bio potpuni promašaj , nema više ulaganja u stambene kvadrate , samo energetika , infrastruktura , bolnice i pokoji hotelčić [thumbsup] .
inače INGRA izvorno stoji za – INdustrijsko GRAđevna eksportna zajednica (pito sam neki dan) .
pozdrav plavom i drago mi je da je ingra ponovo ušla u segment promatranja [thumbsup] .
clanci o ingri prste na sve strane ekipa je nakrcana [thumbsup] poslova ko u prici…..vidimo se na asku
[yawn]
Gore od ovog ne može biti.
Dakle došlo je vrijeme da proglasimo dno. [tongue]
Šta ne? [lol]
Evo i tehnička [yawn]
[/quote]
jasno da je dno bilo je na 36 kn ,ali to ce vecina shvatit tek na 50-60 kn kad se ukljuce u vlakic….
clanci o ingri prste na sve strane ekipa je nakrcana [thumbsup] poslova ko u prici…..vidimo se na asku
[yawn]
više bih volio da pršte članci o dobrim rezultatima,profitu i potpisanim ugovorima za buduće radove.
Ovako mi izgleda-Magla ,magla svuda oko nas..
[/quote]
jasno da je dno bilo je na 36 kn ,ali to ce vecina shvatit tek na 50-60 kn kad se ukljuce u vlakic….
[/quote]
imam i ja neki feeling da veliki igrači spremaju vožnju do nekih 80kn.
gubitaši uvijek najbolje prođu na našoj burzi, pogledajte INU, Podravku…jedno je sigurno, ne dopušta se daljnji pad i zato mora rasti.
ja sam all in!!!
…..dan
-Ne znam …. , bio sam na 36,35 …. , ali sam se malo "popravio" jer su ovi koji
"nikada neće kupiti" stavili par tisuća iznad mene ….
-Zapravo korelacije su jednostavne … , ako IGH vrijedi cca. 2000 kn , onda je INGR-a cca. 60-70kn
… i to je to
-A vi me demantirajte sa nekim "dobivenim" ili ovdje "već odrađenim" poslovima i vlasničkim
udjelima u dosta nekretnina …. (mislim samo na ove atraktivnije … , ne stanove)
….usporedba na ovaj način moguća je čak i sa DLKV …. iako je to malo drukčije , ali i tu
je odnos sličan cca. 300kn DLKV …. 60-70kn INGR-a
.Wagner
[yawn]
više bih volio da pršte članci o dobrim rezultatima,profitu i potpisanim ugovorima za buduće radove.
[/quote]
vec sam se zabrinuo sto te nema da pljuckas i ovdje na temi….buduci da si sve teme obisao…al cu vam vadit mast kad budemo negdje 50-70% skuplji….. [rolleyes]
@inverter
koje teme,misliš,kolega.
ne brini za mast,doći će sve na svoje ,tokom godinu dvije
Na stranicama Pbz-a pise o sindiciranom kreditu:
"Sindicirani krediti se u pravilu odobravaju prvoklasnim klijentima koji su svojim dobrim poslovnim rezultatima atraktivni inozemnim i domaćim investitorima"
Nije mi bas jasan ovaj dio o dobrim poslovnim rezultatima [lol]
[yawn]
Gore od ovog ne može biti.
Dakle došlo je vrijeme da proglasimo dno. [tongue]
Šta ne? [lol]
Evo i tehnička [yawn]
[/quote]
vidim da sam nes zahebao..reko dno je bilo na 36 kuna, a ovo kaj se dogodilo u petak sam je potvrda uzlaznog trenda imho
[yawn]
[/quote]
Post s maglom najbolje opisuje ovu dionicu.
Vratimo se malo u prošlost.
Svi od tvrtke, do uprave prodaju dionicu)naravno najači ne , al to ništa ne znači, jer bi onda bilo preprozirno=
Drugo ARENA SE NIJE MOGLA PRODAT.
Treče komercijalnih zapisa ko u priči.
Četvrto kašnjenje s FI za prošlu godinu ZAŠTO , šta je to tu bilo TOLIKO bitno.
Zadnje ko posao od 4,2 mil eura!!!
Pa naravno da je to nešto, al tu nema ni DIJELIĆ ZA KAMATU i za zapise.
Peto : na dnu dna je po meni 50-50% ako se ne pomakne za 2-3 mjeseca propada definitivno.
Šesto: uz lobiranje da je u CROBEX 10 i neki specijalni krediti!!!
Zašto specijalni ..JER OBIČNE VIŠE NEMOGU dobiti, samo su sada i banke u problemima pa če MOŽDA i pristat da bar spasi dio svog kapitala, a kada dođu do spasa dijela velikog dijela svog..više neče dati niti kunu nego če je pustiti da propadne.
Nadam se da griješim, jer posijedujem dionicu uz več uvijerljivo NAJVEČI GUBITAK NA MOM RAČUNU na HR burzi.
Pozdrav
jučer šećem jarunskim nasipom navečer mjesec pun zvijezde trepere
preko save auti bruje i svjetla novih naselja
samo arena u mraku ni svjetla ni fenjera ni žarulje za vidjeti
ružno za vidjeti a tolke smo pare utukli u nju da se grade
ono sto bi bilo dobro za vidjeti sada je da i netko iz ekipe mudraca NO pocinje i malo kupovati, a sto bi sadasnjim a i potencijalno buducim dionicarima sigurno dalo i dodatnog povjerenja u ono sto sad obecavaju, jer do sada su uglavnom samo prodavali…
ajmo i neke cinjenice…
7.500.000 dionica x 37,61kn = ~282mil kn (ili ~39mil €) trenutne trzisne kapitalizacije…
Arena ~100mil kn (ili ~14mil €) + renta 7,5mil € (x28 god.= 210mil €)…
+ projekt DU Lapad + sada i Irak + vjerojatno i Algerie…i meni za sada dosta, no trziste ce odluciti…
p.s. po nekim naznakama vidjenim jucer kupnja kao da ipak postaje malo nestrpljiva…jer na tzv. dan D imasmo rast a ne pad kako su se neki bili ponadali…
a u privitku godisnji graf…(lp)